Astrološki koledar za oktober

Glavnina meseca bo na osebni ravni razmeroma prijetna, šele proti koncu se začne energija spreminjati.

S sončnim mrkom v škorpijonu 25. 10. namreč vstopamo v sezono mrkov, ki lahko obrnejo življenje na glavo tistim, ki jim padejo na pomembne točke horoskopa. Tokrat bodo najbolj na udaru škorpijoni, biki, levi in vodnarji. Poleg tega se 1. 11. Mars obrne v retrogradno gibanje, v katerem bo vse do 11. 1. 2023, njegovo ustavljanje pa bomo kot pomanjkanje energije in volje, več manipulacij in manj odkritih konfrontacij, neprevidnosti občutili že konec oktobra, še najbolj ovni, škorpijoni, dvojčki, strelci, ribi in device. Zdelo se bo, da ne moremo naprej tako hitro, kot bi si želeli, in stojimo na mestu. Najbolje je, da si zavestno vzamemo čas za počitek. 

V zadnjem delu meseca ni dobro sprejemati pomembnih odločitev ali začenjati novih projektov. Tudi dogovore odsvetujemo, saj se ne boste znali postaviti zase in ne boste jasno povedali, kaj vas moti, kar bo pozneje prineslo težave. Ali pa boste reagirali premočno in nespametno podrli vse mostove za sabo. Tisti, ki se vas bodo mrki osebno dotaknili, pa boste čutili, da nimate nadzora in se vam spremembe dogajajo same od sebe.

Polna luna, ki bo pred tem v ovnu – 9. 10., prinaša zaključek projektov, v katere ste vložili veliko truda. Pazite, da v dneh okoli nje ne boste pretiravali s hrano, pijačo, zapravljanjem, dobro se je izogniti lepotnim in kozmetičnim tretmajem, nakupom umetnin, dragih in dekorativnih predmetov. 

Poslovno uspešni dnevi se vrstijo 6. 10., ko boste učinkoviti in lahko odločno uveljavite svojo voljo ter druge v marsikaj prepričate, 11. 10., ko je čas za vztrajno, disciplinirano delo, ki se zdi kot tek na dolge proge (isti dan se Merkur vrača v tehtnico, kar pomeni, da vam do konca meseca ne bo manjkalo takta, diplomacije, sposobnosti iskanja kompromisov in srednje poti, nagnjenosti k sodelovanju), 17. 10., ko boste imeli dovolj energije, da premikate gore (vpliv bo posebno koristil tistim, ki se ukvarjate s športom ali fizičnim delom), 22. 10. boste znali jasno, razumljivo in logično predstaviti svoje argumente, hkrati pa vas bo spremljala sreča. 

Sonce vstopi v škorpijona 23. 10. in prinaša več strasti, intenzivnosti, močnih čustev, zagrizenosti, odločnosti. Nič več ne bomo površni, ampak jemali vse zares in se pripravljeni boriti za svoja prepričanja. Zasebno lahko vpliv izkoristite v spalnici in za globlje povezovanje s partnerjem. 

Mrk v škorpijonu nas bo zatresel 25. 10., in čeprav nekaterim prinaša korenite spremembe, je temeljno nakazan spodbudno. Ker bo Venera na točki mrka, lahko prinese ljubezenske premike, finančni napredek, odločitev za lepotne operacije, prijetne dogodke, harmonijo. 

Jupiter se na svoji retrogradni poti ponovno vrača v ribi 28. 10., kjer bo do zadnjega tedna decembra. Prinaša več sočutja, razumevanja drugih, čustev, spodbuja duhovnost in umetnost, kar nam bo pomagalo v času nenadnih sprememb in zunanjih pritiskov, ki jih bodo še poglabljale ostra samoohranitvena škorpijonska energija, nepotrpežljivost ter neželena pasivnost ustavljajočega se Marsa. Konec meseca, 29. 10., se namreč Soncu v škorpijonu pridruži še Merkur, ki prinaša eksplozivnost, direktnost v komunikaciji, s katero lahko marsikoga prizadenemo. 

Pomembni dnevi za odnose bodo 14. 10., ko se sveže zveze lahko poglobijo, vezani pa imate občutek, da se lahko zanesete, naslonite na partnerja in mu zaupate, 22. 10., ko je čas za zmenek in romantiko, 20. 10. pa velja opozorilo, da ne vztrajajte pri svojem za vsako ceno, ne poskusite manipulirati s partnerjem, čustveno razburjenje pa raje spremenite v strasti.

Čustveno razburjenje proti koncu oktobra raje spremenite v strasti.

Pomembnim opravkom in poslovnim podvigom se izogibajte 12. 10., ker ne boste imeli prave vizije, zagona in slike, hkrati se lahko hitro zagovorite in si s tem naredite škodo, in 19. 10., ko bo nasprotna stran premočno uveljavljala svoje ter vas povozila s svojo voljo.

V družbenem smislu nas čaka precej neprijetna jesen, zato si prvi del meseca, ko bo več harmonije, napolnite baterije za izzive, ki jih prinašajo konec meseca, november in december.

Kako najbolje izkoristiti oktober

  • Izkoristite prve oktobrske tedne za vse, kar morate urediti to jesen. Pozneje namreč prihajajo veliko bolj turbulentni vplivi, ki vam lahko ponagajajo – ali se vam bo spreminjalo življenje, morda ne boste imeli dovolj energije, težje boste dosegali dogovore z drugimi …
  • Če se vas mrki osebno dotaknejo, se ne upirajte spremembam, ampak zaupajte, da se dolgoročno vse godi v vaše dobro. Spustite vse, kar vam ne služi več.
  • Proti koncu meseca opazujte, kako občutite energijo ustavljajočega se Marsa. Pazite se poškodb, več počivajte, ne zapravljajte energije zaman, po drugi strani pa ne delujte preveč impulzivno in nepremišljeno.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam