Ponedeljek je dan, ko si lahko pripravite kakšno brezmesno jed. Ena takšnih je Burmese tofu, zelo enostavna, okusna in lahka jed.
Sestavine
- 1 skodelica čičerikine moke
- 3 skodelice vode
- ¼ čajne žlice BIO kurkume
- 1 bio zeliščna jušna kocka
- malo olja
- Pšenična moka in kvasni kosmiči (razmerje 1:1)
Postopek
Vodo, ki ste ji dodali jušno kocko zavrite in naj vre 5 minut.
V čičerikino moko dodajte 1 ½ skodelice narejene jušne osnove. Mešajte in, ko se začne gostiti, dodajte še ostanek jušne osnove. Mešajte osem minut na manjšem ognju .
Čičerikino zmes prelijte v naoljeni model za peko kruha, poravnajte in prekrijte z alu folijo. Pustite v hladilniku 2-3 ure, lahko tudi čez noč.
Ko je ohlajeno, narežite na kocke, povaljajte v mešanici moke in kvasa, ter popecite v olju do zlato rumene barve. Servirajte v solati ali s poljubno zelenjavno prilogo.
Recept so za Nepremagljive pripravili pri Kupujem zdravo.