Brezmesni ponedeljek: Čičerikin ali burmese tofu

Ponedeljek je dan, ko si lahko pripravite kakšno brezmesno jed. Ena takšnih je Burmese tofu, zelo enostaven, okusen in lahek jed.

Sestavine

  • 1 skodelica čičerikine moke
  • 3 skodelice vode
  • ¼ čajne žlice BIO kurkume
  • 1 bio zeliščna jušna kocka
  • malo olja
  • Pšenična moka in kvasni kosmiči (razmerje 1:1)

Postopek

Vodo, ki ste ji dodali jušno kocko zavrite in naj vre 5 minut.

V čičerikino moko dodajte 1 ½ skodelice narejene jušne osnove. Mešajte in, ko se začne gostiti, dodajte še  ostanek  jušne osnove. Mešajte osem minut na manjšem ognju .

Čičerikino zmes prelijte v naoljeni model za peko kruha, poravnajte in prekrijte z alu folijo. Pustite v hladilniku 2-3 ure, lahko tudi čez noč.

Ko je ohlajeno, narežite na kocke, povaljajte v mešanici moke in kvasa, ter popecite v olju do zlato rumene barve. Servirajte v solati ali s poljubno zelenjavno prilogo.

Recept so za Nepremagljive pripravili pri Kupujem zdravo.

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. 

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

Draga nepremagljivaDiffero

Naš čudoviti Differo parfum te že čaka v naši spletni trgovini! Vabljena na dišeče druženje.

Mnjamiiiii!

Nepremagljiva, je tudi tebe zagrabil trend peke slastnih pic z drožmi?

Naša Pola je samo za naročnice na naše novičke pripravila recepte, ki te bodo navdušili!

Draga nepremagljiva!

Tokrat se bo vse vrtelo okoli oblek. V čast spletni predstavi ŽENSKA: ljubezni, izgube, obleke vas bomo tokrat pocrkljale z vodičem, kako izbrati pravo oblačilo za svojo postavo.  

Torbica, bela srajca, obleka ob prvem poljubu, obleka za prvič, visoke pete, maturantska obleka, obleka, s katero sem odšla v porodnišnico, obleka, ki jo imam najrajši, a je tudi na roko več ne spravim, pogrebna obleka, scufane kavbojke, ki jih je mama že večkrat vrgla v smeti, moja mala črna obleka, poročna obleka, modrček … Vsaka nosi presneto živ spomin! 

Napiši svojo zgodbo o tisti obleki, ki te spominja na vesel, hudomušen, smešen, zapeljiv ali tudi žalosten pomemben dogodek v tvojem življenju. Izbrane najzanimivejše zgodbe bomo objavile na nepremagljiva.si, eno od njih pa tudi nagradile z vstopnico za spletno predstavo ŽENSKA: ljubezni, izgube, obleke.