Mass

Bulerji. Obutev, v katero sem se to jesen na novo zaljubila!

Bulerji imajo posebno mesto v mojih spominih iz najstniških dni in navdušena sem nad tem, da so letošnjo jesen posebej priljubljen trend.

Bulerji so obutev, za katero sem se ogrela v devetdesetih letih, ko sem bila še najstnica. To so bila tudi leta, ko nas je navduševal grunge, ko smo vzdihovale za Kurtom Cobainom. Nikoli ne bom pozabila, kako sem dan za dnem doma gnjavila mamo, da me je eno soboto dopoldne le zapeljala do Trsta, kjer sva kupili par črnih bulerjev Dr. Martens, Martensk, in še isti večer sem zadovoljna in srečna v njih žurirala v klubu K4. Tudi sicer sem bila potem kar nekaj časa kuhana in pečena v tej obutvi.

Tudi moja sestra je na primer bulerje nosila v vseh letnih časih, tudi poleti na morju, v najhujši vročini. Nobeno prepričevanje ni pomagalo, niti to, da ji je bilo v njih peklensko vroče. Dedek, ki je bil v službi v vojski in se mu ta obutev še zdaleč ni zdela modna in primerna za najstnice, in seveda tudi babica, sta bila zgrožena, vendar se sestra ni vdala. 

Potem pa sem za nekaj let pozabila nanje. Ko sem prijateljicam omenila, da sem se letos tudi jaz na novo zaljubila v bulerje, se je z njihove strani kar vsulo zgodb, spominov in anekdot, povezanih z bulerji, in vse smo za hip podoživele svoja najstniška leta. Vse pa so mi na koncu omenile, da so že nemalokrat slišale pripombo, da naj se nehajo obnašati kot najstnice in naj pri teh letih (35+) raje nosijo kakšne bolj elegantne čevlje. Vendar obstaja kar nekaj dobrih razlogov, da se tudi pri 40+ bulerjem ni treba odpovedati. 

Najpomembnejši so: bulerji so udobni, topli in hkrati še vedno modni. In v nasprotju z devetdesetimi, ko smo imeli na voljo le par modelov, imamo zdaj res težko nalogo ;).

Jaz sem si svoje izbrala v spletni trgovini Mass , kjer imajo skoraj vse blagovne znamke imajo letos v svoji ponudbi tudi bulerje in ja, brez vprašanj jih lahko nosimo tudi po 40. letu. Moja vzornica je Diane Keaton, ki res obvlada modne kombinacije z vojaškim slogom gležnjarjev in škornjev. 

To jesen lahko svojo garderobo popestrite tudi z belimi bulerji. Veliko izbiro različnih modelov bulerjev ima na primer blagovna znamka Creator.

Letos so moderne vse izvedenke bulerjev, od klasičnih Martensk do bulerjev s krokodiljim vzorcem, v beli barvi, s platformo oziroma debelim podplatom. Lahko jih nosimo na oblačila za vsak dan, kot so trenirke, ki so, tako kot bulerji, letos pravi hit, ali na dolge obleke, pa seveda na kavbojke, ki jih zavihamo ali zatlačimo v čevlje. Letošnjo jesen si bom z bulerji zagotovo dala duška!

Vse bulerje, ki so na fotografijah, najdete v spletni trgovini in trgovinah Mass.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam