Vsebino omogoča MISSHA

Zakaj se koža med prehodi letnih časov obnaša tako čudno?

Naša Andreja ima res lepo kožo, ki ni preveč zahtevna, je pa res, da jo zna pravilno negovati. Kljub vsej negi pa je opazila, da je njena koža nekoliko bolj suha in da ima občutek, da jo »vleče« skupaj.

Ima občutek, da je nikakor ne more nahraniti in navlažiti. Ker vem, da je to težava, ki muči marsikatero Nepremagljijvo, smo se obrnile na Missho in prosile za razlago ter kakšen uporaben nasvet.

Ali sprememba letnega časa vpliva na našo kožo?

Naša koža je živa in je naš največji organ, ki se najbolje počuti v neki konstanti ter ravnovesju. Sprememba letnega časa pa je pravo nasprotje tega. Z vsako menjavo letnih časov se namreč srečujemo s spremembami temperatur, vlažnosti, UV indeksa, kožo izpostavljamo gretju, klimatskim napravam … Vse od naštetega pa na njej pusti določene posledice. Zato lahko med menjavo letnih časov opazimo stanja, kot so dehidracija, izbruhi mozoljev, koža se iz mastne spremni v suho in obratno ter še bi lahko naštevali … Potrebno je, da kožo in njene potrebe poslušamo ter jim s kozmetičnimi proizvodi poskusimo priti čim bolj »na proti«. 

Kakšne kozmetične produkte predlagate? 

Trenutno prehajamo v tople, poletne mesece, zato je smiselno, da v svojo rutino vključimo bolj lahkotne, hidrantne teksture, ki ne bodo mašile por in na koži puščale neprijetnega težkega občutka. Pred poletjem vam svetujemo, da v svojo vlažilno rutino (bodisi kot serum, kremo ali kar oboje) vključite humektante.

Kaj pa sploh je humektant?

Najbolj preprost način razlage je, da so humektanti kozmetične sestavine, ki privlačijo vodo iz okolice v vašo kožo. Če govorimo o poletju pri nas v Sloveniji, je le-to večinoma vroče z veliko vsebnostjo vlage in ravno zaradi tega so humektanti v poletnem času vaši najboljši prijatelji. Najpogostejša humektanta, ki jih danes najdemo že skoraj v vsakem kozmetičnem produktu pa sta hialuronska kislina in glicerin.

Brez katerih kozmetičnih produktov ne smemo biti to poletje? 

Krema s hialuronsko kislino in glicerinom

Mi bomo izbrali Super Aqua 10 Hyaluronic Acid Ultra Hyalron Cream, ki vsebuje kar oba.

Super Aqua 10 Hyaluronic Acid Ultra Hyalron Cream

Uporaba zaščitnega faktorja je seveda nujna! Ne samo poleti, ampak čez celo leto tako na obrazu kot tudi na predelih telesa, izpostavljenih soncu! Krema z zaščitnim faktorjem bo najboljša naložba v vaši anti-age rutini. Kožo ščiti pred UV žarki, ki povzročajo prezgodnje staranje, preprečuje poslabšanje in nastanek novih pigmentnih madežev ter ohranja vašo kožo zdravo in mladostno.

Krema z zaščitnim faktorjem

Naša najljubša krema s SPF, ki nas spremlja že celo leto in nas bo tudi poleti, je Safe Block RX Hyalron Soothing Sun SPF50+PA++++, ki poleg visokega zaščitnega faktorja vsebuje še hialuronsko kislino. 

Safe Block RX Hyalron Soothing Sun SPF50+PA++++

Prav tako pa nikakor ne pozabite na to, kar vnašate v svoje telo. Bodite pozorni, da spijete dovolj vode, prav tako pa lahko svojo lepotno rutino obogatite z lepotnimi prehranskimi dopolnili, kot so kolagen in različni antioksidanti. Celotno ponudbo res odličnih SPF krem pa najdete TUKAJ.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam