10 najbolj ganljivih trenutkov dokumentarnega filma Meghan Markle in princa Harryja

Prvi del dolgo pričakovanega Netflixovega šestdelnega dokumentarca o Meghan Markle in princu Harryju je končno tu in prinesel je to, kar smo dolgo pričakovali: tobogan čustev, šokantna razkritja in prisrčne trenutke med zakoncema.

Ja, priznam, tudi sama sem ga komaj čakala. Meni sta zelo všeč, tudi dokumentarec mi je zelo všeč. Harry pa mislim, da je Nepremagljivim tako ali tako všeč, saj je kot nekakšen odpadnik kraljeve družine, ki krši pravila in se zabava.

Prvi del dokumentarca, ki je bil na Netflixu objavljen v četrtek, 8. decembra, razkriva odkrite posnetke princa Harryja, ki govori o vsem, od travm iz otroštva do bolečine, ko je njegova žena doživljala to, kar je pred smrtjo leta 1997 doživela njegova pokojna mama princesa Diana. Dejstvo pa je tudi, da Meghan nikakor ni po pravilih kraljeve družine.

V dokumentarcu vidimo tudi redke fotografije otrok para, Archieja in Lili, eno od počitnic para v Južni Afriki, ples para na poročni dan maja 2018 in intimne posnetke iz življenja doma v Montecitu v Kaliforniji. “Nihče ne vidi, kaj se dogaja za zaprtimi vrati,” na začetku dokumentarca v kamero pove princ Harry. Do zdaj. Dokumentarec je razdeljen na dva dela, tako da so za zdaj na voljo prve tri epizode. Tukaj pa so največji in najbolj čustveni trenutki Netflixovega dokumentarca Harry & Meghan:

Meghan je bila ob prvem srečanju s Kate Middleton bosa in kako se je prvič priklonila kraljici

V dokumentarcu Meghan prizna, da jo je “formalnost” v kraljevi družini sprva “presenetila”. Harry ugotavlja, da je bilo njeno prvo srečanje s kraljico “šok za njen sistem”. Spominja se trenutka, ko je izvedela, da se bo srečala s kraljico: “Bila sva v avtu in sva šla na kosilo v Royal Lodge, on pa pravi: “Oh, moja babica je tukaj, srečala se bova z njo po obredu v cerkvi.” In spomnim se, da smo se pripeljali in on je rekel: “Veš, kako se prikloni, kajne?” Mislila sem, da je to šala.

Kako to razložiš ljudem? Kako jim razložiš, da se priklanjaš svoji babici? In da se boš moral sklanjati. Še posebej Američanu. To je čudno, je zaključil princ Harry. Ona pa je dodala, da misli, da bodo Američani to razumeli … Imajo namreč srednjeveške čase, večerjo in turnir. Bilo je točno tako, kar je dokaz, da se ji niti sanjalo ni, kaj jo čaka.

Princ Harry pa je povedal, kako se spomni, da je bila njegova družina ob prvem srečanju z njo neverjetno navdušena, nekateri niso vedeli, kaj naj počnejo sami s seboj. Je mnenja, da so bili presenečeni. Presenečeni nad tem, da je oranžno lasec lahko pristal pri tako lepi in tako inteligentni ženski. Toda dejstvo, da je hodil z ameriško igralko, jim je na začetku verjetno bolj kot karkoli drugega zameglilo presojo. “Oh, ona je ameriška igralka, to ne bo trajalo.” Meghan je nadaljevala, da je bila največja težava prav to, da je igralka, kar je smešno. Obstaja predstava o tem, kako je to videti z vidika Združeno kraljestvo – Hollywood.

V dokumentarcu Meghan prizna, da jo je “formalnost” v kraljevi družini sprva “presenetila”. Foto: PROFIMEDIA

V drugi epizodi serije Meghan priznava, da se je na prvo srečanje z bodočima svakoma, princem Williamom in Kate Middleton, oblekla v priložnostno obleko. “Willa in Kate sem prvič srečala, ko sta prišla na večerjo. Bila sem v raztrganih kavbojkah in bosa,” je povedala iskreno. “Objela sem ju. Vedno sem bila oseba, ki objema, nisem se zavedala, da je to za veliko Britancev res pretresljivo.”Pojasnila je še, da je zelo hitro začela razumeti, da se je formalnost na zunaj prenesla tudi v notranjost. Obstaja način bivanja, ki je usmerjen navzven, nato pa zapreš vrata in rečeš: “Zdaj se lahko sprostite”, vendar se ta formalnost prenaša na obe strani. To jo je izjemno presenetilo.

Princ Harry pravi, da ga Meghan spominja na princeso Diano

Med dokumentarcem vojvoda pove, da ga žena spominja na njegovo pokojno mamo po tem, kako dobro se drži kljub nasprotovanju, s katerim se sooča, in se navdušuje, da je njegova žena “skrbna in sočutna”. Princ Harry, ki naj bi z nekdanjo igralko začel hoditi leta 2016, je med dokumentarcem spregovori pred kamero in priznal, da je želel najti nekoga, ki bi bil “pripravljen in sposoben” biti v razmerju s članom kraljeve družine. Pojasnil je, da sta na začetku svoje razmerje ohranjala v zasebnosti, ker je menil, da so njegove druge odmevne romance (med drugim s Chelsy Davy in Cressido Bonas) trpele zaradi vdora medijev, ki bi življenje njegove nove partnerice in njune družine “obrnili na glavo”. V nekem trenutku je odnos med mediji in njegovimi prejšnjimi partnericami opisal kot “lovec proti plenu”. 

Princ Harry pravi, da je ‘sin svoje mame’

“Morda je bila ena najmočnejših žensk na svetu, vendar je bila popolnoma izpostavljena,” je dejal princ Harry o svoji materi. Le ta je bila po ločitvi od njegovega očeta, zdaj kralja Charlesa III, zelo na udaru medijev. V intervjuju za Panoramo, ki ga je princesa Diana leta 1995 opravila z Martinom Bashirjem, je dejal, da je njegova mati “povedala svojo resnico”. Nadaljeval je, da je njegova mati večino svojih odločitev sprejemala “iz srca”. Povedal je tudi: “Jaz sem sin svoje matere.”

Princ Harry se v dokumentarcu spominja tudi svoje mame, princese Diane. Foto: PROFIMEDIA

V drugi epizodi dokumentarne serije par govori o tem, da sta oba produkt ločitve in kako je ločitev staršev vplivala na njuno vzgojo triletnega Archieja in enoletne hčerke Lilibet. “Iz otroštva vsakega človeka je toliko stvari, ki jih prinese s seboj v sedanjost. Še posebej, če si produkt ločitve,” poudari Meghan. Princ Harry pa je dopolnil, da je zanju najpomembnejše, da poskrbita, da ne bosta ponavljala istih napak, ki so jih morda delali njuni starši. Menita, da ima večina otrok, ki so plod ločenih staršev, veliko skupnega, ne glede na to, iz kakšnega okolja izhajajo. To, da vas vleče iz enega kraja v drugega, ali pa so morda vaši starši tekmovalni, ali pa ste na enem kraju dlje, kot si želite, ali na drugem kraju manj, kot si želite. Vse to je povezano z različnimi dejavniki, ki vas zaznamujejo. 

Meghan in princ Harry sta se spoznala preko Instagrama

Prva epizoda raziskuje začetke njunega razmerja, pri čemer par razkrije, da sta se spoznala julija 2016. Meghan je povedala, da je bila takrat potrjena še ena sezona serije Suits in da je nameravala ostati samska “nekaj mesecev” ter se “zabavati z dekleti”. Poleti 2016 je imela načrtovanih nekaj različnih potovanj. Da je nameravala biti samska, je v kamero povedala Meghanina tesna prijateljica Lindsay Jill Roth, druga prijateljica Lucy Fraser pa je povedala, kako je načrtovala svoje samsko dekliško poletje in imela veliko načrtov, da bo potovala po Evropi. Meghan reče tudi: “Imela sem kariero. Imela sem svoje življenje. Imela sem svojo pot … in potem je prišel H. Mislim, on dobesedno, govorimo o zapletu.”

Gledalci smo nato izvedeli, da je Harry na Instagramu svojega prijatelja prvič videl fotografijo Meghan s filtrom, ki ti nariše pasja ušesa. Povedal je: “Pomikal sem se po svojem feedu in nekdo, ki je bil moj prijatelj, je imel posnetek, na katerem sta bila oba. To je bila prva stvar. Rekel sem si: “Kdo je to?”. Odkar se je par leta 2016 začel sestajati, je dolgo veljalo, da sta se spoznala preko skupnega prijatelja, vendar se je par odločil, da svojega Kupida ne bo izdal.

Harry je nato dodal, da sta dobila številki drug drugega in se dogovorila, da se srečata zvečer v Sohu (v Londonu). Pozneje pa je delil nekaj misli, ki jih je imel takrat, med drugim, da se je spraševal, kako naj najde nekoga, ki bi bil pripravljen, in sposoben prenesti vso prtljago, ki jo prinaša življenje z njim.

Harry o svojem odnosu z Markle pravi, da je to velika ljubezenska zgodba. Foto: PROFIMEDIA

Par je razkril še, da je princ Harry zamudil na njun prvi zmenek, nekdanja igralka pa je svojega sedanjega moža opisala kot “osvežujočo zabavo” in se spomnila, da sta bila skupaj “preprosto otročja”. Njun prvi zmenek je bil očitno uspešen, saj sta se srečala naslednji dan (takrat je ona vrnila ‘uslugo’ in prišla pozno).

Princ Harry priznava, da je bil v paniki, da se je “ustrašil in znojil”, saj se je bal, da bo naredil slab vtis. Meghan je dejala, da je mislila, da je “eden tistih fantov, ki imajo tako velik ego”, da je mislil, da bo vsaka ženska čakala eno uro na zmenek. Toda, ko je prišel “prepoten in rdeč v obraz”, je to zanetilo njeno naklonjenost do njega.

Gledalci smo izvedeli tudi, da je par v zgodnjih dneh razmerja imel “pravilo dveh tednov”. To pomeni, da se vidita vsaj enkrat na štirinajst dni, Markle pa je svoji materi Dorii Ragland dejala, da mora biti skrivnostna. “Mami! Nikomur ne smeš povedati,” se spominja, da je svoji materi govorila o svoji romanci s kraljevim izbrancem. Raglandova, ki prav tako nastopa v dokumentarcu, se spominja, da sta bila v prvih dneh razmerja videti skupaj srečna. Dejala je, da je mislila, da je princ Harry “tisti pravi” za njeno hčerko, njuno ljubezensko razmerje pa je opisala kot “novost”. 

Princ Harry in Meghan sta se začela snemati že leta 2020

Že na začetku dokumentarca je jasno, da sta zakonca začela snemati serijo leta 2020, in sicer zaradi njune odločitve, da zapustita vlogi “višjih članov” kraljeve družine. Prva epizoda dokumentarne serije se začne z besedami, napisanimi v beli barvi na črnem ozadju, ki se glasijo: To je zgodba Harryja in Meghan iz prve roke, opisana z doslej še nikoli videnim osebnim arhivom. Vsi intervjuji so bili končani do avgusta 2022. Člani kraljeve družine niso želeli komentirati vsebine v tej seriji.

Gledalci smo nato videli princa Harryja, za katerega se zdi, da se snema na letališču Heathrow v salonu Windsor marca 2020, potem ko je končal serijo kraljevih obveznosti. Nato se na zaslonu pojavi njegova žena. Na posnetku, v katerem je videti, kako sedi na postelji v Vancouvru. Reče le: “Sploh ne vem, kje naj začnem.”

Zelo težko je zdaj pogledati nazaj in si reči ‘kaj za vraga se je zgodilo’? Kako smo se znašli tukaj? Tako se zgodbe spominja princ Harry, nato pa se na zaslonu pojavijo slike para s časopisnimi naslovi in zvočnimi novicami o njuni odločitvi, da se umakneta iz kraljeve družine. Kasneje v epizodi Meghan pojasni, zakaj sta se odločila posneti dokumentarec, in prizna, da se ji zdi, da je bila njuna zgodba napačno predstavljena. Ugotavlja, da so o njunem razmerju napisali knjige ljudje, ki jih sploh ne poznata.

Govori tudi o tem, kako so o njej poročali mediji po njuni zaroki novembra 2017. Spominja se, da je takrat še vedno zelo verjela v to, kar so ji govorili, in sicer: ‘To bo minilo, bo bolje, tako je samo na začetku’. Ta obljuba: “Ko se poročiš, ne skrbi, bo bolje, ko se bodo navadili nate, bo bolje, seveda bo bolje”. Toda resnici na ljubo, ne glede na to, kako zelo se je trudila, kako dobra je bila, kaj je naredila, so še vedno našli način, da so jo uničili. Harry se je strinjal, da bodo na svetu vedno ljudje, ki se ne bodo nikoli strinjali s tem, kar je storil in kako je to storil.

Princ Harry opisuje svoje razmerje z Meghan kot ‘veliko ljubezensko zgodbo’

Na posnetku, ki ga je posnela vojvodinja, ko je družina na sprehodu z Archiejem in Lili v vozičku, Harry o svojem odnosu z Markle pravi, da je to velika ljubezenska zgodba. In najbolj noro je, da se ta ljubezenska zgodba šele začenja. Povedal je namreč, kako je njegova soproga žrtvovala vse, kar je poznala. Svobodo, ki jo je imela, da bi se mu pridružila v njegovem svetu. Kmalu zatem pa je tudi sam žrtvoval vse, kar je poznal, da bi se ji pridružil v njenem svetu.

Princ Harry in Meghan pojasnjujeta, kako je njuno razmerje preživelo vse preizkušnje

V drugi epizodi serije je par spregovoril o tem, kako je njuno razmerje preživelo tako intenzivno pozornost medijev, odkar sta začela hoditi. “Ko se je vse to začelo dogajati, so moji prijatelji in ljudje v mojem življenju, ki me imajo radi in jih skrbi zame, govorili: “Ali je tega vreden? Vemo, da si srečna in da ga imaš rada. Ali je to vredno tega? Poglej, kaj se dogaja s tvojim življenjem,” je pojasnila. Povedala je še, da sta naredila vse, kar sta lahko, da bi bila drug drugemu na voljo. Morala sta ostati povezana. Če ne bi bila, ne bi preživela vseh preizkušenj. Harry je dodal, da ne ve, kako jima je uspelo, ampak uspelo jima je. Večino časa sta bila na drugi strani Atlantika. Ona je prihajala k njemu veliko pogosteje, saj sta se tako lažje skrivala.

V tretji epizodi dokumentarne serije je Meg razkrila, kako se je počutila pred poroko maja 2018. Foto: PROFIMEDIA

Njuna srečanja so postala kombinacija avtomobilskih pregonov, vožnje proti nadzoru in preoblek, kar ni ravno zdrav način za začetek razmerja, vendar sta se tega vedno lotila s čim več humorja. Kadarkoli sta se videla, sta se objela in poskušala živeti čim bolj normalno življenje.

Meghan pove, da je bilo odbijanje novinarskih zgodb kot igranje igrice s kladivom

V tretji epizodi dokumentarne serije je Meg razkrila, kako se je počutila pred poroko maja 2018. Povzela je, da sta igrala igro, ko je šlo za spopadanje s “plehkimi” novinarskimi zgodbami. Vsak dan je bilo namreč tako, da se je pojavila še ena zgodba. Stalno. Novinarji so prehodili vse možne kraje in poiskali ljudi, da bi ustvarili in podtaknili najbolj nesramne zgodbe, kar jih je bilo mogoče. Potem je začelo postajati strašljivo.

Princ Harry trdi, da so člani kraljeve družine spraševali, zakaj je treba Meghan zaščititi

H trdi, da so člani kraljeve družine vprašali, zakaj je treba vojvodinjo ‘zaščititi’, in sicer v kontekstu vse večjega števila novic o njej. V drugi epizodi dokumentarnega filma pravi: “Iz palače so nama naročili, naj ne poveva ničesar.”

Zato je bilo to skoraj kot obred prehoda v kraljevo družino in nekateri člani družine so si rekli: “Moja žena je morala skozi to, zakaj bi torej s tvojim dekletom morali ravnati drugače? Zakaj bi morala biti ti deležna posebne obravnave? Zakaj bi morala biti zaščitena?” Harry je povedal, da je razlika v tem, da gre pri njej za rasni element.

Meghan in princ Harry se spominjata svojega prvega poročnega plesa

Ravno ko je svet končal s požiranjem prvih treh epizod Harry & Meghan, je Netflix z objavo napovednika za drugi del dokumentarca znova vzbudil naše apetite. Ja, komaj čakamo. V posnetku se prikaže diaprojekcija kraljevega para, ki skoraj v ekstazi pleše. Kamera se jima približa in ju med plesom pozorno posname. Kasneje izvemo, da je bil to njun prvi poročni ples. Spomnila se je, da je bilo zelo zabavno, saj sta se vrtela kot vihar. Bilo je tako čudovito, se je še nasmehnila.

V napovedniku govorita o svojem prvem plesu kot mož in žena. Izvedeli smo, da je bil ples postavljen na skladbo Land of a Thousand Dances iz 60. let, saj sta želela, da bi bil zabaven in optimističen, da bi ustrezal vzdušju zabave. “Resnično sem si želela, da bi bila glasba zabavna. Tudi najin prvi ples,” pravi Markle v posnetku. Sedaj nam ne preostane drugega, kot da nestrpno počakamo na nadaljevanje.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam