EuroBasket za dekleta kliče prostovoljce

Organizatorji Evropskega prvenstva v košarki za ženske so odprli prijave za vse, ki bi želeli prispevati svojo podporo vsem udeležencem, hkrati pa pridobiti edinstveno izkušnjo s športnega dogodka najvišje evropske ravni.  

Iščejo vse, ki ste željni pomagati

Organizacijska ekipa za EuroBasket za dekleta se zavzeto in strokovno spoprijema z zahtevno pripravo na velik ženski športni dogodek, ki bo potekal med 15. in 25. junijem v ljubljanski Areni Stožice. Z veliko ustvarjalnosti, domiselnimi idejami in razumno skromnostjo želijo ustvariti dobre pogoje, tako za tekmovalke, spremljevalce in gledalce zato v svoje vrste kličejo prostovoljce, ne glede na spol in starost, na družbeni položaj ali versko prepričanje, na ekonomsko izhodišče in zaposlitveni status. Organizator v svoje vrste vabi vse, mojstre organizacije, logistike, pomoči željnih pri izvedbi tekmovanj, koordinatorje medijskih aktivnosti in soustvarjalce športnega vzdušja.  

Ne zamudite edinstvene priložnosti

Poleg drznih ambasadork Eurobasketa, ki so seveda prve prostovoljke tega turnirja in svojo vlogo že opravljajo, je prostovoljstvo na ženskem EuroBasketu edinstvena priložnost, da se ne le srečate z njimi,temveč tudi z vsemi slovenskimi reprezentantkami, raketami ter sodelujete z drugimi reprezentancami. Angažma prostovoljcev vsekakor ne bo ostal neopažen. Poleg edinstvene izkušnje sodelovanja s strokovnjaki različnih področij si boste lahko v okviru zadolžitev ogledali različne tekme na prvenstvu. Poleg tega pa organizator po opravljenem delu zagotavlja potrdilo, ki ga lahko uporabite tudi pri iskanju nove zaposlitve.  

Pri prostovoljstvu gre za obliko aktivnega in altruističnega delovanja posameznikov, ki prispeva k razvijanju vrednot solidarnosti. Gre za opravljanje različnih del, za katera prostovoljec ne dobi plačila, temveč z njimi prispeva k boljšemu življenju posameznika ali skupine v družbi, v tem primeru športnic in spremljevalnih ekip. Pri tem pa je najbolj pomembno, da je prostovoljec lahko čisto vsak in da s svojo željo, entuziazmom ter energijo pomaga doprinesti h končnemu uspehu.   

Prijavite se

V času evropskega prvenstva boste denimo prostovoljci pomembno prispevali pri zagotavljanju podpore vsem udeležencev prvenstva, navijačem, medijskim predstavnikom, organizacijskemu odboru, članom FIBE, ter seveda samim košarkaricam, trenerjem in ostalim članom ekipe. Za delo se lahko prijavite vsi, ki boste 14. 6.2023 dopolnili 18 let. Izjemoma se lahko prijavite tudi mlajši kandidati (člani nižjih košarkarskih selekcij), ki boste opravljali naloge na tekmovališču. Pristopne izjave za vas pa podpišejo skrbniki. Izbor se bo izvajal do izpolnitve potreb po prostovoljcih. Za prijavo je treba osnovne podatke poslati (priimek, ime, datum rojstva in telefonsko številko) po elektronski pošti na naslov: ivo.tomc@slo.ebw2023.com.  

Direktor prvenstva, Emir Haskić je poudaril: »Prostovoljci predstavljajo ogrodje vsakega velikega športnega dogodka in so ključni akterji uspešne izvedbe prvenstva. V družbi najboljših evropskih košarkaric bodo preživeli nekaj nepozabnih trenutkov, bogatejši bodo za edinstveno izkušnjo in tudi znanje, hkrati pa jim tudi po prvenstvu ostala manjša pozornost.« 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam