Februarski astrološki koledar

Februar je astrološko nakazan kot mesec dveh skrajnosti. Začne se namreč z mlajem v svobodomiselnem vodnarju na prvi dan meseca, pri čemer je Saturn v konjunkciji s točko mlaja, vse skupaj pa je v kvadratu z Uranom.

To pomeni, da bomo v prvi polovici meseca še preigravali stare teme – po eni strani se bomo želeli ukloniti, da bi bili del skupine, po drugi pa pokazati svojo individualnost, se upirati in početi vse po svoje. Spet prihaja v ospredje družbena razdeljenost in mlaj, skupaj z dinamiko planetov v kozorogu in vodnarju, bo po eni strani budil željo, da bi pometli z obstoječimi (družbenimi) sistemi in začeli znova, po drugi strani pa potrebo, da vse ostane tako, kot je vedno bilo in smo navajeni. Tudi na zasebnem področju lahko občutimo, da nas vleče na dve strani – želeli si bomo drugačnih doživetij, več svobode in sprememb, hkrati pa se še ne bomo pripravljeni odpovedati varnemu, udobnemu in poznanemu.

Čeprav bo prva polovica meseca bolj temačna, polna nezadovoljstva, notranjih in zunanjih bojev in trenj, nekaj astroloških kazalcev naznanja tudi, da se začenja daniti. Tretjega februarja se Merkur obrne nazaj v direktno smer in zadeve, ki so doslej stale na mestu, bodo spet stekle. Kljub temu prve nekaj dni po tem, ko je planet komunikacije, potovanj, trgovine in turizma še počasen, velja še počakati, preden začnemo nove projekte – oziroma je še vedno dobro prebrati drobni tisk in biti dodatno previden pri sklepanju in podpisovanju pogodb ter (spletnih) nakupih.

Dva spodbudna aspekta nam bosta osvetlila tudi sicer napornejše dneve okrog 4. 2., ko bo Sonce na Saturnu, kar nas bo vleklo navzdol, nam prinašalo skrbi, težke novice, zaskrbljenost, blokade, zamude in obremenitve, in 11. 2., ko se Merkur še zadnjič sreča s Plutonom in prinaša na plan neprijetno resnico, skrivnosti, nas sili, da se soočimo s svojo temo in si priznamo škodljive reči in navade, ki bi jih bilo smiselno opustiti. Ta dva aspekta sta Mars v sekstilu z Jupitrom (4. 2.) in Mars v trigonu z Uranom (8. 2.). Zagotavljata nam, da se nam bodo akcija, prodornost, odločnost in drznost obrestovale, prav tako lahko tvegamo in spremenimo način delovanja pri nalogah, ki se jih lotevamo.

Kmalu bomo lažje zadihali

Po 14. 2. se energija popolnoma spremeni in lažje bomo zadihali. Z Merkurjem v vodnarju (od 14. 2.) bomo razmišljali svobodneje, brez omejitev, zunaj običajnih okvirjev, z genialnimi prebliski rešili marsikatero situacijo ter si s prijatelji izmenjavali (družbenokritične) argumente. Lahko začnete načrtovati kakšno potovanje ali nove projekte. 

Prav poseben dan bo 16. 2., ko se spodbudni polni luni v levu, ki nas bo navdahnila s povečano samozavestjo, pogumom, voljo, motivacijo ter jasno opredelila naše cilje, pridruži še konjunkcija Venera in Marsa v kozorogu. Okoli letošnjega valentinovega se lahko poglobijo ljubezenski odnosi, če se odpravljate na zmenek, pa ga je smiselno načrtovati na ta dan. Prav tako je obdobje ugodno za finance, različne naložbe in vlaganja, tudi za premišljene nakupe trajnih oblačil, večnih kosov, ki jih želite nositi še dolgo.

Valentinovo bo tudi glede na astrološko napoved letos upravičilo sloves najbolj romantičnega dne v letu.

Sonce se 18. 2. premakne v ribi, kar nas bo obrnilo navznoter, povečalo intuicijo, čustvenost, a tudi sanjarjenje in občutljivost. Veliko bolj pasivni bomo in nič se nam ne bo ljubilo, izgubljali se bomo v svojih rožnatih sanjah in se izmikali odgovornosti in delu, namesto da bi rekli bobu bob ter prijeli bika za roge. Je pa ribja energija odlična za vse vrste ukvarjanja z umetnostjo in duhovnostjo. Ker boste bolj kreativni, se lahko lotite svojih hobijev, povečano čustveno hrepenenje pa lahko prelijete tako v svoje izdelke kot v odnos s partnerjem. Ta bo namreč v tem času še posebno nežen in ljubeč. Več počivajte, plavajte, poglejte si kakšen romantični film, uživajte v masaži, kopeli … Bodite prijazni s sabo.

Ko se 23. 2. Mars ugodno poveže z Neptunom, je čas za obisk kakšne ustvarjalne ali duhovne delavnice. Razmislite lahko o svojih vizijah za prihodnost, hkrati pa boste začutili več upanja in se pomladno prebujali. 

Za ljubezen in umetnike je prav tako poseben čas okrog 24. 2., tedaj se vam lahko uresniči tudi kakšna skrita srčna želja. Poslovno bo sicer 24. 2. stresen dan, saj se lahko načrti spreminjajo. Ostanite prilagodljivi in popravite vse, kar ni delovalo pri prvotnem scenariju.

Kako najbolje izkoristiti februar?

  • Ko vas na začetku meseca prevevajo skrbi, občutek, da imate vsega dovolj, in obremenjujejo črne misli, stisnite zobe in se zavedajte, da trenje med ‘svobodno vodnarjevsko energijo’ in tradicionalnostjo, discipliniranostjo in odgovornostjo Saturna res maha z repom.
  • Pomembnejše stvari se raje lotite v drugem delu meseca, naj gre za posel, finančno vlaganje, nakupe, večje odločitve, začetek novih projektov, selitve …
  • Posvetite se partnerju in poglobite odnos, samski pa se odprite priložnostim in pogumno naredite korak naprej po valentinovem in/ali konec meseca. Pozitivno bo tudi to, da vas bo prijetno ljubezensko dogajanje odvrnilo od premlevanja resnejših problematik.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam