Kako nam hipnoterapija lahko pomaga pri hujšanju

Prihaja poletje, ko bi vsi želeli zasijati v svoji najlepši podobi. Mnoge trenutno mučijo misli, kako bodo videti v kopalkah in koliko kilogramov se jim je nakopičilo v času letošnjih razmer ter dela na domu.


Si tudi vi želite, da bi bili videti bolje, se bolje počutili in imeli več življenjske energije, začutili večjo lahkotnost telesa in imeli bolj zdravo telo?
 
Vsi vemo, da instantne diete ne pomagajo, da četudi izgubiš nekaj kilogramov, znajo ti hitro najti pot nazaj do nas. Že res, da velja dobra kmečka pamet ‘več gibanja’ in znana francoska dieta ‘manj žri’, pa vendar pri hujšanju ni vse tako preprosto.

Naša lastna podzavest je tako močna, da nam lahko vedno pomaga pri tem, da kurimo kalorije, izgubljamo težo – ali bo popolnoma uničila vse korake za izgubo teže in nas sabotirala.

RTT (Rapid Transformational Therapy) vam omogoča, da spremenite pot, na katero vas pelje lastna podzavest.

Ob letih svojega dela in izkušenj ugotavljam, da naš um, namesto da bi delal za nas, dela proti nam, ker misli, da nam s tem dela uslugo. Nekje v življenju smo namreč izgubili stik s svojo podzavestjo in od tam dalje je um nadaljeval po svoje, s tem, za kar je bil prepričan, da je dobro za nas. Hkrati pa mu nismo dali jasnih navodil, kaj želimo, da počne za nas.

Vsi vemo, da se kilogrami ne naberejo čez noč, in vsak ima svojo pot do kopičenja le-teh. Kakšna slaba navada, nekaj razvad – čustveno prenajedanje, malo gibanja itd. To pa še ni vse, v naši podzavesti se skriva kar nekaj razlogov, da smo takšni, kot smo, in da počnemo stvari po nekem programu. Najpomembnejše dejanje na poti do spremembe je vsekakor iskanje korenitega vzroka za nastanek pridobljenih kilogramov. S tem se je najlažje spopasti prav z RTT (Rapid Transformational Therapy), saj že z eno terapijo pridemo do poglavitnega vzroka, ki narekuje, kakšni smo in zakaj smo se nekega dne odločili, da je dobro biti močnejši in bolj okrogel.

Pri svojem delu sem se do sedaj srečala z mnogimi strankami, katerih želja je bila izguba teže. Mnoge izmed njih so se pred srečanjem z menoj soočale z:

  • nezdravimi prehranjevalnimi navadami (ali so jedle premalo, pogosto so se prenajedle, prehranjevale so se čustveno),
  • izgubo kilogramov, ki so se hitro vrnili ali se jih je po dieti nabralo še več,
  • pretirano telesno aktivnostjo, vendar ni bilo rezultatov, ki so si jih želele,
  • uporom pred zdravim načinom življenja in gibanjem.


Si lahko predstavljate življenje, v katerem sploh ne razmišljate o dieti, pa vendar jeste pravilno in zdravo, tako da telo izgublja želeno težo in vas vodi k boljšemu zdravju ter odličnem počutju? Ko čustveno prenajedanje ni več del vašega življenja in želja po prigrizkih izgine? Ko sploh ne razmišljate o načinu prehranjevanja, a ga preprosto izvajate brez dodatnega stresa in skrbi? Ko vsakodnevna telovadba postane del vašega vsakdanjika?

Vse to je mogoče in ni zgolj pravljica. Videla sem mnogo tovrstnih sprememb pri svojih strankah.

Osnova za uspeh je bila vedno sprememba negativnih prepričanj, ki so se skrivala v njihovi podzavesti. Velikokrat se za glavnimi vzroki skrivajo sledeči razlogi: iskanje varnosti, zaščite, potrjevanje lastne vrednosti, želja po tem, da bi bili zaželeni, iskanje potrditve in ljubezni, strah pred neuspehom in zavrnitvijo, strah pred preveliko pozornostjo.

Naj opišem zgolj en primer posameznice, ki se je že pred terapijo RTT na vse pretega trudila izgubiti kilograme. Bila si je všeč, z vsemi kilogrami vred – vendar so vplivali na njeno zdravje in se je posledično odločila za spremembo. Najela je nutricionista, trenerja in pričela. Bila je pridna, predana svojemu novemu cilju, vendar spremembe ni bilo. Izgubila je sicer nekaj kilogramov, vendar ni prišla pod 100 kg. Karkoli je storila, ni nič pomagalo – več je trenirala, bolj je pazila na prehrano, manj je bilo premikov naprej. Mejnika 100 kg ni mogla premakniti.

Vsak posameznik ima poleg samopodobe shranjeno kopico prepričanj v svojih globinah, ki vplivajo na njegovo obnašanje. Dejstvo je, da je večina odločitev, tudi o življenjskem slogu, sprejetih že na podzavestni ravni ter da pri marsikaterem opravilu delujemo na ‘avtopilotu’.

Do problema pride, ko so vaša prepričanja in nastavljen ‘avtopilot’ v nasprotju z vašimi željami.


Posameznica ni mogla preseči mejnika 100 kg, kar je bil poglavitni razlog, da je prišla na terapijo RTT, med katero sva ugotovili, kje tiči zajec in kateri so programi, ki jih je treba spremeniti, da bo uspeh dosegljiv. Prispeli sva do spominov iz mladostništva in otroštva, ki so določili podzavestni del njenega programa, vezan na njeno samopodobo in delovanje.


Rojstnodnevno zabavo, ki se je nihče od prijateljev ni udeležil, čas, ko je prejela prvo večjo zavrnitev v življenju s strani druge bližnje osebe – ko se je v njeni podzavesti ustvaril program, DA NI DOVOLJ, da je takšna, kot je. Da ni dovolj VREDNA ljubezni in prijateljstva. Da se je treba zaščititi pred zavrnitvijo.
Prispeli sva do spomina, ko so jo zbadali sošolci – bila je med najbolj telesno razvitimi dekleti v razredu. Počutila se je napadeno, želela si je zgolj VARNOSTI in tega, da je zaželena, da ne bi bila drugačna od drugih. Ustvaril se je program, da ni DOVOLJ DOBRA, da NI ZAŽELENA. VARNOST pred zbadanjem pa si jih zagotovila s pridobivanjem kilogramov, saj je ob rasti trebuha in celotnega telesa lažje skrila rast dojk. Program ji je zagotovil VARNOST in ZAŠČITO.

Pot do njenega uspeha je obsegala tri korake:


1.) ozaveščanje vzorcev njenega delovanja in programov, ki so jo ovirali pred doseganjem cilja,
2.) ponovna interpretacija spominov in odstranitev teh vzorcev,
3.) graditev in gojenje novih vzorcev.

RTT je ključ tudi do vašega želenega uspeha.


To je zgolj ena od zgodb, vendar gremo mnogi skozi podobne preizkušnje. Pri vseh se glavni vzrok za sabotažo in nezmožnost spremembe skriva v podzavesti. Včasih torej nista dovolj le sprememba prehrane in več gibanja. Morda je tudi za vas prišel čas, da odkrijete ključni vzrok svojega trenutnega izziva.

Poslušajte se in poiščite odgovor v svoji globini. Tu sem za vaš uspeh.

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. 

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam