ELECTROLUX

Hitro in okusno kosilo za zaposlene Nepremagljive

Cvrtnik na vroč zrak je zares super kuhinjski aparat, ki nas velikokrat reši kadar smo pri kuhanju v zadregi s časom. in to je skoraj vsak dan.

Naša družina pogosto uporablja airfryer, ker je izjemno praktičen in učinkovit pripomoček v kuhinji. Najprej in predvsem cenimo, da omogoča pripravo zdravih obrokov z minimalno količino olja, kar je bistveno za ohranjanje zdravega življenjskega sloga. Poleg tega je airfryer, oziroma cvrtnik na vroč zrak, neverjetno hiter – v nekaj minutah lahko pripravimo hrustljave in okusne jedi, kar je kot nalašč za naše natrpane urnike,” pravi naša Rebeka, ki uporablja cvrtnik na vroči zrak znamke Electrolux. “poleg tega je Airfryer tudi zelo vsestranski. Od pečenja krompirčka in priprave piščančjih perutničk do pečenja peciva in zelenjavnih jedi – z njim lahko pripravimo skoraj vse. Preprosto čiščenje je še ena velika prednost; večino delov lahko enostavno operemo v pomivalnem stroju, je pa tudi energijsko učinkovit, saj porabi manj energije kot tradicionalna pečica,” deli z Nepremagljivimi navdušenje nad tem aparatom, zaupala pa nam je tudi en super, hiter in enostaven recept.

Piščančje prsi s sladkim krompirjem (ali bučo) in zelenjavo

Sestavine:

  • 2 kosa piščančjih prsi (brez kosti in kože)
  • 2 srednje velika sladka krompirja (lahko ju nadomestite z bučo)
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 bučka
  • 1 rdeča čebula
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 čajna žlička soli
  • 1/2 čajne žličke črnega popra
  • 1 čajna žlička paprike v prahu
  • 1 čajna žlička česna v prahu
  • 1 čajna žlička suhega timijana
  • 1 čajna žlička suhe bazilike
*slika je simbolična

Priprava piščančjih prsi:

Piščančje prsi osušite s papirnato brisačo in jih premažite z 1 žlico olivnega olja. Začinite jih s polovico soli, popra, paprike v prahu, česna v prahu, timijana in bazilike. Pustite, da se marinirajo medtem ko pripravljate zelenjavo.

Priprava sladkega krompirja in zelenjave:

  • Sladki krompir ali bučo olupite in narežite na kocke približno 2 cm.
  • Paprike očistite in narežite na trakove.
  • Bučko narežite na kolobarje.
  • Rdečo čebulo olupite in narežite na krhlje.
  • Vso zelenjavo dajte v veliko skledo, dodajte preostalo olivno olje in začimbe ter dobro premešajte.

Priprava v cvrtniku na vroč zrak:

  • Zelenjavo enakomerno razporedite v košaro cvrtnika.
  • Nastavite temperaturo na 180°C in čas na 10 minut.
  • Po 10 minutah premešajte zelenjavo, da se enakomerno zapeče, in na vrh položite piščančje prsi.
  • Nadaljujte s kuhanjem pri 180°C še 15-20 minut, ali dokler piščanec ni popolnoma pečen (notranja temperatura naj doseže 75°C) in zelenjava zlatorjava in mehka.

Piščančje prsi narežite na rezine in jih postrezite skupaj s prilogami.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam