Ideje za poletno dekoracijo doma

Tudi če nimate hiše na morju ali vikenda ob vodi, lahko v svoj dom prikličete poletje. Kako? Izberite poletno dekoracijo, ki ga bo popestrila in hkrati vanj vnesla pozitivne in sproščujoče počitniške vibracije.

Za to ne potrebujete veliko denarja, pač pa le nekaj dobrih namigov in ustvarjalnosti, da boste vi, vaša družina in prijatelji na obiskih uživali vse poletje.

Svetloba v belini

Bela prostore osvetli in vanje prikliče svežino, ki jo poleti še kako potrebujemo. Če imate pisane stene, naj postanejo bele, če so že v tem večnem barvnem odtenku, pa barvo zgolj osvežite. Lotite se pohištva, uporabite lahko tudi druge svetle peščene odtenke. Svežino beline lahko v dom vnesete tudi z belimi dodatki, kot so blazine, vaze, zavese … Ideja je, da v sobo privabite čim več svetlobe.

Svežina citrusov

Sliši se preprosto – in tudi je! Naj v vašem domu najdejo prostor citrusi, vse od limon, pomaranč do limet … Lahko jih imate posajene v loncu na terasi, naj vam krasijo namizne sklede, poleg tega pa se poleti njihov vonj in okus priležeta tudi našim brbončicam. Prostor lahko najdejo v raznih potiskih, prtičkih in celo na jedilnem servisu.

Zamenjajte posteljnino

Težjo posteljnino zamenjajte s platnenimi rjuhami in prevlekami za blazine za bolj prefinjen videz in občutek. Uporabite svetle barve in potiske poletnih motivov: od flamingov, palm, karibskih rož, rib, črt ali sider. Na nočno omarico dodajte okvir z najljubšo poletno fotografijo in svečko sivke, ki vam bo pričarala vonj po poletju.

Dopustniška košara

Organizirajte opremo za na plažo, tako da v kot sobe ali terase postavite veliko pleteno košaro. V njej naj prostor najdejo različni dopustniški poletni predmeti, vse od kopalk, brisač, vesel do plavutk. Že ob pogledu nanje se boste spomnili na počitniške užitke. 

Poletje na terasi

Ker se boste poleti veliko bolj zabavali zunaj, si uredite teraso. Voziček naj vam služi kot priročni prostor za prigrizke, pijačo, nanj lahko odložite karte, knjigo … Vrtno garnituro popestrite z udobnimi blazinami. Če je prostor dovolj velik, prinesite tudi kakšno pohištvo iz notranjosti in si tako ustvarite podaljšek doma oz. dom na prostem. Terasa ali balkon naj postaneta vaša poletna zajtrkovalnica in jedilnica. Ne pozabiti niti na zaščito pred soncem, za kar lahko uporabite jadra, senčnike ali celo romantično bele zavese, ki hkrati zadržujejo mrčes. 

Naj bo barvito, cvetlično, navtično in črtasto

Barve, potiski poletnega cvetja, palm, morskih živali, navtični motivi, mornarske črte … Vse to v prostor prikliče poletje. Za najhitrejšo preobrazbo uokvirite barvite grafične slike ali sveže cvetje. Vse to prostor naredi bolj vesel, svetel in igriv, kakršno naj bi bilo tudi pravo poletno vzdušje. Motivi naj vas spremljajo v obliki okrasja, v vazah, na blazinah … Uporabite preproge iz jute, stare kovčke, sveže cvetje in dišavnice pa naj bodo v vsakem kotičku doma. Ne glede na to, ali na vrtu gojite hortenzije, sončnice, tulipane, nageljne ali kaj drugega, razmislite, kako jih lahko pripeljete tudi v notranje prostore in jih razporedite v vaze, da vas bodo razveseljevale ves čas.

Kamin nekoliko drugače

Plamena ne boste kurili še nekaj mesecev, zato za zdaj ostanke lesa zložite drugam, prostor v kaminu pa naj zasedejo sveče različnih velikosti in poletnih vonjev ali sveži cvetlični aranžmaji, celo potovalni kovčki. Ljubitelji obalnega sloga lahko vanj položijo tudi koralni kos, ki bo poskrbel za pravo vzdušje.

Zemljevid potovanj

Zagotovo ste obiskali že veliko poletnih počitniških destinacij, nedvomno pa imate nekaj neuresničenih vedno še na zalogi … Uokvirite zemljevid in na njem označite že ogledane dežele in destinacije, ki so še na vašem seznamu želja. Sanjarjenje in načrtovanje se lepo dopolnjujeta …

Brez žara ne gre

Brez žara poleti ne gre. Tudi če nimate kamina na prostem, si omislite žar, ki bo prijetna sprememba, da namesto kuhanja za štedilnikom to dejavnost preselite na prosto. Prav tako je poletje čas piknikov. Za poseben romantični ambient pa si omislite domače kurišče na prostem v za to pripravljenih posodah. 

Kotiček za dremanje

Kaj je bolj prijetnega kot zadremati v senci na zraku v gugajoči se mreži? Samo namestite visečo mrežo ali gugalnik v prijeten kotiček terase ali vrta. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam