Vsebino omogoča Zeliščno posestvo Cvetka

Vse, kar moramo ženske vedeti o negi intimnih predelov

Intimna nega je nekaj, za kar moramo vse Nepremagljive dobro skrbeti in ni nekaj, o čemer bi morale govoriti potiho.

Naši intimni deli so še posebej občutljivi, zato maromo za njih še bolj skrbeti in vzdrževati dobro mikrofloro naših intimnih predelov. Zelo pomembno je, da ohranjamo naravno ravnovesje in poskrbimo za dobre bakterije. Še bolj pomembno pa je, da izberemo nežne izdelke, ki so naravni ter nudijo intenzivno nego.

Zakaj moramo ohranjati naravno ravnovesje?

Intimni predeli telesa, še posebej ženskega, so občutljivi in potrebujejo pravilno ter blago nego. Sluznica je veliko bolj občutljiva kot koža, ima pa tudi značilno nižji pH kot naša koža. Zato za čiščenje kože in intimnih predelov ni najboljše uporabljati enakih izdelkov. Za ustrezno intimno nego je najboljše uporabljati sredstva s pH vrednostjo med 3,8 in 4,5 – tako ohranjamo naravno ravnovesje in omogočimo preživetje ”dobrih” bakterij, ki so naravno prisotne.

Zakaj je tako pomembno, da vzdržujemo mikrofloro naših intimnih predelov?

Vaginalna mikroflora je posebna in pretežno sestavljena iz mlečno-kislinskih bakterij, ki jo z vzdrževanjem nizkega pH ščitijo pred okužbami s škodljivimi bakterijami in glivicami, ki povzročajo vnetja. Pojav bakterij in glivic ima za posledico izcedek, slab vonj, srbečico innelagodje. Da se izognemo neprijetnim nevšečnostim, se priporoča uporaba posebnih sredstevza intimno nego. Ta naj imajo pH med 3,8 in 4,5, saj tako podpirajo naravno obrambo sluznice, ki je tako bolj odporna na morebitne okužbe. S pravilno intimno nego tako preprečujemo tudi nastanek ginekoloških obolenj.

Intimni predeli telesa, še posebej ženskega, so občutljivi in potrebujejo pravilno ter blago nego.

Kateri so dejavniki, ki povzročajo vnetja, srbečico in druge neprijetnosti vaginalne sluznice?

Padec imunskega sistema, stres, nezdrava hrana, jemanje antibiotikov, nošenje pretesnih in sintetičnih oblačil, ki ne dihajo in tudi nepravilna nega med menstruacijo hitro pripeljejo do vaginalnih vnetij. Na določene dejavnike težje vplivamo kot na druge, dejstvo pa je, da s pravilno nego intimnih predelov zmanjšamo možnost pojava vnetij in vaginalno sluznico okrepimo, da se jim lažje ubrani.

Kakšna naj bo intimna nega za vsak dan?

Sestavljena naj bo iz mila in po potrebi tudi olja ali kreme. Milo mora biti nežno, zaželene so sestavine, ki spodbujajo regeneracijo sluznice in jo poleg čiščenja tudi krepijo ter neškodujejo njeni naravni mikroflori. Kreme in olja pa so namenjena predvsem suhi sluznici, ki pogosto peče, zateguje in srbi, da ji zagotovijo dodatno nego in vlaženje.

So lahko v izdelkih za intimno nego tudi zelišča?

Zelišča so pogost dodatek v izdelkih za intimno nego, predvsem tista, ki delujejoantibakterijsko in zavirajo rast glivic in bakterij. Mednje zagotovo spadajo žajbelj, timijan, ognjič, melisa in še bi lahko naštevali. Njihova naloga je, da dodatno zaščitijo sluznico, preprečujejo rast škodljivih bakterij in glivic ter pospešijo obnovo. 

Pri Zeliščnem posestvu Cvetka so intimni negi posvetili prav posebno pozornost.

Za intimno nego nikoli neuporabljamo eteričnih olj, saj so le-ta preveč agresivna in lahko povzročijo stres ter dodatno izsuševanje in vnetje na sluznici. Če jih uporabljamo za domačo rabo, je najboljše pripravitičaj oz. poparek zelišč in z njim umiti oz. navlažiti sluznico. Pri podpori za zdravljenje vaginalnih vnetij so najbolj primerni poparki žajblja, kamilice in ognjiča.

Pri Zeliščnem posestvu Cvetka so intimni negi posvetili prav posebno pozornost. Nepremagljive smo zato izbrale intimno milo in intimno olje. Intimno milo ima pH sluznice, jo nežno očisti ter med umivanjem tudi vlaži in neguje. Obogateno je z oljem mandlja in jojobe ter svežimi izvlečki žajblja, kamilice, ognjiča, melise in timijana. Intimno olje pa je kombinacija olja mareličnih koščic in mandlja ter izvlečkov žajblja, melise, plahtice, ognjiča, timijana in sleza. Poskrbi za intenzivno nego in pomaga navlažiti suho in občutljivo sluznico. Našle smo izdelka, ki sta naravna, nežna in negujeta naše intimne dele. Najbolj vesele pa smo, da pomagata pri nevšečnostih, ki jih vse dobro poznamo.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam