Kako se naličiti v poletni vročini?

Želite biti na vseh poletnih zabavah videti kar najbolje, vendar se bojite, da se vam bodo ličila razmazala? V nadaljevanju preberite, kako se naličiti v vročih poletnih dneh.

Poletje prinaša izjemno vlažnost in vročino. Vročina pogosto povzroči topljenje podlage, lepljivo kožo in znoj, ki se steka po obrazu, kar zahteva spremembo običajnega postopka ličenja.

Nasvete, ki vam bodo pomagali doseči najboljše ličenje za poletno vročino, smo preverile pri lepotni strokovnjakinji in mojstrici ličenja Romini Regvat. Zagotovo vam bodo pomagali, da boste ves dan videti videti sveže in sijoče. Ni več razloga, da je poletje čas, ko ne vemo, kako se naličiti, ali ko se ličenju celo izogibamo. Zagotovo imamo poleti tudi več volje, da poskrbimo za ličenje. Preberite, kakšni so trendi ličenja in majhne trike za obstojno poletno ličenje. Izveste pa tudi, kako je s podlagami, katere barve naj uporabimo, in kaj nam svetuje, če smo mnenja, da se ne znamo naličiti.

Tudi poleti želimo biti naličene, ampak težki pudri zagotovo ne pridejo v poštev. Kako je z ličenjem poleti? Kaj svetujete, ko so temperature res visoke?

Ličenje poleti, ko temperature sežejo na 25+ naj bo bolj lahkotno. Tukaj mislim predvsem na teksturo tekoče podlage. Bolj prekrivne oziroma težje pudre lahko zamenjamo z BB kremo ali tekočo podlago na vodni osnovi. Te strukture so lahko sijoče ali mat. Odvisno od tipa in stanja kože.

Poletje je čas, ko se ličimo drugače. Kakšna je barvna paleta, h kateri se nagibamo poleti?

Poleti lahko malo stopimo iz cone udobja, ki nam zagotavljajo zemeljski toni in se poigramo z barvami. Lahko so to bolj tople naravne barve – oranžna, koralna, rumena … Ali smo lahko malo bolj drzne in si v kombinaciji z nude ustnicami omislimo turkizno moder eyeliner.

Kaj je tisto, česar poleti nikakor ne uporabljamo? Je še kaj, kar odsvetujete?

Rekla bi, da je to pretirano konturiranje, kar je zame bolj pravilo tudi čez celo leto.

Ali poleti bolj izpostavimo usta ali oči? Kako je senčili za oči?

Tukaj ni določenega pravila. Ali bomo bolj poudariti oči ali ustnice je odvisno od lastne izbire in lastnega počutja. Mogoče samo, da ne mešamo obojega.

Kako poskrbeti za mat kožo v vročih dneh?

Predvsem je pomembna nega kože pred nanosom ličil. Nego kože je celo leto dobro zaključiti z zaščitno kremo za sonce oziroma tisto s SPF. Poleti, če se nam koža neestetsko sveti ali je mastna, lahko uporabimo SPF, ki kožo matira. To je prvi korak. Druga zadeva, ki nam je v pomoč, je zagotovo puder v prahu ali v kamnu, ki ga nanesemo na področje T – cone (čelo, nos, brada). Poleti bomo to verjetno morali ponovitvi večkrat tekom dneva. 

Imate kakšen trik, ki pomaga, da se ličila v vročini ne razmažejo?

Razmažejo se večinoma ličila, ki jih uporabimo na očeh. Tukaj bi lahko svetovala uporabo kakovostnega »primerja« za oči, ki bo vse lepo zaščitil.

Kaj bi svetovali našim Nepremagljivim, ki nismo najbolj vešče ličenja?

Tečaj ličenja. 🙂 V poletnih mesecih in na splošno.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam