Izdajamo vam super trik, kako izberemo pravi odtenek šminke!

Verjetno ste se kdaj znašle v situaciji, ko ste si zaželele nov odtenek šminke, ampak ko ste prispele do  kozmetičnega ’otočka’ svoje najljubše kozmetične hiše, niste več vedele, kateri odtenek vam najbolj pristoji in kaj izbrati.

Danes imamo na voljo toliko različnih linij šmink, različnih tonov, oblik, struktur − mat, tekoča, kremna, velvet … Izbira je neskončna in nakup šminke se kmalu prelevi iz prijetnega opravila v misijo. Tudi sama se včasih kot vizažistka znajdem v zagati. 

Da misija ne postane misija nemogoče, dejansko pomaga poznavanje nekaj ključnih smernic, ki vam bodo pomagale pri izbiri pravega odtenka za vaš ton kože.

Zadeva je dokaj preprosta.

Določite podton vaše kože

Na prvem mestu je to gotovo ugotovitev, kateri je naš podton kože. Poznamo dva osnovna podtona, v katera sodi večina ljudi: hladen in topel. Poleg teh je še en podton, in to je nevtralen.

Tiste, ki ste bolj svetle, imate po navadi tudi bolj hladen podton. Tiste z bolj zlatim in olivnim tenom imate po navadi topel podton.

Trik, kako določimo podton kože

Tako kot za veliko drugih stvari v kozmetičnem svetu obstaja trik, tudi ko gre za določanje našega podtona.

Vaš podton je hladen, če je barva ven na vašem zapestju modra, če vam bolj kot zlat pristoji srebrn nakit in če vas sonce opeče ter poleti nikoli ne dobite zagorelega videza kože.

Odtenki šminke, ki vam pristojijo, so tisti, ki imajo moder ali vijoličen (torej hladen) podton v svoji barvi. Na primer: če izbirate rdečo šminko (tukaj se zadeva najbolj zaplete), izberite tisto rdečo barvo, ki ima v podtonu modro. Takšna je na primer barva češnje (’cherry red’).

Ko izbirate med ’nude’ odtenki šmink, izberite tisto, ki ima v barvi malo hladne roza ali ’taupe’ (sivo-rjava) bež.

Vaš podton je topel, če je barva ven na vašem zapestju zelena, če vam bolj kot srebrn pristoji zlat nakit in poleti zelo hitro dobite barvo.

Odtenki šminke, ki vam pristojijo, so bolj topli. S tem mislim na oranžno, opečnato rdečo, barvo fuksije in terracotta rjavo. Če bi rade izbrale ’nude’ šminko, naj bo to odtenek, ki ima v podtonu toplo barvo, kot so barva breskve ’peach nude’, roza zlata − ’pink gold’ …

Vaš podton je nevtralen, če je mešanica toplega in hladnega, barvi ven na vašem zapestju sta modra in zelena, nakit, ki vam pristoji, je zlat in srebrn. Vam pristojijo vsi odtenki. Topli in hladni.

Če ste bolj svetle in z nevtralnim podtonom, poskusite roza odtenke šminke, slezenasto za srednje temno polt in barve jagodičevja za temno polt.

Kako izberemo pravi odtenek šminke?

Kaj si morate zapomniti?

Izbira šminke je odvisna tudi od drugih faktorjev, kot so letni čas, trenutno počutje in doza samozavesti, ki je za določene barve nujno potrebna.

Za nekatere je že rdeča barva ustnic nekaj, kar vzbuja nelagodje. Druge pač uživamo v rdeči na ustnicah in jo z veseljem nosimo tudi kot del dnevnega ličenja. Vse je stvar lastne percepcije in počutja. Zato veselo v jesen z bež ’nude’ ali temnimi gozdnimi jagodami na ustnicah, če smo ob pogledu v ogledalo zadovoljne, smo lažje nepremagljive.

Lep začetek jeseni, 

vaša Nepremagljiva Romina

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam