Vsebino omogoča Zeliščno posestvo Cvetka

Kakšna je pri sončnih kremah razlika med kemičnimi in mineralnimi UV filtri

Danes se bomo dotaknile izjemno aktualne teme. Današnja tema so namreč kreme za sončenje. Le-te nas ščitijo pred škodljivim delovanjem UVB in UVA-žarkov.

Se pa še vedno zgodi, da nismo prepričani, kakšno škodo ti žarki povzročajo, predvsem pa je pomembno, da najdemo pravo kremo za sončenje. Potrudile smo se in poiskale vse odgovore, ki jih potrebujete za nakup prave in predvsem kakovostne sončne kreme. Za odgovore smo prosile Zeliščno posestvo Cvetka, saj so strokovno podkovani, predvsem pa imajo veliko izkušenj.

Zakaj so UVA in UVB-žarki škodljivi in se je treba pred njimi zaščiti?

UVB-žarki prizadenejo površinsko plast kože in so glavni vzrok opeklin, kar dolgoročno vodi do modifikacije genetskega materiala, kroničnih poškodb kože ter nastanka kožnih tumorjev. UVB žarki lahko opekline povzročijo samo pri direktnem padcu svetlobe oz. žarkov na kožo.

UVA-žarki prodirajo globlje v plasti kože. Pospešujejo staranje kože (fotostaranje), lahko povzročajo alergijo na sonce oziroma netoleranco na sonce, motnje pigmentacije in kožnega raka. Za razliko od UVB-žarkov, lahko UVA-žarki prodirajo skozi steklo, oblake in druge prosojne površine. 

Veliko se govori o tem, da morajo biti kreme naravnega izvora, česar se zavedamo praktično vsi. Kakšne so vaše kreme in kakšna je razlika med mineralnimi in kemičnimi UV filtri?

Sončne kreme Zeliščnega posestva Cvetka so mineralne. Glavna razlika med mineralnimi in kemičnimi UV filtri je, da mineralni filtri UV svetlobo odbijajo s kože, medtem ko kemični filtri UV svetlobo absorbirajo in pretvorijo v toploto. Mineralni so edini, ki so naravnega izvora ter hkrati zaščitijo pred UVA in UVB žarki.

Sončne kreme Zeliščnega posestva Cvetka so mineralne.

Pomembno je tudi, da so kreme primerne za našo kožo in so tudi testirane

Kreme Zeliščnega posestva Cvetka so hipoalergeno testirane v akreditiranem laboratoriju. Kreme so testirali na 75 prostovoljcih, od tega jih je 25 v preteklosti že imelo alergijske odzive na različne kozmetične izdelke. Od vseh testirancev niti eden ni razvil nobene negativne reakcije na kremo za sončenje. Kremo zato lahko priporočajo tudi za nego občutljive kože, kože z dermatitisom in nagnjenju k alergijam.

Kaj je najbolj pomembno pri uporabi sončne kreme?

Da nanesemo dovolj kreme za sončenje, in da nanos po potrebi ponovimo. Pomembno je tudi, da izberemo kremo, ki vsebuje UVA in UVB filtre. Tako smo zaščiteni pred celotnim UV spektrom, torej tako pred opeklinami kot tudi globljimi poškodbami kože, ki postanejo izrazitejše šele z leti.

So vaše kreme primerne tudi za naše malčke? To je nekaj, kar zanima vsako mamo. Imamo pa tudi občutek, da so kreme, ki so primerne za najmlajše, najbolj kakovostne in naravne.

Kreme so primerne tudi za dojenčke in otroke.

Pri sončnih kremah pa je nekaj, kar nas včasih malce ujezi. Veste, o čem govorim? Gre za mastne madeže, ki jih je zelo težko odstraniti z oblačil in brisač. Kako se vpijajo vaše kreme?

Naše sončne kreme se v kožo vpijejo hitro in ne puščajo belih ter mastnih sledi.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam