Izdelek, ki ga imate v shrambi, lahko pomaga, da bodo vaše hortenzije ostale sveže več tednov

Če bi se vrtne rože potegovale za naša srca, bi hortenzije osvojile prvo mesto pri večini. 

Klasični, elegantni cvetovi, ne glede na to, ali imate raje modro, rožnato, vijolično ali belo, so kot nalašč za vazo na vidnem mestu in deljenje med družino in prijatelji. Vsak domači vrtnar ve, da so hortenzije kljub navidezno preprostemu vzdrževanju lahko nekoliko zahtevne pri oskrbi, da bi dobili najlepše in najbujnejše cvetove. 

Hortenzije so zahtevnejše, kot bi si mislili

Vendar nekateri morda ne vedo, da so hortenzije pri rezanju in postavljanju v vazo zahtevnejše od številnih drugih cvetlic. Skratka, so žejne. Resnično žejne. Takoj ko jim zmanjka vode in pijejo hitro, ali jo iz kakršnegakoli razloga nehajo sprejemati, ste v težavah. Cvetovi začnejo usihati in se spremenijo v žalostno kapljevino nekoč dih jemajoče barve. Če želite, da vaše rezane hortenzije zdržijo več kot nekaj dni, obstaja majhna priročna skrivnost, ki jo uporabljajo cvetličarji in dobro obveščene Nepremagljive, da zagotovijo, da rezani cvetovi spijejo čim več vode, dobite pa jo na polici z začimbami v trgovini z živili. Ste že kdaj slišali za aluminijev prah?

Hortenzije so precej zahtevne rastline.

Rešitev je v prahu, ki ga imate v shrambi

Kalijev aluminijev sulfat v prahu, ki se pogosto uporablja v receptih za vlaganje in konzerviranje za ohranjanje hrustljavosti sadja in zelenjave, je odličen za spodbujanje rezanega cvetja, da sprejme več vode. Kako? Tako, da spodnjega pol centimetra koncev odrezanih stebel potopite v droben bel prah, preden jih postavite v vazo, napolnjeno z vodo. Tako bodo hortenzije iz vaze črpale več vode, vi pa boste imeli več dni zadovoljne in bujne cvetove. 

Ne pozabite le, da morate vedno znova napolniti vazo z vodo in nikoli ne pustite golih stebel. Tako lahko pričakujete, da bodo hortenzije v nekaterih primerih zdržale tudi do dva tedna. Poleg tega lahko stebla vsake tri do štiri dni ponovno odrežete pod ostrim kotom, jih ponovno namočite v aluminijev prah in postavite v vazo, napolnjeno z vodo, kar bo pripomoglo k svežini.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam