Vsebino omogoča AUTAN

To so izdelki, ki ne smejo manjkati v naši poletni prtljagi

Se odpravljate na izlet, plažo ali piknik? Poleti je možnosti veliko. A ne glede na izbiro lokacije je pomembno, da imate poleg dobre volje s seboj tudi tisto, kar vam lahko prihrani marsikatero (ne)pričakovano nadlogo. Kateri so torej izdelki, ki ne smejo manjkati v vaši potovalni torbi?

Sonce, morje, bazeni, žar so le nekatere izmed stvari, ki nam poleti narišejo nasmeh na obraz. Po drugi strani pa lahko naše pobege in poletne užitke pokvari kar nekaj stvari, kot so znoj, dehidracija, opekline in predvsem nadležni piki insektov. Tako kot mora vaša poletna oprava združevati sodobno in lahko funkcionalnost ter šarm, tako mora biti v vaši torbi nekaj ‘obvezne opreme’, ki bo poskrbela, da vam nič ne bo uničilo čudovitega poletnega dne. 

Hidratantno pršilo za obraz

Vsi poznamo občutek, ko stopimo iz ravno prav ohlajenega avta na vroč zrak, nato pa nas hitro oblije pot. Najboljši način, da si hitro povrnete sijoč, svež videz, ki vas bo povrhu še hladil in hidriral, so razpršila za obraz. Vašo kožo bodo oskrbeli z vlago, nekateri spreji pa celo ohranijo obstojnost ličil.

Zaščita proti insektom

V gozdu, ob vodi, na pikniku ali kje drugje – v vsakem primeru je povsod v naravi dobro imeti pri sebi sprej proti insektom, saj so ti poleti lahko prava nadloga. Komarji nam hitro pokvarijo dobro voljo, klopi pa lahko povzročajo celo hude zdravstvene zaplete – s toplejšim vremenom se namreč poveča tudi njihova dejavnost.

Zato je pomembno, da imamo vedno pri roku preverjene in učinkovite rastlinske pripravke. Med slednje sodita Autan Botanicals sprej in losjon. Sta rastlinska repelenta, pridobljena iz destiliranega olja drevesa evkaliptus citriodor, ki ščitita pred klopi do 5 ur, pred komarji do 6 ur in pred muhami do 3 ure. Ne vsebujeta DEET, zato ne dražita sluznice, kože in oči. 

Sončna krema

Ne le za na plažo, sončno kremo bi morali imeti med poletjem tudi sicer vedno pri sebi. Daljša in nevarna izpostavljenost sončnim žarkom namreč lahko privede do več neželenih posledic. Prva in najprej vidna so vsekakor sončne opekline. Pogosta in pretirana izpostavljenost UV-žarkom dolgoročno povzroča pospešeno staranje kože, ki postane neelastična, zgubana in izsušena. Poleg vsega tega prevelika izpostavljenost UV-sevanju predstavlja tveganje za nastanek kožnega raka.

Sijaj za ustnice

Nikomur se ne zdijo privlačne razpokane ustnice, ki se sicer poleti zelo rade pojavijo, saj jih na visokih temperaturah zanemarimo, skupaj z ostalimi ličili. Čeprav je včasih lažje oditi od doma povsem brez ličil, je vendarle mnogo bolj privlačno, če vaše ustnice krasi vsaj sijaj, s katerim boste videti živahnejše in nežnejše. Ne pozabite izbrati tistega, ki hidrira in neguje. S seboj imate lahko tudi dve obliki glosa – enega za dnevni videz in drugega za zvečer.

Vlažilni robčki

Ravno ste pojedli najljubši sladoled, ko opazite, kako lepljive roke imate. Vlažilne robčke je vedno dobro nositi v torbi! Njihova uporaba je namreč vsestranska, od tega, da jih lahko uporabite za odstranjevanje razmazanih ličil, do preproste osvežitve kože okoli vratu, pod pazduhami itd. Uporabite take, ki nimajo kemikalij in škodljivih sestavin – to so lahko tudi otroški robčki. 

Voda

Največja samostojna komponenta našega telesa je voda, ki predstavlja približno 70 odstotkov telesne mase. Naše življenje in vsi telesni procesi so odvisni od vode in pravega razmerja med njo in elektroliti (natrij, kalij, magnezij, klor) v njej. Poleti pa je hidracija še toliko bolj pomembna, saj z znojenjem izgubljamo dodatno tekočino. Kamorkoli greste, imejte zato s seboj vodo, najboljša je termo steklenička, saj bo dolgo zadržala hlad, vi pa boste ostali dobro hidrirani.

Meglica za telo

Vsi radi dišimo, a to se lahko poleti kaj hitro spremeni, ko se začnemo potiti in po možnosti ne moremo skočiti pod prho. Prav zato moramo za svež vonj poskrbeti še toliko bolj premišljeno in redno, pri čemer je eden od trikov, da s seboj vedno nosimo dezodorant, antiperspirant ali parfumsko meglico za telo. Tovrstne dišave so namreč manj intenzivne od parfumov, hkrati pa bolj osvežujoče. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki