Januarski astrološki koledar: Notranji mir in stabilnost

Čeprav v daljavi že slutimo veter sprememb, bo januar eden zadnjih mesecev, ki ga bomo doživljali kot neljubi podaljšek, rep leta 2020. Vzrok za to je v že zdaj aktiviranem aspektu, ki bo sicer rdeča nit 2021.

In se bo prvič dovršil šele februarja – kvadratu med Saturnom v vodnarju in Uranom v biku. Težaven aspekt označuje prelom s tradicijo, upor, boj za spremembe, človekove pravice, prestop v novo, pravičnejšo, bolj človekoljubno družbo, nasprotje med konservativnim in naprednim pogledom na svet, povezujemo pa ga tudi s potresi, rušenjem, hitrimi preobrati vseh vrst.

Ne bojte se, da boste prav vi deležni vsega naštetega – na osebni ravni se lahko kaže tudi kot nepričakovan zaključek nečesa, česar ste se dolgo oklepali, čeprav ste vedeli, da morate naprej. Če pade na pomembne točke vaše karte, se vam bo lahko zdelo, da ste prisiljeni iti po drugi, neznani poti, da nimate več občutka varnosti, da vlada zmeda in se vam tresejo tla pod nogami. Poskusite biti čim bolj pogumni in prilagodljivi in se zavedajte, da so na udaru samo tiste stvari, ki ste jih že zdavnaj prerasli, a jih še vedno ohranjate kot bergle, čeprav ste že zdavnaj sposobni samostojne hoje.

Natančneje pa bo januar že od 8. pa vse do konca tako naporen, zato ker se v bližajočem se napetem kvadratu Saturnu in Uranu pridruži še nekaj planetov, ki okrepijo njun konflikt. Uranu v biku se 20. januarja pridruži Mars, ki bo deloval kot vžigalica na sodu smodnika, Saturnu pa 9. Merkur, 23. pa še Sonce. Strasti bodo razgrete, čustva intenzivna, potreba po prelomu z dosedanjim načinom delovanja velika, a če bomo želeli karkoli narediti drugače, bomo naleteli na močan upor in ne bomo prišli daleč. Velikopoteznost in prehitevanje dogodkov nas bosta lahko drago stala, zato napredujmo počasi in previdno, predvsem pa poskrbimo, da bomo ta mesec prebrodili čim bolj stabilno in mirno. Samo zdržimo in se pregrizimo skozi, pozneje bo čas za naše želje, cilje in uresničevanje načrtov.

Posel

Za poslovne dogovore čas ni najbolj primeren, Merkur je ves čas v napetih odnosih z drugimi planeti, spodbuja prepire, blokade, hitre spremembe načrtov, zato je bolje, da od 8. dalje njegovo energijo uporabite zgolj za ideje, kako naprej, a še ne delujete na njih.

Odnosi

Odnosi bodo na srečo ves mesec svetla točka, saj se Venera ugodno povezuje z drugimi planeti. Od 8. dalje bo v kozorogu, kar nam bo sicer odvzelo nekaj optimizma in veselja, a v uteho nam bo občutek, da se na partnerja lahko zanesemo in nam bo stal ob strani. Bolj resni bomo v ljubezni in si želeli, da se sveže zveze in pogrete juhe dokončno razčistijo in zabetonirajo. Čas za strast in vroča doživetja bo 9., ko se Venera poveže z Marsom, 13. se lahko v ljubezni nekaj hitro obrne v pravo smer ter nas preseneti, izključene pa niso niti ljubezni na prvi pogled, 23. Venera spodbuja nežna čustva, romantiko, hrepenenja – zato si tedaj vzemite čas za vaju s parterjem in/ali ustvarjanje, saj vas bo vodil navdih. Na koncu meseca, 23., pa pride ‘boginja ljubezni’ še na Pluton, kar pa namesto za sumničenje, ljubosumje in maščevalnost izkoristite v spalnici, saj boste čutili neobrzdano strast.

Finance

Finančno Venera v kozorogu kliče k varčevanju, tako da ne bomo tako spontano in brezskrbno zapravljali kot prejšnji mesec. Čeprav sta potrebni treznost in premišljenost pri ravnanju z denarjem, pa to ne pomeni, da vam bo šlo z njim navzdol – prihodki bodo stalni in stabilni, tudi kakšno srečko lahko kupite 13., 23. in 28. januarja.

Ker je Neptun, ki ga povezujemo z virusi, januarja še vedno aktiven, velja biti še vedno previden. Pazite, da vam Saturnove obremenitve in Uranovi preobrati ne bodo prišli do živega, čustveno se ne vpletajte v slabe novice, ki jih slišite. Dnevi med 20. in 23., nato pa še 26., bodo eksplozivni, zato pazite na cesti, pri športu, hitite počasi in se izogibajte rokovanju z nevarnimi snovmi in pirotehniko. Na svoje počutje in razpoloženje pa popazite 9. in 23., ko bo bolj črno, ter 13., ko boste imeli občutek oviranosti in vas bodo pestile skrbi.

Nasveti za čim lepši januar:

  • Ne rinite z glavo skozi zid, ne odločajte se na vrat na nos, ne vlecite skrajnih potez, ta mesec ohranjajte stabilnost in ostanite čim bolj mirni, če karkoli zunanjega nepričakovano zatrese vaš svet. Izziv bo namreč, da stojite trdno kot hrast v času krize, negotovosti, kaosa …
  • Počakajte z vsem, kar se zaustavlja, in se prilagodite vsemu, kar se spremeni. Če bo treba, torej ne bodite le hrast, ampak tudi bambus. Odložite širše cilje in poskusite samo preživeti.
  • Oprite se na ljubezenske odnose, ki vam bodo v oporo in uteho v nemirnih časih.   
  • In zavedajte se, da smo resnično tik pred zoro in morate samo še ta mesec stisniti zobe.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam