Kaj mora vaša najstnica vedeti pred prvim ginekološkim pregledom

Mame vedno želimo najboljše za svoje otroke in marsikatera izmed nas ima hčerko v tistih letih, ko bo počasi treba misliti na prvi ginekološki pregled. Za svojo odraščajočo mladenko si prav gotovo želimo nekoga, ki je strokoven, sočuten in ima dovolj časa, da se lahko posveti tako pogovoru kot samemu pregledu.

Verjetno se vse strinjamo, da je ravno prvi obisk tisti, ki bo za vedno zaznamoval odnos mladega dekleta do poznejših pregledov. 

Po temeljitem premisleku smo izbrali primarij Darijo Matejo Strah, dr. med., specialistko ginekologije in porodništva. Zdravnica je vrsto let odgovarjala na vprašanja mladih deklet v mladinskih časopisih in ve, da je prvi ginekološki pregled prelomnica v odraslo življenje, zato ga moramo dekletom približati na najprijaznejši način, saj se bodo s tem srečevale skoraj vse življenje.

Že 25 let deluje na področju ginekologije in porodništva in je strokovno dobro podkovana za svetovanje glede kontracepcije, hormonov, varne spolnosti, predvsem pa pozna dekliške duše, saj ima tudi sama odraščajočo hčer. 

Podajamo vam nekaj pogosto zastavljenih vprašanj mladih dam in njihovih mamic, odgovore nanje pa najdete v spodnjem videoposnetku:

  1. Ali bo pri ginekologu čudno in nerodno?
  2. Ali morajo priti starši z menoj?
  3. Pri katerih letih naj začnem hoditi h ginekologu?
  4. Kaj me boste vprašali?
  5. Kaj pričakovati med pregledom?
  6. Kaj če imam na dan pregleda menstruacijo?

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam