Vsebino omogoča BeSmart Pharma

Kaj moramo vedeti o kolagenu, preden se odločimo za nakup?

Verjetno ni nepremagljive, ki ne bi vsaj slišala, če ne že preizkusila in uporabljala kolagena. Prehransko dopolnilo je namreč v zadnjih letih postalo zelo priljubljeno. Kolagen je pač tista sestavina, zaradi katere se počasneje staramo. Nekaj, čemur se nobena od nas ne upira preveč.

Je ključna sestavina za mladosten videz brez gub, za močne in goste lase, elastično ter sijočo kožo brez aken, zdrave in močne nohte ter gibljive sklepe. 

O kolagenu je bilo napisanega že ogromno. Je ključna beljakovina v našem telesu, ki predstavlja 25 do 30 odstotkov vseh proteinov. Najdemo ga v tetivah, ledvicah, koži, laseh, nohtih, hrustancu, prebavnem traktu, kosteh, gladkih mišicah in mehurju. Skrbi oziroma je najpomembnejši dejavnik za naše zdrave ter goste lase, elastično in mladostno kožo brez gub, zdrave nohte ter gibljive sklepe. Žal se nastajanje kolagena upočasni že po dvajsetem letu, po osemindvajsetem letu pa kolagen v telesu skoraj neha nastajati. Ne samo to, zelo hitro ga začne telesu primanjkovati, kar opazimo kot pospešeno staranje

In kaj vse bi morale še vedeti, preden se odločimo za nakup?

Kakšen je kakovosten kolagen?

Kolagen je ključna sestavina, ki poskrbi, da se staramo počasneje. V Sloveniji je eden najmočnejših in najbolj kakovostnih kolagenov Collagen + Strong BeSmart Pharme, saj vsebuje kar 10.000 mg vrhunskega hidroliziranega ribjega kolagena. Hkrati je ta obogaten s 50 mg hialuronske kisline, ki je zelo poznana in raziskana učinkovina proti staranju. Obogaten je še z vitaminom C, da se kolagen res dobro vsrka, biotinom, ki prispeva k ohranjanju zdravih las in zdrave kože, silicijem ter vitaminoma B12 in B5. 

S kodo KOLAGEN15 izkoristite 15-odstotni popust pri prvem naročilu, ki velja do 12. aprila.

Zaradi svoje kakovosti, praktičnosti ter dobrega okusa je uporabnice zelo navdušil in kot zanimivost lahko povemo, da je v decembru in januarju celo zmanjkalo zalog. Takrat ga je bilo nemogoče dobiti, sedaj pa je ponovno na voljo na spletni strani www.besmart-pharma.com (kjer si lahko preberete še več o učinkih kolagena) ter v bolje založenih lekarnah. Izkoristite ves potencial, ki ga skrivate v sebi, pokažite se v najlepši luči in bodite junak/junakinja svojega življenja. 

Poleg staranja nastajanju kolagena v telesu škodijo tudi slabe navade: 

  • Slabe prehranske navade, kot sta uživanje preveč sladkorja in enostavnih ogljikovih hidratov.
  • Kajenje.
  • Sončenje. Izpostavljenost UV-sevanju še dodatno pospešuje izgubo kolagena. Zato ga je treba dodajati prehrani, s čimer pomagamo pri zmanjšanem propadanju lastnega kolagena in povečani sintezi tega. A ni vsak kolagen tudi kakovosten in učinkovit. Še težje pa je najti kolagen, ki je tudi dobrega okusa. 

Ribji kolagen mora biti hidroliziran in v peptidni obliki

To pomeni, da je razbit na manjše molekule, ki se učinkoviteje vsrkajo iz prebavnega trakta v naše celice. V nasprotnem primeru se ga absorbira bolj malo, saj so molekule prevelike in ne morejo prodreti skozi celične membrane.

Priporočljivo je uživati 10.000 mg kolagena dnevno, a mora biti v hidrolizirani obliki za učinkovito absorpcijo.

Izberite kolagen v tekoči obliki

Kolagen je v obliki krem veliko manj učinkovit, saj ne prodre dovolj globoko v kožo. Kolagen je namreč prevelika molekula, da bi skozi naš epidermis (povrhnjico) lahko prešel v dermis (srednjo plast kože). Šele ko pride v dermis, pa ima lahko vse pozitivne učinke proti staranju na našo kožo in celice. Zato ga je treba uživati v obliki tekočih prehranskih dopolnil, ne v obliki krem. Kreme s kolagenom pripomorejo le k manj izsušeni koži, saj naredijo na njej plast, ki zadržuje vlago.

Priporočljivo je uživati 10.000 mg kolagena dnevno, ki mora biti za učinkovito absorpcijo v hidrolizirani obliki.

Kako lahko povečamo učinkovitost kolagena?

Da je lahko kolagen res učinkovit v naših celicah, so kakovostnim kolagenskim izdelkom dodane še nekatere druge učinkovine. Te pospešijo endogeno sintezo lastnega kolagena za boljšo absorpcijo vnesenega. Tri pomembne dodatne učinkovine so vitamin C, hialuronska kislina in biotin oziroma vitamin B6, ki še izboljšajo učinkovitost kolagena ter še dodatno pripomorejo k izboljšanju videza kože, las ter nohtov.

Kako hitro opazimo prve učinke in kako vemo, da kolagen deluje?

Prvi učinki kolagena se začnejo kazati na koži in laseh približno po mesecu in pol, dveh mesecih. Maksimalen učinek pa bo viden po štirih, petih mesecih rednega jemanja. Vsaj pri res kvalitetnih vrstah kolagena, ki vsebujejo več kot 7000 mg kolagena z dodanim hialuronom, biotinom in vitaminom C. Moramo pa ga uživati redno in vztrajno. Na koncu boste nagrajene ne samo z boljšim videzom, ampak tudi z dobrim počutjem ter večjo samozavestjo. Izkoristite kodo KOLAGEN15 in 15-odstotni popust za enega najmočnejših in najbolj kakovostnih kolagenov pri nas na www.bemart-pharma.com ter se pridružite številnim zadovoljnim uporabnicam in postanite resnično nepremagljivi.

O kolagenu iz prve roke

Nepremagljive smo opazile, da omenjeni kolagen uporablja tudi televizijska voditeljica Lorella Flego. Ker smo ga same šele začele uživati in težko že poročamo o rezultatih, smo jo prosile, da z nami deli svojo izkušnjo.

“O kolagenu sem ogromno brala in vem, da je ključnega pomena zato, da ohranimo lep in mladosten videz. Pred leti sem ga tudi jemala, a priznam, da je vezija v prahu kar zahtevna in prav nič prijetna. Ko sem v roke dobila BeSmart Pharma tekoči kolagen se mi je v hipu zdelo, da bo prava stvar. In tako je tudi bilo. Zdaj ga jemljem že nekaj mesecev, približno ob isti uri zjutraj, kar je najbolj enostavno zato, ker ga vzamem na tešče, pred kavo in zajtrkom.

Shranjen je v hladilniku, ker ne mara toplih temperatur in ko ga odprete ga morate tudi redno jemati do konca. Druga stvar je, da s kolagenom moraš biti res vztrajen: potrebuje 6 mesecev zato, da postanejo rezultati trajni, predvsem na nohtih, koži in laseh. Že po enem mesecu sem opazila jasne spremembe, predvsem na področju las. Že leta se soočam z izpadanjem las, deloma zaradi stresa, in nisem prav nič zadovoljna, ko pomislim, da bi lahko imela s svojimi lasmi tudi težave. Kolagen je, v tem smislu, odličen; druga stvar je lepa, sijoča in gladka koža, nakar super zdravi in čvrsti nohti in kot vemo so roke naša vizitka. Skratka, ta kolagen je prava stvar in sem iskreno zelo navdušena!”

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam