Kaj nam gre na živce in kaj obožujemo pri levih

Kralji živali delujejo kraljevsko tudi v vsakdanjem življenju – težava je le v tem, da jih okolica včasih ni pripravljena s častmi postaviti na prestol, kot bi si želeli, zato se pompozno umaknejo, a na srečo tudi hitro odpustijo.

Pogosto je prvo, kar opazimo pri njih, njihov velikanski ego in domišljavost. Vedno jasno zavzamejo stališče, nikoli niso neodločni in ne pustijo zgolj mlačnega vtisa. So namreč eno najbolj ponosnih in vzvišenih znamenj. Vlada jim Sonce, tako so izredno vzdržljivi, ustvarjalni, entuziastični, samozavestni, dostojanstveni, snobovski, a tudi radodarni, igrivi in dobrodušni. 

Ne pričakujte, da bodo levi kadarkoli in kjerkoli sramežljivo ali ponižno stali ob strani. Ravno nasprotno, vedno bodo zavzeli osrednjo vlogo dogajanja, zahtevali pozornost in spoštovanje in prevladali, če ne drugače, s svojo dramatičnostjo in pompom. Zdi se jim namreč, da so vse to njihove pravice. Zlahka nam lahko gredo na živce s svojo dominantnostjo in pokroviteljskim odnosom. ‘Vladanje’ imajo namreč v krvi in prepričani so, da so rojeni za to, da so nad drugimi, če ti to želijo ali ne. Na srečo je po drugi strani njihova narava tako očarljiva, da jim marsikdo oprosti komandiranje in vmešavanje.

Leve prepoznamo že na prvi pogled!

Že na prvi pogled leve težko spregledamo, saj nosijo močne barve, draga in elegantna oblačila ter opazen zlati nakit, kar je še nekaj poleg njihove osebnosti, s čimer zagotovo naredijo vtis. Držijo se avtoritativno ali so igrivi in sproščeni. Levi so namreč veliki pozerji, ki obožujejo življenje in širijo ljubezen ter svojo pozitivno naravnanost. So megalomanski despoti – v enem trenutku otročji in živahni, v drugem pa ukazovalni in nadzorovalni. Verjamejo namreč, da si posebni, zato zahtevajo VIP-obravnavo, kjerkoli se pojavijo.

Ko se razjezijo, znajo biti temperamentni in težko se pomirijo, zato so drugi previdni, da jih ne užalijo. Skoraj nemogoče je, da si lev o čemerkoli premisli. Težko tudi sklepa kompromise. V osnovi je preveč bombastičen, da bi lahko omejil svoje ideje in energijo. Tako trdna stališča ima, da jih ne spreminja od mladosti do zrelih let. Čeprav pravi, da pošteno pretehta zadeve, lahko včasih spregleda podrobnosti in se zanaša bolj na intuicijo kot na dejstva. Hkrati teži k odločitvam, ob katerih sam dobro izpade in pridobi največji vpliv.

Ponos je eno od njegovih najmočnejših čustev. Navzven je nemogoče spregledati njegovega samozaupanja in veselja nad življenjem. Četudi se navznoter ne počuti tako, tega nikoli ne pokaže. Dokler so levova prepričanja o sebi močna, lahko doseže neverjetne stvari, kadar pa so omajana, si težko opomore. Tedaj je tudi bolj naiven in zaupljiv, tako ga lahko drugi izkoristijo, saj se ne zaveda, da vsi ne delujejo po tako visokih standardih, zvesto in z integriteto kot on. Če se znajde v pravem kolektivu, je močan in nadvse kreativen.

Rad ukazuje drugim. Ti se mu pogosto prilizujejo in ga hvalijo, ker vedo, da želi slišati komplimente in laskanje.

Nadvse nadležna pa sčasoma postaja njegova kompulzivna navada, da vse nadzoruje in vsem ukazuje. Vedno zna izkoristiti slabosti drugih. Naučiti se mora razdeliti odgovornost in moč v skupini. Lahko ohrani osebno moč, a z njo ne sme nadzorovati drugih in jih nadvladati.

Rad ima pohvale, aplavze, nakupovanje, dobro hrano in pijačo, umetnost, opero in vse, do česar je strasten. Ne mara, da ga drugi dajejo v nič ali se mu posmehujejo.

Denar vztrajno zapravlja in pogosto živi prek svojih zmožnosti. Preprosto zdrsi mu iz rok. A lev se s tem ne obremenjuje, saj se zdi, da vedno lahko zasluži več, pri tem pa ima podporo okolice. Tudi ko je na tesnem z denarjem, pa ostaja radodaren.

Na poti njegovega razvijajočega se ega mu je pomembno privzgojiti disciplino.

Kakšni so levi kot starši in kot otroci?

V starševski vlogi je topel, igriv, ustvarjalen. Od otrok pričakuje visoke rezultate na vseh področjih. Levček pa je zlati otrok, ki izstopa iz množice. Vedno ima privržence in oboževalce in pogosto je vodja skupine. Lahko je razvajen. Potrebuje šolsko okolje, v katerem lahko zasije, usmerite ga v ples ali igro. Na poti njegovega razvijajočega se ega mu je pomembno privzgojiti disciplino. Ko je starejši, je nagnjen k dramatiziranju.

Poklicno je lahko igralec, plesalec, televizijski producent, model, rock zvezda, športnik ali modni oblikovalec. Dobro mu gre kot inženirju, zlatarju ali trgovcu z zlatom. Zadovoljen je kot sodnik, učitelj, politik, predsednik, menedžer, odvetnik, borznik, kardiolog.

Ne mara športov, pri katerih se dobro prepoti, raje se pokaže v priljubljeni telovadnici. Linijo ohranja z aerobiko in plesom. Umirjeni skupinski športi so mu sprejemljivi, če je kapetan moštva. Dober je v nastopanju vseh vrst. Rad hodi v restavracije in ima raje taktične družabne igre kot računalniške.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam