Kaj nam gre na živce in kaj obožujemo pri strelcih

Strelci so večni iskalci in raziskovalci, nenehno na preži za novimi odkritji in doživetji.

Pustolovski so, radi so v naravi, med njimi je veliko pohodnikov in tabornikov. Življenje se jim zdi velika dogodivščina, ki jim nenehno postreže z novimi zanimivostmi. So namreč eno najbolj razgledanih znamenj, ki jih zanima vse – ampak res popolnoma vse. To je v osnovi hvalevredno, toda če živite s strelcem, ki sredi noči gugla podrobnosti o avstralopiteku, ni več tako zabavno. Prav tako ne, ko greste z njim na izlet, ki ste si ga zamislili kot premik od točke A do točke B. S strelcem vam sicer nikoli ne bo dolgčas, a kombinacija spontanosti, radovednosti, optimizma in neustavljive raziskovalne žilice ga bo vedno vodila z začrtane smeri. Pogosto boste tako odkrivali nekaj, kar se vam ne zdi posebno presunljivo, on pa bo čisto zagret, medtem ko bosta do kolen v blatu gazila po napol prehodnem terenu in iskala neko njemu zanimivo rastlino. Njegovi obvozi sicer ne bodo prišli brez opozorila, najavil ga bo eden njegovih najpogostejših stavkov: »Kam se pa tukaj pride?«

Njegova filozofska narava vam bo zelo všeč, če boste želeli očarati pomembne prijatelje na večerji – če le ne bo pretiraval in jim nasul toliko znanstvenih tez, da se jim bo zdelo, da so na predavanju. Strelec namreč zajema življenje z veliko žlico in se ne zna omejiti. Ker je poleg tega nepreviden, vihrav, odkrit, neposreden in ne najbolj takten, vam lahko že ob jutranji kavi razlaga vse o ekonomskih posledicah družbenih sprememb v prelomu 19. stoletja. Zdelo se vam bo, da preprosto ne zmore pogovorov v tri dni, ker se mu zdi vse tako pomembno. Iz istega razloga boste od njega težko dobili kakršno koli vrednostno primerjavo, v smislu katera predstava ti je bila bolj všeč. Njega namreč zanimajo vse! Njegov vladar je megalomanski Jupiter, ki poveča vse, česar se dotakne, ne mara in nima omejitev, želi si vsega in še več. Tudi zato je strelcu izredno pomembna svoboda in ne pričakujte, da ga boste vi lahko omejili ali oblikovali o svojih željah. 

So družabni, idealistični in filozofski

Rad se druži in obdaja s prijatelji, ki mu širijo obzorja. Je večni svetovni popotnik in velik svetovljan, ki zanosno spoznava nove ljudi, običaje, kulture. Nič nenavadnega ni, če zbira zemljevide in turistične vodnike. Ker ničesar ne načrtuje vnaprej, se pogosto kam odpravi v zadnjem hipu.

Zdi se, kot da je strelec večni študent, ki išče smisel življenja. Idealističen je, tako mu včasih zmanjka praktičnih, prizemljenih vrlin in lahko marsikaj pozabi ali odriva na stran in se s tem ne ukvarja – na primer z malimi popravili in zadevami, ki jih je treba urediti. Njegov um je namreč zelo filozofski, vedno ima kup idej in teorij, a ni najbolj praktičen. To sicer ne pomeni, da ne pametuje drugim, kako naj živijo. Pogosto se zaleti v akcijo in deluje, preden pomisli, kakšen bo rezultat. To lahko pomeni, da boste samo omenili, da bi imeli gramofon, pa bo takoj začel raziskovati, kje bi ga dobil, ker ne razume, da smo glasno razmišljate. Je pa res, včasih najde nenavadne rešitve problemov, ki delujejo. 

So eno bolj ekstravagantnih znamenj.

Ne mara rutine. Morda se vam bo zdel nezanesljiv, saj bo spontano takoj skočil v vsako stvar, deloval impulzivno, hkrati pa pogosto prezrl svoje dolžnosti in obveznosti ter zanemaril podrobnosti. Navaditi se boste morali, da je to netaktno znamenje brez občutka za druge, ki vas hitro lahko prizadene. Lahko namreč obljublja tisoč in eno stvar, nato pa pozabi nanjo oziroma že leti novim dogodivščinam naproti. Kljub temu si želi biti opazen in všečen.

Entuziastičen je. Pretirava lahko tudi pri zapravljanju, saj je eno najbolj ekstravagantnih znamenj, ki si rado kaj dobrega in lepega privošči. A zdi se, da ga niti ne boli preveč, če gre čez mejo ali zapade v dolgove. Jupiter je namreč povezan tudi z denarjem, tako ima s financami (in tudi sicer v življenju) preprosto srečo. Zna zgrabiti priložnosti, ki se pogosto pojavljajo. Verjame, da se stvari vedno rešijo – in zanj tudi se. Problem je le, da ne spremlja svoje porabe in se niti ne zaveda, v kakšnem stanju so njegove finance, poleg tega je lahko naiven pri jemanju posojila. Po naravi je hazarder, zato svoje finance prepušča naključju in ga lahko prepričajo o različnih piramidnih shemah.

Treba je poudariti, da ni najbolj čustveno znamenje in ne mara razmišljati o svojih občutkih. Raje ostaja v čustveni plitvini ter operira samo z optimizmom in entuziazmom. 

Kot roditelj otroke vodi na potovanja, da jim širi obzorja. To jemlje za del njihovega izobraževanja. Spodbuja jih k tveganju in raziskovanju. Deluje prej kot prijatelj in sozarotnik kot oče ali mama, pri tem pa spregleda pomembnost otrokove discipline in rutine.

Kot otrok strelec nenehno postavlja vprašanja. Entuziastičen je, aktiven in redko pri miru. Najsrečnejši je, ko se izobražuje ali raziskuje v naravi. Če ima domačo žival, mu bo to privzgojilo občutek odgovornosti, ki je sicer ne bi imel.

Ko odraste, potrebuje poklic, ki mu pušča svobodo in daje intelektualno spodbudo. Lahko je turistični vodič, pilot, filozof, učitelj, predavatelj, odvetnik, psihoterapevt, svetovalec za odnose z javnostmi, prodajalec knjig, pisatelj ali založnik, guru, duhovnik ali svetovalec za feng šuj. Ker je športne narave, lahko dela tudi kot trener.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam