Kaj nam gre najbolj na živce in kaj obožujemo pri ribah

Prijazne, sočutne in idealistične so, nadvse pripravljene sodelovati z drugimi, a tudi občutljive in sprejemljive za vse vibracije iz okolja, saj avtomatično doživljajo svoje zaznave skozi čustva drugih ljudi.

Čustva jim ves čas nihajo in pogosto sprejemajo odločitve, samo da bi se bolje počutile, čeprav je to skregano z razumom. Odzemljene so in nepraktične, hitro se jih da prepričati o čemerkoli. Z odprtimi očmi in ušesi vsrkavajo informacije ter sanjajo pri belem dnevu. Svet vidijo skozi rožnata očala in druge pogosto idealizirajo, nato pa so razočarane, ko priletijo na realna tla. Zmedene so, negotove vase, sanjave, izmuzljive. Poslušajo, preden spregovorijo. 

Imajo bujno domišljijo in umetniške sposobnosti. Pogosto uresničujejo sanje o svojem velikem delu, naj bo to roman, slikanje ali kaj drugega. Potrebujejo samoto in sprostitev, težko se odločajo. Za vsako ceno želijo ohraniti mir in pogosto zatajijo sebe. Včasih jih plaši, kaj si drugi mislijo o njih, takrat se najraje zaprejo v svoj svet in umaknejo. Čeprav s tem najdejo svoj mir, se morajo prenehati izogibati ljudem. Prijazne in predane so, vedno pomagajo drugim. Včasih živijo v iluzijah. Razvijati morajo svoje talente ter se odpreti drugim.

Manjka jim fokus, zato ves čas nekako plavajo skozi življenje. Njihov svet je velik akvarij, v katerem gledajo vse skozi steklo in vidijo popačeno sliko. Nič ni fiksno, vse lebdi in se premika, da karkoli težko primejo in ozemljijo. Živijo v sanjah in naivno verjamejo, da so vsi dobri, dokler jih ne dobijo po glavi. Ne znajo postavljati meja, zato so lahko spužve za energijo drugih.

Ne znajo reči ne, neodločne so, pogosto so to ljudje, ob katerih zavijamo z očmi, saj si vzamejo čas, preden nam odgovorijo, odgovor podajo nejasno ali se izognejo temu, da bi se morali opredeliti, morda ker nas ne želijo prizadeti. Ribja energija je lahko odlična za duhovno delo in lahko barva vašo ustvarjalno, poduhovljeno, sočutno prijateljico, ki ste jo spoznali na jogi, a ne pričakujte, da se boste z njo lahko karkoli dogovorili ali se nanjo zanesli. Plavala bo v oblakih in vas navdihovala, pri tem pa najbrž pozabila plačati položnice.

To so ljudje, ki pogosto mislijo, da so žrtev, po drugi strani pa so sami pasivno agresivni. Veliko obljubljajo, a malo izpolnijo in zlahka prelomijo besedo. Vleče jih na več strani hkrati in težko pričakujemo, da bodo analitično in sistematično opravili karkoli. Po eni strani so zelo prijazni, po drugi pa potihoma manipulativni. 

Njihov um je nerealen, vodijo jih intuicija in iluzije, zlahka zavajajo druge. Delujejo sicer mistično, skrivnostno, duhovno. Prepričajo nas s tem, da se znajo vživeti v nas in se zdi, da nas res dobro razumejo in čutijo. Ne marajo rokov in podrobnosti.

Težava je njihovem neselektivnem doživljanju in sprejemanju čustev, saj ne ločijo med svojimi strahovi, uvidi, željami, pričakovanji, namišljenimi scenariji, manipulacijami iz okolja, lažnimi novicami: zanje je namreč res vse, kar slišijo, vidijo in zaznajo, kot da ne bi imele filtra, vse se jih osebno dotakne. Včasih so tako prežete z zunanjimi vtisi, da sploh ne vedo več, kaj čutijo one same. 

Pogosto se počutijo krive, tesnobne so, panične in trpijo, ob tem pa se samopomilujejo – prizadene jih tudi trpljenje drugih. Ubija jih kruta resničnost, zato raje blodijo po svojem čustvenem akvariju in se umikajo v svoj mali nerealni svet. 

In kaj cenimo pri njih? Da so romantične, mistične, umetniške, ustvarjalne, povezane z vsemi vejami umetnosti in oceanom. 

Nobenega občutka nimajo za gospodarno ravnanje z denarjem. To nepraktično znamenje ne razmišlja o naložbah in se ne obremenjuje s prihodnostjo. Spregleda drobni tisk, prekorači limit, je nenehno v minusu, ne odpira bančnih pisem. Finančna katastrofa je pri njih samo vprašanje časa. So sicer radodarne, a nikakor jim ne posojajte denarja, ker ga ne boste več videli!

V starševski vlogi vidijo otroke kot del sebe, svoje sorodne duše, odkrivajo svoja pretekla življenja z njimi, namesto da bi jim postavili meje. Dušijo jih s svojo pozornostjo in skrbjo. Ne razumejo, da so otrokove izkušnje drugačne od njihovih. Zelo so senzibilni in zaščitniški, a usmerjajo otroke v kreativne projekte. Otrok, ki ni tudi sam obarvan z ribjo energijo, bo težko živel ob starših brez vsakih pravil, strukture, reda, urnika.

Ribji otroci so sanjači, ki uživajo v mirnem in kreativnem okolju z nežnimi vzgojnimi prijemi. Bodite pozorni na to, da je tak otrok nežen in mehkega srca, tako ne prenese bolečine – ne svoje ne trpljenja drugih. Neharmonično okolje ga lahko iztiri.

Ribi so odlični igralci, plesalci, umetniki, fantazijski pisatelji, fotografi, animatorji. Nagnjenost k odvisnosti in blaženju čustvene bolečine s prenajedanjem in opojnimi snovmi lahko obrnejo v poklic terapevta ali socialnega delavca, hipnoterapevta, psihiatra, medicinske sestre ali zdravnika. Lahko so tudi verski voditelji, duhovniki, vedeževalke, astrologi, mornarji in morski biologi.

In kaj čaka ribi v njihovem mesecu?

Od 18. 2. do 20. 3., ko Sonce prestopi v ovna, se bo odvil eden od pomembnejših premikov počasnih planetov v drugo znamenje, ki bo pomembno vplival prav na ribi. Saturn namreč 8. 3. vstopi v njihovo znamenje, kar lahko prinaša omejitve, blokade, bremena, težave. V ribah ostaja dve leti in pol in to izmuzljivo znamenje uči realno gledati na svet, praktično reševati težave, več discipline, reda, organiziranosti bo zahteval od njih, kar pa tem sanjavim in umetniškim ljudem nikakor ne bo po volji. Čutili bodo pritiske, se smilili sami sebi, zmanjšala se jim bo vitalnost in lahko tudi zbolijo, saj so nežni, občutljivi in se vse življenje izogibajo odgovornosti, konkretnosti in realnosti, ki jih bo planet karme zahteval od njih. Če bi zmogli biti brutalno iskreni s sabo, bi si priznali, da jim ta vpliv v resnici koristi. A ne smemo pozabiti, da ribi raje živijo v zanikanju, kot da bi se soočile s čemerkoli težavnim. 

Na srečo jim bo šlo toliko bolje na finančnem področju. Dobrotnik Jupiter jim bo pomagal do večjih zaslužkov in novih priložnosti, pridružila pa se mu bo še Venera, tako da se lahko brez slabe vesti potolažijo tako, da si kupijo kaj lepega za dušo.

Še vedno velja večja previdnost na cesti in pri nevarnih opravilih. Bodo pa ta mesec največ energije vlagali v družino in dom. Lahko se lotijo opravil in prenavljanja ali se samo več ukvarjajo z domačimi.

Do 3. 3. bodo veliko brskali po sebi, predelovali pretekle zadeve in se vračali v preteklost, šele po tem datumu pa Merkur vstopi v njihovo znamenje. Dogovore in odločitve naj torej prestavijo na drugi del svojega meseca, prav tako lahko v tem času najdejo več navdiha, umetniki lahko ustvarijo čudovita dela. Poglobila se jim bo intuicija, lahko se vpišejo na ustvarjalni krožek ali duhovno delavnico. Vseeno naj poskusijo biti čim bolj realni!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam