Kaj nam sporočajo naše gube?

Nikoli si nisem mislila, da bom tako »hitro« začela pisati o gubah, tej veliki ženski nadlogi (poleg celulita seveda).

Vendar je tudi to del nas in kazalnik našega načina življenja. Po približno 25. letu starosti postanejo znaki splošnega staranja kože, vidni na površini kože. In tako je bilo tudi pri meni. Baje jih imam le na »smejalnem« področju, pa vendar. Gube pač niso fajn. Bodisi smejalne, bodisi tiste, ko grdo gledamo. Kajne? 

Koža je naše bogastvo in na njej se resnično vidijo popolnoma vse naše življenjske »napake«. Lišaji, madeži, akne, različen ten in tonus ter gube. Vse je kazalnik prehrane, aktivnosti, življenjskega sloga. Pa se tokrat posvetimo gubam, saj se v zadnjem obdobju mnogokrat srečujem z njim, saj se name obračajo stranke, ki jih želijo samo malo »polikati« in tudi takšne stranke, ki želijo dejansko pomoč pri nesimetrijah obraza.

Kaj gube sploh so in kako nastanejo?

Vemo, da imamo pod kožo mišice, ki našemu obrazu dajejo izraznost. In večina gub nastaja ravno zaradi obrazne mimike. Mišica na čelu – frontalis, ki dviguje obrvi, ustvarja prečne gube na čelu. Mišica med obrvmi – procerus in mišici – corrugator supercilii ustvarjajo navpične gube med obrvmi (kadar se mrščimo). Vse so tako močno izrazne, kot imamo močno obrazno mimiko. Bolj se mrščimo pri pogovoru, bolj se gube vidijo. Mlajši, kot smo, hitreje jih odpravimo, starejši kot smo, bolj se gube zarežejo in težje jih je odstraniti. 

Kaj so prvi znaki staranja?

Najbolj opazni prvi znaki staranja so ravno gube. Le te se sčasoma poglobijo. Obstajajo številni načini za njihovo zmanjšanje. Nekateri nudijo takojšnje učinke, drugi pa dolgoročne rezultate. Zato je odločitev na vsakem posamezniku, kako se jih bo lotil. Pri nas v wellness studiu Zarja se že nekaj let uspešno poslužujemo japonskega naravnega liftinga obraza, ki daje takojšnje rezultate. Vemo namreč, da se s staranjem procesi v koži upočasnijo, njena struktura pa postane šibkejša. Poleg tega se zmanjša količina snovi, ki kožo ohranjajo čvrsto in gladko. 

Pri mladi koži je struktura kožnega tkiva urejena in ima obilo kolagena in elastina, ki delujeta kot »gradnika« strukture, zato je koža videti enakomerna in je čvrsta na otip. Sčasoma začne notranji proces staranja, ki ga določajo naši geni, skupaj z oksidativnim stresom, ki ga povzročajo zunanji dejavniki, kot je izpostavljenost sončni svetlobi, vplivati na videz kože.

Kaj nam gube sporočajo?

Kdor ima globoko gubo na sredini med obrvmi, mu telo sporoča, da ima slab želodec – tistega, kar se mu dogaja, ne more prebaviti. Življenje je zanj prevelik zalogaj, v želodec se mu je naselila jeza. Dve gubi med obrvmi sta povezani z nadledvičnima žlezama in neprestanim stresom.

Gube med obrvmi so povezane s stresom.

Tudi podočnjaki so povezani z nadledvičnima žlezama in kroničnim stresom. Na čelu lahko opazite vodoravne črte in gubice med očmi. Te se začnejo kot »izrazne gube« in jih deloma povzročijo izrazi obraza, sčasoma pa se poglobijo. V zunanjih kotičkih oči se pojavijo drobne linije, ki sčasoma postanejo bolj izrazite. Znane so tudi kot gubice v kotičkih oči ali smejalne gubice. Te so pogosto najprej opazne. Vzrok je v tanjši koži na tem predelu, ki je bolj nagnjena h gubanju kot kjer koli drugje na obrazu. Od nosu proti ustnicam nastanejo globlje gube, ki povezujejo obe območji. Nastanek teh gub lahko povežemo z izgubo volumna, saj so tudi znak povešene kože. Gube prav tako nastanejo zaradi kajenja, preveč izpostavljanja soncu, presuhe kože (gube so takrat še bolj vidne).

Kaj je japonski naravni lifting obraza?

Gre za najnaprednejšo 100-% naravno metodo pomlajevanja obraza. Je nevro senzorična metoda stimulacije mišic, ki se ročno izvaja na obrazu, kjer se uporablja izključno naravni proizvod. Sama sem se odločila za slovenskega ponudnika, ki poskrbi za resnično kvalitetno pripravljen serum, s katerim lahko dosežemo maksimalne rezultate. Sodelujem z MOIKA kozmetiko.

Čista energija narave. Iskreno učinkovita. Sveža iz domačega okolja.

Jedro ali bistvo MOIKE je poreklosestavin, ki jo bogatijo. Ob upoštevanju znanstvenih dognanj o blagodejnih delih narave so v kozmetičnem svetu naredili pomemben korak naprej. Za visokoučinkoviteizdelke je izjemnega pomena, da vanje vgrajujejo kar se da sveže izvlečke. Njihova moč s časom plahni, učinkovitost izdelka pa posledično upada. Zato v MOIKA družini najdete lesvežesestavineizlokalnegaokolja in ravno to je tisto, kar nas je pritegnilo, da poslujemo z njimi. Delujejo namreč po načelih odgovorne kozmetične proizvodnje (ekološke sestavine, učinkovine, podprte z znanstvenimi študijami, proizvajajo v lastnem laboratoriju v majhnih serijah, delujejo od zemlje do stekleničke, večji del proizvedejo na lastni kmetiji, vzgoja in predelava zelišč po biodinamičnih načelih, povratna embalaža pa je okolju prijazna).

Serum so nam pripravili za delo v salonu, gre pa za prilagojeno mešanico, ki je obogatena z visoko koncentracijo šipkovega CO2 ekstrakta. Se pravi, da gre za izpeljanko Ričkovega oljnega seruma, ki ga v večini uporabljamo doma. Serum za naravni lifting obraza vsebuje tudi eterična olja rožne pelargonije, za čudovit, omamni vonj, ki kot pika na i poboža tudi dušo. Torej visoka koncentracija aktivnih učinkovin.

Kakšni so učinki japonskega liftinga obraza?

Z izvajanjem metode obrazu vrnemo svežino, učvrstimo obrazne mišice ter omilimo gube. Kot sem že omenila, gre za inovativno, 100-% naravno in eno izmed najučinkovitejših metod pomlajevanja obraza, pri kateri se učvrstijo obrazne mišice, znaki staranja v obliki gubic se omilijo, koža postane napeta in sijoča, celotno telo pa se napolni z energijo. Deluje neposredno na centralni živčni sistem, kar povzroči popolno sprostitev notranje napetosti. S stimulacijo živčevja, akupunkturnih točk in refleksnih con na obrazu uravnovešamo delovanje hormonalnega sistema in pospešimo proizvodnjo kolagena, ki skrbi za prožnost in elastičnost kože. Na ta način dosežemo optimalen mišični tonus. Masaža obraza se izvaja ročno in je osredotočena na refleksne točke in cone obraza ter globoko stimulacijo mišic, ki se izmenjujejo z limfno drenažo obraza.

Masaža obraza se izvaja ročno.

Je odlična alternativa kirurškim posegom za pomlajevanje obraza, saj dvigne obrazno tkivo in izboljšuje strukturo kože, zagotavlja primerljivo trajne in kakovostne rezultate brez stranskih učinkov. Učinek liftinga se čuti in je viden že po prvem tretmaju, saj je koža videti sveža in sijoča. Za trajnejši učinek liftinga in pomladitve je priporočljivih 8 do 12 obiskov. Podaljšujete ga z vzdrževanjem enkrat mesečno, saj deluje preventivno proti nastajanju prvih gubic, zrelejšim kožam pa vrača mladosten sijaj. Občutno se izboljša tudi stanje mišic, ki so prizadete po obrazni paralizi (po kapeh, nesrečah) tudi v primerih, ko druge metode rehabilitacije ne privedejo do želenega učinka.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam