Kaj za družino kuha Tinkara Fortuna

Tokrat smo Nepremagljive za namige, kaj naj skuhamo, prosile Tinkaro Fortuna. Je odlična kuharica, ki ji nikoli ne zmanjka dobrih idej za kosilo ali večerjo.

Tinkara Fortuna je mamica treh deklet, je članica skupine Bepop, voditeljica na Shoppster TV, avtorica otroških knjig in bodoča NLP trenerka. V poslu je že vrsto let vpeta tudi v različne marketinške zgodbe. Poleg vseh različnih projektov, katerim se poslovno in srčno predaja, pa je njen habitat ravno kuhinja. Izredno rada kuha in peče, predvsem pa se najbolj mirno in srečno počuti doma v krogu družine in najbližjih. Je zelo družinska oseba, strast do kuhanja pa pravi, da je podedovala od svoje Nane in svoje mamice Blanke. Obožuje druženja ob dobri hrani in pijači, predvsem pa je rada dobra gostiteljica.

Kuha že vrsto let, loti se kuhanja vseh vrst jedi, je pa njena posebnost ta, da veliko improvizira in skoraj nikoli ne sledi nekim zapisanim receptom. Svoje kuharske prigode velikokrat deli tudi na družabnem omrežju Instagram, prav tako pa se s kuhalnico rada zavrti pred kamerami kot voditeljica.

Z nami je delila nekaj fotografij in okvirnih receptov jedi, ki jih je skuhala v zadnjem času.

Goveja juha

Na družinskem tedenskem jedilniku je skoraj standardno, da ob sobotah skuham govejo juho, ki jo imamo potem tudi za v nedeljo. Vanjo največkrat zakuham rezance, grisove cmočke, ribano kašo ali pa vlivance, saj imajo to otroci najraje.

Goveja juha

Recept: Goveji bočnik s kostjo, navadno korenje, rumeno korenje, koleraba, zelena, peteršilj, čebula, luštrek in vse potrebne začimbe kuham cca 3-4 ure na zmernem ognju, nato juho precedim in zakuham cmočke. Ponavadi postrežem z narezano govedino in korenjem iz juhe ter drobnjakom iz svojega vrta.

Sarma in pogače

Vsako leto se okoli novega leta lotim tudi kuhanja večje količine sarm, ki jih v bistvu spečem v pečici.

Če imam med gosti tudi vegetarijance ali vegane, se z veseljem prilagodim in za njih skuham posebej, saj mi to predstavlja dodatni izziv, predvsem pa se rada učim novih stvari. Kot prilogo ponavadi naredim pire krompir ali pa spečem različne pogače (ocvirkovke).

Slastne sarme

Recept: Na čebuli in olju prepražimo mleto goveje meso, začinimo, dodamo riž in pražimo, da malo postekleni. Ohladimo, dodamo jajce, nato pa zavijemo v liste kislega zelja in jih zložimo v posodo. Zalijemo z jušno osnovo in domačo mezgo, kuhamo/pečemo cca 1,5 do 2 uri. Zabelimo z domačim bešamelom, ki mu dodam malo mlete sladke paprike in mezge. Na vrhu zapečem tudi slanino, postrežem pa z domačo kislo smetano.

Kruhova rulada

Ker velikokrat ostane kruh, iz njega naredim kruhove rulade, ki jih zamrznem, potem pa skuham, ko jih potrebujem. Ponavadi so priloga različnim zrezkom v omaki, domačemu golažu, …

Kruhova rulada je odlična priloga za k domačemu golažu.

Recept: Star kruh narečemo na kocke. Na olju popražim narezano čebulo in jo dodam kruhu. Dodam tudi jajce, sol, poper, peteršilj, začimbe po okusu … Lahko dodate tudi drobtine. Oblikujem rulade, jih zavijem v alu folijo in zamrznem ali pa kar takoj skuham.

Čokoladni brownie

Najboljši čoko brownie naredi pri nas najstarejša hči Taja. Ko je pečen, ga ponavadi okrasimo še s svežim sadjem in stepeno smetano.

Brownie a la Taja.

Sestavine:

  • 250 g masla
  • 250 g temne čokolade
  • 250 g rjavega sladkorja
  • 10 g vanilijevega sladkorja
  • 180 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 5 jajc
  • na koščke narezana čokolada

Recept: V kozici skupaj stopimo maslo in jedilno čokolado, da nastane gladka zmes. Po želji dodamo malo ruma, nato pa zmes ohladimo do mlačnega. 

Piščančje rulade v gobovi omaki

Piščančje rulade

Recept: Piščančje zrezke »potolčemo«, začinimo in poljubno napolnimo. Jaz dam ponavadi sir in slanino. Zvijem in popečem z vseh strani na vročem olju. Nato jih zložim v ponev, dodam narezane gobice, začinim in prelijem s smetano za kuhanje. Ko je kuhano, postrežem s polento in svežo zelenjavo.

Skutne palačinke

Recept: Napečem palačinke, vsako napolnim z nadevom. Zmešam skuto, domačo kislo smetano, jajce, dodam malo limonine lupine in sladkor.

Skutne palačinke

Palačinke zložim v namaščen pekač, prelijem s sladko smetano, ki sem jo zmešala z jajcem in malo sladkorja. Ko je pečeno, posipam s sladkorjem v prahu.

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. 

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam