Slastni in hrustljavi zeljni žepki

Tole je pa tako dober prigrizek, da ga boste pripravljali ves čas.

Kot vedno sem zelo rada praktična in preprosta, jedi rada pripravljam, da jih lahko jemo tako tople kot hladne in nič drugače ni z našimi žepki. Sama sem uporabila mlado zelje, ki lepo hrusta, vi pa seveda lahko uporabite svojo zelenjavo po izbiri. 

Za 6 žepkov potrebujete: 

  • 1 zavitek listnatega testa
  • Približno 600 g sesekljanega zelja 
  • Malo mocarele
  • Sol 
  • Oljčno olje 

Postopek:

Testo narežemo na 6 enakih delov, lahko tudi 4, če želite večje žepke. Zelje sesekljamo, dodamo sol in mocarelo ter premešamo. 

V pekač damo peki papir. Na peki papir damo »kupček« olja in nato olje in zelje z mocarelo. Vsak kupček prekrijemo z listnatim testom in lepo prepikamo z vilicami. Postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj za približno 20 do 25 minut. 

Dober tek vam želim.  

Namig: zraven lahko naredite poljubno pomakico – čudovite so sveže kumare in kisla smetana. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam