Kaj Žana Serčiča navdušuje pri ženskah?

Na našem dogodku v Show restavraciji Nebo, je Nepremagljive navdušil Žan Serčič, trenutno eden najbolj vročih glasbenikov v Sloveniji.

Na slovenski glasbeni sceni je že več kot desetletje, s svojim nastopom na našem izboru za Nepremagljivo žensko, pa si je kot eden izmed redkih moških, zagotovo zaslužil intervju na našem spletnem mestu. Pogovor se je seveda vrtel okoli žensk, nekaj vprašanj pa ste nam poslale tudi ve. 

Žan, prvo vprašanje, ki so ga zate postavile naše sledilke, je bilo seveda, kakšna je tvoja sanjska ženska? 

Najprej seveda vsi in tudi jaz, opazimo zunanji videz. Ženska, ki me privlači na prvi pogled, je ženska, ki skrbi zase, za katero se vidi, da se vsaj malo ukvarja s športom. Sam se namreč redno ukvarjam s športom in to je pri ženski zame zagotovo dodaten plus. Težko bi rekel, da imam specifičen okus glede barve las in barve oči. Recimo, da je energija tista, ki šteje, ampak tudi to bi težko opisal, kakšna bi morala biti. Privlačile so me že ženske z veliko energije in tudi takšne, ki so bile bolj zadržane. V resnici pa je tako, da v trenutku, ko osebo spoznaš, ne veš, zakaj te privlači. Samo veš, da te k njej vleče kot magnet. 

Se je skozi pretekle odnose izoblikovala želja, kakšna bi morala biti?

Skozi izkušnje sem se predvsem naučil to, česa nočem.

In to je?

Vse je odvisno od življenjskega obdobja, v katerem si. Moje trenutno obdobje ni isto kot pred dvema letoma, ko sem še živel v Lenartu. Tam je bilo vse bolj umirjeno, življenje je potekalo bolj počasi, s selitvijo v Ljubljano, pa se je to spremenilo. Zato v tem obdobju, v katerem sem zdaj, ženska, ki bi potrebovala več pozornosti, kot ji jo jaz lahko namenim, odpade. Moj način življenja je specifičen, trenutno sem tudi zelo osredotočen na glasbo in kariero. Vem pa tudi to, da ne glede na to, da racionalno razmišljam kako ni pravi čas za resno zvezo, vseeno ostajam odprt za ljubezen. Zadane nas, ko smo najmanj pripravljeni, a vseeno si jo moramo znati vzeti brez strahu.

Te nič ne skrbi, da bi kaj zamudil? Recimo ljubezen tvojega življenja?

Me, seveda me, ampak vem pa tudi, da če želiš na enem področju uspeti, moraš kaj za to tudi žrtvovati in to je trenutno pri meni ljubezen. Odločil sem se, da se preselim v Ljubljano, da se posvetim svoji karieri in delu na sebi in vso svojo energijo usmerjam v to, zato bi bilo res težko ob tem začeti še resno zvezo. V vsem, česar se lotim, želim biti najboljši in mislim, da trenutno ne morem biti hkrati najboljši na kariernem področju in najboljši fant.

Je starost ženske pomembna?

Pomembna je zrelost. Štiri leta sem imel dekle, ki je bilo 6 let starejše od mene, spoznal pa sem tudi mlajša dekleta, ki so bila bolj zrele od mene. Leta so zame samo številka. V ženski vidim osebo, ki ima za seboj določene izkušnje in določeno stopnjo zrelosti.

Kaj te najbolj navdušuje pri ženskah?

Ravno na nastopu na vašem dogodku sem razmišljal, koliko močnih žensk, ki se hkrati zavedajo tudi svoje ženstvenosti in nežnosti, je v prostoru in, kaj vse lahko nam moškim ponudite. Sam se to, kaj smo moški brez žensk, spoznal, ko sem se preselil v Ljubljano, v svoje stanovanje. Za to, da se počutiš doma in da stanovanje dejansko postane dom, lahko poskrbi samo ženska. Ko v njem živi moški sam je bolj brlog, ha ha … In to so trenutki, ko se res začneš zavedati, kako potrebuješ eno ravnovesje, pa senzibilnost, ki jo v razmerje vnesete ženske. Pri ženskah me navdušuje tudi to, kako nam znate biti v oporo, kadar je to potrebno.  

Žan je nastopil tudi na našem Nepremagljivem dogodku v Show restavraciji Nebo.

Kaj te je o odnosu do žensk naučila mama?

Vse. Moja mama je najbolj močna ženska, kar jih poznam in v življenju je preživela marsikaj, jaz pa sem to seveda spremljal od blizu. In takrat se je vzpostavilo spoštovanje do nje in ostalih žensk. Mislim, da prenesete veliko več kot moški, preden se zlomite. Moja starša se ločila, ko sem bil star enajst let in to sta bili res dve težki leti in tudi edino obdobje, v katerem se bil do nje nespoštljiv in se sem grdo obnašal. Ko se bil starejši sem se ji seveda opravičil in vesel sem, da je obema uspelo to potisniti na stran.

Kako je bilo odraščati s starejšo sestro in kako bi opisal vajin odnos?

Moja sestra je 8 let starejša od mene in sem bil vedno njen mali bratec. Na najino odraščanje imam lepe spomine. Ko sta se starša ločila, se je precej hitro odselila, ampak sva ohranila lep odnos. 

Tvoj mentor in prijatelj je Jan Plestenjak, ti je dal kakšen nasvet o ženskah?

Dal mi je nasvet, na kaj moram biti pozoren pri ženski. Rekel je: “Veš, Žan, veliko žensk hoče nam glasbenikom prirezati krila, ampak ti moraš najti tako, ki ti da vzgon.“ Načeloma se z njim strinjam, ampak vseeno mislim, da jaz potrebujem takšno, ki mi bo vseeno znala malo prirezati krila. Nagnjen sem k temu, da rad malo odletim in se »prekurim«. Vem pa tudi, da je z nami, glasbeniki težko živeti. Zaradi našega načina življenja in tudi zato, ker se naše ženske nemalokrat znajdejo v težkem položaju. Na primer, takrat ko gremo na oder, pod oziroma pred nami pa je 200 deklet, ki smo jim verjetno vsem všeč, ona pa vse to gleda … 

“Pri ženskah me navdušuje tudi to, kako nam znate biti v oporo, kadar je to potrebno.” 

Kaj pa ženska dobi z Žanom Serčičem?

Sem zvest, v prijateljskih in partnerskih odnosih in sem človek, na katerega se lahko vedno zaneseš. Dobi tudi dobrega partnerja pri športu, dobrega kuharja, zelo rad kuham in zelo rad se potrudim, da pripravim kakšno dobro večerjo. Sem zelo odprt tudi glede seksa, svoje dekle rad razvajam in nasmejim.

Žan bo imel 24. 11. svoj prvi veliki koncert v ljubljanski Cvetličarni, tako da imate ravno še dovolj časa, da kupite vstopnice in ga greste s prijateljicami poslušat. Se splača. 🙂 V prvem tednu novembra pa izide tudi njegova nova pesem, ki sem jo imela že priložnost poslušati in vem, da boste navdušene!

Foto: Marko Delbello Ocepek in arhiv Žana Serčiča

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam