Kako nam lahko hipnoterapija pomaga pri doseganju ciljev

Gotovo imate tudi sami veliko ciljev in želja. V turbulentnem letu sprememb verjamem, da ste se tudi že večkrat vprašali, kako naprej. Kaj bi še lahko naredili, da bi dosegli svoje cilje in želeno spremembo?

Ko zunanji svet pritiska na nas in se zgodijo spremembe, ki jih nismo pričakovali, je že izoblikovanje novega cilja težka, kaj šele, da sledimo začrtani poti, saj imamo ves čas občutek, da se vse okoli nas nenehno spreminja. Preteklo leto je zamajalo marsikateri še tako trden steber, zato verjamem, da je marsikoga vrglo iz tira in da vas zaradi poročanja medijev morda skrbi, kaj vse vas še čaka.

Kot dolgoletna hipnoterapevtka vidim, kako veliko različnih ciljev si postavljamo ljudje in kako zlahka se zgubimo na poti od njih. Pri vsakem cilju je pomembno, da poti do njega ne izgubimo izpred oči – da ne zatavamo, če že, pa to hitro ugotovimo in popravimo. Vedno se je treba osredotočiti na naslednji korak oz. naslednji trenutek, v katerem izberemo, kaj bomo naredili ali kako bomo razmišljali o želeni spremembi ali cilju.

Vsi vemo, da so najboljši konkretni cilji – jasni, merljivi, dosegljivi, pomembni in časovno dosegljivi. S svojimi strankami vedno postavim kar se da oprijemljive cilje.Kadar si postavimo prevelik cilj, ga namreč naša podzavest težko sprejme za svojega. Težko bomo na hitro z danes na jutri izoblikovali navade, ki nas bodo pripeljale in podprle na poti do takšnega cilja.

Znanstveno dokazano je, da če je pričakovanje veliko, obstaja veliko večja verjetnost, da zaradi prevelikih pričakovanj prej odnehamo na poti do cilja.


Največja napaka pred doseganjem cilja pa je vsekakor ta, da že na začetku v cilj ne verjamemo oz. nismo prepričani, da je za nas dosegljiv. Ko si postavimo realističen cilj, pa je oblikovanje mišljenja na temo cilja in navad, ki nas bodo pripeljale do njega lažje. Podzavest je že na naši strani od samega začetka.

Prav tu sem vam lahko v pomoč tudi jaz, ki vam pomagam “programirati” podzavest v smeri doseganja željene spremembe! Povemo ji, da je cilj še kako dosegljiv, da ste ga vredni in da si zaslužite te spremembe. Na vodeni RTT (Rapid Transformational Therapy) terapiji bomo odkrili srž zaradi katerega še niste dosegli zastavljenega cilja – okoliščine iz preteklosti, ki vplivajo na vaše oddaljevanje od prečkanja zmagovalne črte.

Pri mnogih klientih gre za besede, ki so jih slišali še v otroštvu npr.:
1.) »Iz tebe pa res nič ne bo, poglej kako …«
2.) »Saj ti vendar ničesar ne dokončaš.«
3.) »Ti res nisi za to ustvarjena.«
4.) »Tebi pa tole res ne gre od rok.«
5.) »Ti nisi za nobeno rabo – bom sam uredil …«

Če ste tudi vi slišali pogosto katerega od teh stavkov, je skrajni čas da se za vedno rešite teh podzavestnih vzorcev.
S posnetkom, ki ga prejmete po terapiji v živo in ga poslušate doma vsaj 21 dni pa vplivamo na spremembo navad, ustvarjanje trdnih korakov k cilji ravnini po kateri hrepenite.

Ko si postavimo realističen cilj, je oblikovanje mišljenja na temo cilja in navad, ki nas bodo pripeljale do njega lažje.

Z majhnimi koraki do cilja

Na poti se je pomembno osredotočiti na zmage, pa četudi male na poti do zastavljenega cilja. Pot je vendar vedno sestavljena iz tisočerih korakov, ki nas pripeljejo do cilja. Kaj ni res tako? Pomembno je tudi to, da se v življenju odločimo za majhne in trdne korake. Le ti nas bodo pripeljali do cilja hitreje, kot pa omahljivo korakanje naprej in nazaj ter cepetanje na mestu, ko se sprašujete ali ima pot sploh še smisel. Preverite ali je cilj h kateremu stremite še vedno enak. Nič ni narobe, če na poti do zmage ugotovimo da je čas za drugačen cilj in novo zmago. In ne, ni vredno za vsako ceno doseči nekega v preteklosti zastavljenega cilja. Važno je, da se s ciljem še vedno čutimo povezane, da je še vedno naš. V kolikor se ta srčna želja po dosegu cilja izgubi, je vedno boljše, da se ustavite in premislite do kam želite priti. Morda je zaradi različnih okoliščin čas za nov cilj – vedno je pomembno le, da narediš naslednji korak, da ne obstaneš.

Dejstvo je, da so tudi neuspehi sestavni del zmag. V tem primeru pa je najpomembnejše, kako hitro se znamo po neuspehu pobrati in nadaljevati svojo pot do zmage.


Zgradite zmagovalni mindset, zaživite vsakdan z razmišljanjem zmagovalca! Tu sem za vaš uspeh. Z namenom, da povemo vaši podzavesti da je vredna spremembe in dosega zastavljenega cilja, da ne zatavate in da boste nepremagljivo stopali po poti do svoje zmage!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam