Kako enostavno očistiti straniščno krtačo?

Kako očistiti straniščno krtačo, je vprašanje, ki ga bomo reševale danes. Po pravici povedano, se s tem ukvarjamo večinoma, ko je krtačka že vsa rumena in grda.

Po navadi jo enostavno vržemo in kupimo novo. Verjamemo pa, da se vsi zavedamo, da je redno čiščenje straniščne ščetke nujno. Spoznajte nasvete in trike, kako s preprostimi sestavinami hitro in enostavno očistite straniščno krtačo ter kako pogosto jo morate čistiti.

Kako sploh očistiti straniščno krtačo

Vsakdo vedno pomisli na čiščenje stranišča, toda ali pomislite na krtačo, ki čisti vaše stranišče? Čiščenje straniščne krtače po njeni uporabi je ključni del postopka čiščenja. V tej ščetki so namreč nekateri najhujši mikrobi v vaši hiši. Zato jo morate ustrezno razkužiti. To lahko storite z belilom, peroksidom ali drugim razkužilom, ki ga imate pri roki.

Kaj potrebujete

  • Belilo
  • Vodikov peroksid ali drugo razkužilo
  • Alkoholni kis
  • Soda bikarbona
  • Steklenička z razpršilom

Kako ohraniti čistočo straniščne ščetke z belilom

Belilo je močno razkužilo, s katerim lahko hitro in enostavno očistite straniščno krtačo, vendar je za to potreben čas. Po uporabi straniščne krtače za čiščenje stranišča odplaknite vse, kar je na njej ostalo. V čisto straniščno vodo dodajte dve žlici belila. V vodo položite straniščno krtačo in jo pustite stati eno uro. Dvignite pokrov stranišča in ročaj ščetke prislonite ob pokrov. Zaprite pokrov stranišča, tako da krtača visi nad straniščem. Počakajte, da se straniščna krtača popolnoma posuši.

Kako očistiti straniščno krtačo z vodikovim peroksidom

Če niste ljubitelj belila, se lahko odločite za bolj naraven vodikov peroksid. Napolnite stekleničko z razpršilom z naravnim peroksidom ali uporabite drugo razkužilo proti mikrobom. Ročaj straniščne ščetke položite pod obroč pokrova. Zaprite straniščni obroč in mednju vstavite straniščno krtačo. S peroksidom ali razkužilom popršite vse dele glave straniščne ščetke. Pustite delovati 10 minut. Izperite pod vročo vodo. Vtaknite jo nazaj pod pokrov stranišča, da se posuši.

Kako se znebiti rjavih madežev na straniščni ščetki

Če imate že malce gnusno rjavo straniščno krtačo, ki ji želite vdihniti novo življenje, potem potrebujete več kot le malo razkužila ali naravno sredstvo, kot je soda bikarbona. Poleg tega je soda bikarbona odlična za odstranjevanje neprijetnih vonjav iz straniščne ščetke.

V čisto stranišče dodajte eno skodelico sode bikarbone in eno skodelico kisa. V to potopite straniščno krtačo. Počakajte, da se usedlina zadrži vsaj eno uro ali več. Preverite, ali so rjavi madeži izginili. Krtačo potisnite pod pokrov, da se popolnoma posuši.

Morda vas bo presenetilo, vendar morate straniščno krtačo čistiti vsaj tako pogosto, kot čistite stranišče.

Kako očistiti držalo straniščne ščetke

O čiščenju straniščne krtače ne moremo govoriti, ne da bi ustrezno pozornost namenili držalu. Čeprav držalo straniščne krtače ne sodeluje pri dejanskem čiščenju stranišča, se lahko mikrobi po uporabi prenesejo na držalo.

Kaj potrebujete

  • Vodikov peroksid v steklenički z razpršilom
  • Soda bikarbona
  • Razkužilo
  • Krpa iz mikrovlaken

Enostavno čiščenje držala straniščne ščetke

Preverite, ali na dnu držala ni zastale vode, in jo odlijte. Sodo bikarbono zmešajte z malo vode, da dobite pasto. S pasto odstranite morebitne obloge ali umazanijo na držalu. Držalo sperite z vročo vodo. Držalo popršite z vodikovim peroksidom ali drugim razkužilom. Pustite, da deluje vsaj 10 minut. Izperite.

Z mešanico sode bikarbone odstranite preostalo skorjo. Nosilec še zadnjič sperite. Obrišite s krpo in pustite, da se popolnoma posuši.

Kako pravilno shraniti straniščno krtačo

Običajno straniščno krtačo shranite v držalo za straniščno krtačo. To je lahko držalo, ki je priloženo, ali pa si ga izdelate sami iz posode. Pri shranjevanju straniščne ščetke ne pozabite, da jo v posodo položite šele, ko se popolnoma posuši. Če v posodo položite mokro straniščno krtačo, lahko omogočite, da se mikrobi v posodi razrastejo in razmnožijo. Mokro in vlažno območje lahko spodbuja tudi razvoj plesni.

Kako pogosto čistiti straniščno krtačo

Morda vas bo presenetilo, vendar morate straniščno krtačo čistiti vsaj tako pogosto, kot čistite stranišče. Poleg tega želite plastično straniščno krtačo zamenjati vsaj vsakih šest mesecev. Lesene straniščne ščetke lahko zdržijo nekoliko dlje, vendar je tako kot pri vseh čistilnih materialih ključnega pomena, da jih redno menjate.

Čiščenje stranišča

Čiščenje stranišča ni vaše najljubše delo, vendar ga je treba opraviti. Ja, tako je pri vseh. Poskrbite le, da med čiščenjem stranišča ne pozabite na straniščno krtačo. V nasprotnem primeru boste za seboj pustili veliko mikrobov, ki jih ne želite.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam