Kaj se bo zgodilo s psi kraljice Elizabete

Kraljica Elizabeta je umrla v 96. letu starosti in za seboj pustila desetletja dolgo zapuščino kot najdlje vladajoča britanska monarhinja.

Preživeli so jo štirje otroci, osem vnukov in 12 pravnukov. Zapustila je tudi svoje ljubljene štirinožne prijatelje. Kot je dejala: “Moji corgiji so družina.” Znana je bila kot velika ljubiteljica psov, za seboj je pustila dva corgija, dorgija in koker španjela.

Skozi življenje je imela več kot 30 psov

Kraljica naj bi imela ob smrti štiri pse: dva valižanska ovčarja – Pembroke corgija, dorgija (mešanca corgija in jazbečarja) in koker španjela po imenu Lissy. Lissy se je družini pridružila januarja 2022. V času svojega vladanja je imela več kot 30 psov, ki izhajajo iz njenega prvega prvega psa z imenom Susan, ki ga je dobila v dar za svoj 18. rojstni dan. Po podatkih otoških časopisov je imela kraljica zaradi njihove “energije in neukročenega duha”, raje corgije kot druge pasme.

V času svojega vladanja je imela več kot 30 psov, ki izhajajo iz njenega prvega prvega psa z imenom Susan.

Pri njihovem hranjenju in negi se je posvečala predvsem njim in jih redno vodila na sprehode, o čem priča veliko fotografij. Leta 2015 naj bi se odločila, da ne bo več vzrejala corgijev, da po njeni smrti ne bi nobeden ostal, vendar je po smrti svojega moža princa Filipa dva dobila v dar od sina Andrewa. Pripisujejo ji tudi zasluge za nastanek dorgijev, potem ko je enega od svojih psov vzredila z jazbečarjem Pipkinom, katerega lastnica je princesa Margaret.

Psi gredo v sinove roke

Zdaj, ko je kraljica umrla, bodo morali njeni ljubljeni psi najti nove domove. Kraljeva biografinja Ingrid Seward je povedala: “Predstavljam si, da bo za pse skrbela družina, verjetno Andrew, saj ji ju je dal on, sta pa mladička, corgi in dorgi.” Seward je še pojasnila: “Oboževala je vse živali in popolnoma je oboževala pse. Vedno jih je imela, bili so njena prva ljubezen in bodo tudi njena zadnja.” Kraljeva družina ni dala uradne izjave o tem, kaj se bo zgodilo s psi kraljice Elizabete, vendar lahko domnevamo, da bodo v dobrih rokah.

FOTO: PROFIMEDIA

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam