UPPY

Kako se lahko na enostaven način izognemo dehidraciji?

Dehidracija je stanje, ki nastane zaradi pomanjkanja zadostne količine vode v človeškem telesu. To lahko povzroči simptome, kot so omotica, glavobol in utrujenost.

V vsakdanjem življenju se pogosto ne zavedamo pomena zadostnega vnosa vode, a le-ta igra ključno vlogo pri našem počutju, pri tem, da imamo dovolj energije in tudi sicer na splošno vpliva na naše zdravje. Dehidracija ali pomanjkanje vode v telesu lahko povzroči vrsto zdravstvenih težav, od blagih simptomov do življenjsko nevarnih stanj.

Kaj pravzaprav je dehidracija in kako vpliva na nas?

Dehidracija se pojavi, ko naše telo izgubi več tekočine, kot je zaužijemo. Simptomi dehidracije vključujejo omotico, glavobol, utrujenost in še mnogo drugih. V skrajnih primerih lahko privede do resnejših zdravstvenih zapletov. Za človeka je značilno, da je skoraj tri četrtine njegovega telesa sestavljene iz vode. Voda sodeluje v številnih telesnih procesih, kot so prebava, uravnavanje telesne temperature in prevoz hranilnih snovi do celic. Ko je vode premalo, telo ne more pravilno delovati. Tudi izguba le 1,5% tekočine iz telesa lahko povzroči simptome dehidracije.

Kako se učinkovito izogniti dehidraciji?

Najboljše orožje proti dehidraciji je preprosto: pitje vode. Vendar pa je mnogim izmed nas težko zaužiti priporočenih 2 litra vode na dan, velikokrat pravzaprav kar pozabimo piti in se tega zavemo šele, ko smo že precej žejni. Včasih pa se enostavno naveličamo, saj je voda brez okusa. Pitje vode, preden postanemo žejni, je tako nedvomno najboljši način za preprečevanje dehidracije, a obstajajo tudi druge rešitve, kako ohraniti telesno hidracijo, še posebej, če nimamo rednega dostopa do sveže vode. Tablete za hidracijo, kot je Uppy!, so izjemno učinkovite pri vzdrževanju potrebnih količin vode v telesu, poleg tega vsebujejo še vitamine, minerale in elektrolite. In nenazadnje imajo tablete Uppy! tudi zelo dober okus po limoni z dodatkom ingverja. In kako vemo, da smo dobro hidrirani? Vedno je dobro poslušati svoje telo. Če ste žejni, pijte, in poskrbite, da je vaš urin svetlo rumene barve, kar je običajno znak dobre hidracije. Če je vaš urin temnejši, je to lahko znak, da morate piti več vode.

Obstaja veliko načinov, kako lahko ostanemo hidrirani, eden od takšnih je tudi ta, sledimo temu, koliko kozarcev vode spijemo v dnevu.

Kakšen je pomen vode?

Človeško telo je sestavljeno iz približno 50-78% vode. Ko govorimo o novorojenčkih, je pri njih na primer vsebnost vode 78% , pri enoletnem otroku pa 65%. Telo odraslega moškega je sestavljeno iz 60% vode, telo odrasle ženske pa iz 55% vode. Že samo ti podatki nam povedo, kako pomembna je voda za naše življenje.

Nekatere koristi pitja zadostnih količin vode vključujejo:

  1. Uravnavanje telesne temperature: voda pomaga pri ohranjanju optimalne telesne temperature prek potenja in izhlapevanja.
  2. Prevoz hranil: voda prenaša hranilne snovi, kot so vitamini, minerali in glukoza, do celic v telesu.
  3. Podpora prebavi: Voda je potrebna za pravilno delovanje encimov in želodčne kisline, ki pomagajo pri prebavi hrane. Prav tako preprečuje zaprtje z ohranjanjem mehkobe blata.
  4. Odstranjevanje odpadkov: voda pomaga pri odstranjevanju odpadkov in strupov iz telesa prek ledvic, jeter in znojenja.
  5. “Mazalna” funkcija sklepov: voda je bistvena sestavina sinovialne tekočine, ki mazalno deluje in preprečuje trenje med sklepi.
  6. Podpora celičnim funkcijam: voda sodeluje pri številnih kemičnih reakcijah v telesu, vključno z energijsko proizvodnjo na celični ravni.
  7. Vlaženje kože: pravilna hidracija pomaga ohranjati kožo mehko, prožno in zmanjšuje pojav gubic.
  8. Ohranjanje ravnotežja elektrolitov: voda igra ključno vlogo pri ohranjanju ravnotežja med natrijem, kalijem in drugimi elektroliti, ki vplivajo na krvni tlak, mišične funkcije in druge procese v telesu.
  9. Podpora dihanju: vlaži sluznice v dihalnih poteh, kar olajša dihanje.
Uppy! je odlična rešitev za hidracijo.

Vse to so razlogi, zakaj je pomembno, da se potrudimo in s pitjem zadostnih količin vode ohranjamo ustrezno hidracijo, zlasti v vročem vremenu, med telesno aktivnostjo, ali kadar smo bolni. In kaj, če se naveličamo piti samo vodo? Rešitev so lahko tablete za hidracijo! Kako enostavne in hitre so za uporabo, je iz prve roke preizkusila tudi naša Rebeka, ki je paket hidracijskih tablet vzela s seboj na potovanje na Zanzibar.

Kaj so tablete za hidracijo?

Aktivna rehidracijska formula v šumečih tabletah Uppy! deluje kot multiplikator vode. Dodani vitamini in minerali povečajo naravno energijo, regeneracijo in dobro počutje. Uppy! je izotonična pijača in izotonične raztopine imajo podobno koncentracijo tekočine, sladkorja in soli kot jo ima kri. Med vadbo nam dajejo energijo in pomagajo nadomestiti tekočine in elektrolite, izgubljene z znojem. S pomočjo tablet Uppy! se tudi hitreje regeneriramo, zelo koristne pa so na potovanjih z letalom, na katerih je res pomembno, da dovolj pijemo, pomagajo pa nam tudi pri t.i. jet lagu. Uppy vam bo prav prišel tudi po kakšni predolgi noči.

Kako jih lahko uživate vsakodnevno?

Hidacijske tablete Uppy! so zelo enostavne za uporabo. Vse kar morate storiti je, da vzamete tableto iz tube, jo zmešate v kozarcu vode, počakate, da se raztopi in spijete.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam