ELECTROLUX

Kako svojo pečico očisti Rebeka?

Prišel je čas spomladanskega čiščenja in eden izmed gospodinjskih aparatov na katerega pri tem opravilu ne bi smeli pozabiti, je pečica. 

Ste se kdaj spraševale, kako bi lahko učinkovito očistile svojo pečico, ne da bi pri tem porabile ure trdega dela in dragih čistil? Naj vas to več ne skrbi. V tem članku bomo delili nekaj preprostih nasvetov za čiščenje vaše pečice, ki bodo vašo kuhinjo očarale s sijajem, ne da bi pri tem izgubile veliko časa ali energije. Predstavljamo pa vam tudi pečico Electrolux, ki vas kar sama opomni, da jo je treba očistiti.

Pečica Electrolux

Piroliza: prijazna rešitev za čiščenje pečice

Naša Rebeka je nad funkcijo čiščenja njene Electrolux pečice s pirolizo zelo navdušena in jo redno uporablja. “Pri nas doma je pečica res veliko v uporabi, poleg tega pa res ne prenašam umazanije v kuhinji, zato je piroliza res odlična rešitev,” pravi Rebeka. Piroliza je med različnimi metodami čiščenja pečice ena od najbolj prijaznih okolju in tudi ena najučinkovitejših. Z uporabo pirolize v vaši pečici Electrolux, na primer, lahko v nekaj preprostih korakih očistite notranjost pečice brez truda. Piroliza deluje s povišano temperaturo, ki razgradi maščobo in umazanijo, ki se nato preprosto obriše. Ta inovativna funkcija vaši pečici dobesedno povrne sijaj. Pečica Electrolux 900 SteamPro® pa ponivno zasije s pomočjo pare, ima pa tudi odlično funkcijo, Intuitiven program za pečico, ki vas opomni, ko jo je treba očistiti.

Naravna čistila za pečico

Učinkovita so tudi naravna čistila. Sestavine, kot so soda bikarbona, kis, limonin sok in vroča voda, lahko  naredijo čudeže tudi pri odstranjevanju trdovratne umazanije v pečici. Preprosto naredite pasto iz sode bikarbone in vode, jo nanesite na umazane površine, pustite delovati nekaj časa in nato obrišite. Enako lahko storite s kisom, limoninim sokom ali vročo vodo, odvisno od tega, kaj imate pri roki.

Para za lažje odstranjevanje umazanije

Uporaba pare je še en učinkovit trik pri čiščenju pečice. Enostavno segrejte pečico na visoko temperaturo s posodo vode v njej. Para bo omehčala trdovratno umazanijo, tako da jo boste lahko enostavno obrisali s krpo ali gobico.

Redno vzdrževanje za lažje čiščenje

Seveda pa je pomembno, da ne pozabite na redno vzdrževanje pečice, kar lahko olajša čiščenje. Po vsaki uporabi pečico hitro obrišite z vlažno krpo, da preprečite nabiranje umazanije in maščobe. Tako se boste izognili trdovratni umazaniji in vaša pečica bo ostala sijoča dlje časa.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam