Kako zase skrbi Mirjam Poterbin?

Če ste se spraševali, kaj je skrivnost mladostnega videza Mirjam Poterbin, mame našega košarkarskega asa Luke Dončića, imamo za vas dobro novico. Mirjam je Nepremagljivim razkrila nekaj podrobnosti njene lepotne in vadbene rutine.

Letos je praznovala svoj 50. rojstni dan, postala tudi babica in je videti odlično. Mnogi se sprašujejo, kako ji uspeva ohranjati mladosten videz in lepo postavo, zato smo jo kar vprašale. Nepremagljivim je zaupala, kako skrbi za svoje telo, da ostaja v tako vrhunski formi, kako se prehranjuje, katera je njena najljubša lepotna rutina in, kako se je spopadla z dejstvom, da se stara.

Kako se običajno začne tvoj dan ?

Zjutraj vedno popijem kozarec tople vode z limono, šele okoli 10. ure pa zajtrkujem. Najraje jem jajčka, avokado toast ali muesli s sadjem.

Kakšen pa je tvoj način prehranjevanja?

Pazim kaj jem, saj verjamem, da tudi to, kar jemo, zelo vpliva na naše počutje in na naš videz. Jem veliko svežega sadja, zelenjave, polnozrnatih žit in zdravih maščob. Vendar pa bi dodala, da sem zelo sladkosneda in se sladkarijam ne odrečem, pazim pa, da ni to ravno vsak dan.

Kako pogosto treniraš?

Treniram 4-5 krat na teden, največkrat z utežmi, ker vemo, da nam pri teh letih mišice hitreje upadajo. Kadar pa sem v ZDA, izberem popolnoma drugačen trening, bolj podoben “bootcampu”, ravno zato, da se telo ne navadi preveč. V Ameriki je ogromno vadb na vsakem vogalu, tako da tam ni težko izbrati nekaj, kar ti je res všeč.

Mirjam navdušuje s svojim mladostnim videzom in energijo.

Kakšen pa je tvoj najljubši trening?

Moje najljubše oblike telesne vadbe so kombinacija treh in sicer joga, tek in pohodništvo. Joga mi pomaga pri sprostitvi in gibljivosti, tek mi daje občutek svobode in me napolni z energijo, pohodništvo pa je super aktivnost, pri kateri sem v stiku z naravo, med hojo si umirim misli, se posvetim sama sebi …

Kaj te je spodbudilo, da si začela tako aktivno skrbeti za svoje zdravje in videz?

Aktivno sem začela skrbeti za svoje zdravje in videz predvsem zaradi želje po boljšem počutju in večji samozavesti. Zavedanje, da lahko s svojimi odločitvami pozitivno vplivam na svoje zdravje, mi prinaša veliko zadovoljstvo. V življenju se želim počutiti močno, vitalno in polno energije, da lahko uživam v vsakem dnevu in dosežem svoje cilje. Zavedanje, da je zdravje temelj kakovostnega življenja, je zame odlična spodbuda, da skrbim zase, za svojo dušo in telo.

Se je to, kako skrbiš zase, kako treniraš in se prehranjuješ skozi leta kaj spremenilo?

V mladosti sem se bolj osredotočala na zunanji videz, veliko bolj sem se ukvarjala s tem, ali je moja postava popolna, ali sem doolj lepa, ha ha. Sčasoma pa se je to spremenilo. Bolj sem začela ceniti celostni pristop k skrbi zase, za uravnoteženo prehrano, redno telesno vadbo, dovolj spanca in seveda tudi za moje duševno zdravje. Vsako obdobje mojega življenja je prineslo nove izzive in lekcije, ki so oblikovale moj pristop k skrbi zase.

Tvoja najljubša lepotna rutina?

Ne gre brez temeljitega čiščenja kože zjutraj in zvečer, vlaženja kože s kakovostnimi kozmetičnimi izdelki in dosledne uporabe zaščite pred soncem. Prisegam na naravne kozmetične izdelke in se izogibam agresivnim kemikalijam. Redno si privoščim tudi domače obrazne maske in občasno obiščem kozmetični salon za globinsko nego kože. Veliko pa se lahko zahvalim tudi genetiki, saj sta imeli moja mama in babica zares lepo kožo.

Kako pa obvladuješ stres?

Z redno vadbo joge in meditacijo. Pomaga mi tudi branje knjig in preživljanje časa na zraku, izjemno rada sem v naravi, na prostem, obožujem morje … Z leti sem se naučila tudi reči “ne” stvarem, ki mi ne prinašajo zadovoljstva, in se osredotočam na stvari, ki me veselijo.

Kako najdeš čas za skrb zase?

Ključ je v dobri organizaciji in postavljanju prioritet. Verjamem, da je skrb zase osnova za uspešno izpolnjevanje drugih obveznosti. Imam to srečo, da si lahko sama urejam urnik, ki mi omogoča, da najdem čas za vse, kar me veseli, od vadbe, sprostitve, druženja in, da seveda najdem čas za najpomembnejše, za družino. Zavedam se, da moram biti dobro poskrbljena zase, da lahko kvalitetno skrbim za druge in uspešno opravljam svoje delo.

Kaj pa staranje? Kako si se spopadla s tem dejstvom?

Staranje je naraven življenjski proces in tukaj ne moremo nič. Verjamem, da prinaša modrost in izkušnje, zato ga sprejemam z odprtimi rokami in se trudim, da se osredotočam na to, kar lahko nadzorujem – svoje zdravje in dobro počutje. Pozitiven odnos ohranjam s hvaležnostjo za vsak dan in z negovanjem ljubezni do sebe.

Ali imaš kakšen dober za vse Nepremagljive, ki želimo ohraniti mladosten in zdrav videz?

Pomembno je, da najdete ravnotežje v življenju – zdravo prehrano, redno telesno aktivnost, dovolj spanca in čas za sprostitev. Poskrbite za svojo kožo z ustrezno nego in vedno uporabljajte zaščito pred soncem. Prav tako ne podcenjujte pomena duševnega zdravja. Bodite prijazne do sebe, sprejmite svoje pomanjkljivosti in se osredotočite na svoje prednosti.

Kaj je po tvojem mnenju ključ do ohranjanja mladostnega videza in energije?

Ključ je v doslednosti, disciplini in pri tem ne smemo popustiti, sploh ko enkrat dosežemo določeno starost. Pomembno je tudi, da k ohranjanju mladostnosti pristopimo celostno. Da poskrbimo za svoje telo in um, negujemo dobre odnose z vsemi, ki so okoli nas, se obkrožimo s tistimi, ki nas spravljajo v dobro voljo, nas osrečujejo in bogatijo naše življenje. Posvetite svoj čas izobraževanju o zdravju in dobrem počutju. Poiščite veselje v majhnih stvareh in vedno bodite prijazni do sebe.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam