ELECTROLUX

Kakšna mora biti temperatura v vašem hladilniku?

V današnjem članku vam razkrijemo idealno temperaturo hladilnika in zakaj je prava temperatura tako pomembna.

Preberite tudi, kako poskrbite, da je temperatura hladilnika optimalna. Razkrijemo tudi, kateri hladilnik je Nepremagljive najbolj navdušil in predstavimo njegove prednosti. Če želite prilagoditi temperaturo hladilnika, preprosto poiščite in zavrtite številčnico v notranjosti, vendar upoštevajte, da bo vsaka sprememba temperature trajala do 24 ur, da se ustali. Idealna temperatura za vsak gospodinjski hladilnik je med 3 in 5 stopinjami Celzija. 

Zakaj je temperatura hladilnika pomembna?

Če bo temperatura v hladilniku ustrezna, bo hrana v njem ostala sveža in ne bo prihajalo do nastanka bakterij in neprijetnih vonjav. Vzdrževanje pravilne temperature v hladilniku ne bo zagotovilo le boljšega hlajenja živil, temveč bo pripomoglo tudi k učinkovitejšemu delovanju aparata in s tem podaljšalo njegovo življenjsko dobo. To pa je tudi način, da vaš račun za elektriko ne bo še višji.

Poleg vzdrževanja čistoče hladilnika se lahko pri vzdrževanju optimalne temperature hladilnika izkažejo za koristne tudi drugi dejavniki:

1. Preverite tesnila vrat

Prepričajte se, da so vrata hladilnika vedno pravilno zatesnjena, da bi ohranili temperaturo v notranjosti. Tesnila na vratih hladilnika pomagajo ohranjati ustrezno temperaturo v hladilniku in poskrbijo, da višje temperature ostanejo zunaj.

Gumijasta tesnila se lahko s časom poškodujejo, zato jih občasno preverite. Če tesnilo pušča, iz hladilnika uhaja hladen zrak, zaradi česar je hlajenje aparata težje, porabi več električne energije in poveča vaš mesečni račun za elektriko.

2. Vrat hladilnika ne odpirajte, če ni treba

Ko dajete stvari v hladilnik in jih jemljete iz njega, bodite pozorni, da omejite čas, ko vrata ostanejo odprta. Ko na primer pripravljate obroke, med prinašanjem sestavin od hladilnika do pulta in štedilnika, vrata zaprite. To lahko traja le nekaj minut, vendar je to preprost način za ohranjanje enakomerne temperature.

Vsakič, ko odprete vrata hladilnika, hladen zrak uide, topel pa vstopi. To ponovno sproži proces hlajenja, kar pomeni, da se mora od začetka ustvariti hladen zrak. Vrat preprosto ne odpirajte, če ni treba. Sploh pa ne stojte pred hladilnikom z odprtimi vrati in razmišljajte, kaj bi vzeli ven. O tem razmislite prej. Ko greste do hladilnika, vzemite le tisto, kar potrebujete, nato pa vrata čim prej zaprite. Z manjšim odpiranjem vrat hladilnika boste zmanjšali tudi morebitne poškodbe tesnil vrat, kar je najboljši nasvet, da bo temperatura vašega hladilnika idealna.

3. Poskrbite za dobro organiziranost hladilnika

Način zlaganja in shranjevanja izdelkov v hladilniku vpliva na splošno temperaturo, kar pomeni, da lahko dobro organiziran hladilnik pomaga zagotoviti, da bo temperatura v njem dlje časa ostala nižja. 

Če so police in predali večinoma polni, to ohranja hladen zrak. Vendar pa pazite, da ne zapolnite preveč prostora v hladilniku. Praviloma pustite približno 20 odstotkov prostega prostora, da zagotovite učinkovito delovanje hladilnika. Poskrbite tudi, da boste vedno vedeli, kaj je kje.

4. Shranjujte le ohlajeno hrano

Hladilnik je najprimernejše mesto za shranjevanje ostankov obrokov, vendar je pomembno, da so vsa kuhana živila popolnoma ohlajena, preden jih položite v hladilnik. Vroča hrana lahko hitro segreje majhen prostor hladilnika, zaradi česar je vsa hrana v hladilniku izpostavljena tveganju hitre rasti bakterij. Namesto tega počakajte, da se hrana ohladi, preden jo pokrijete in shranite. Pazite, da kuhanega mesa ne shranjujete v bližini surovega mesa, saj lahko pride do navzkrižne okužbe.

Hladilnik po izboru Nepremagljivih

Danes imajo hladilniki posebne tehnologije, ki ustvarjajo najboljše okolje za ohranjanje živil. Me smo izbrale kombinirani prostostoječi hladilnik Electrolux, ki bo poskrbel, da bodo vaše skrbi odveč. Ima namreč funkcijo naprednega kroženja zraka, tehnologijo dvojnega hlajenja, ki poskrbi za idealno vlago, ima tudi predal, ki ohranja nižjo temperaturo in garancijo na kompresor. To pa še ni vse, saj Nepremagljive stavimo tudi na vrhunski izgled.

Cooling 360° kombinirani prostostoječi hladilnik Electrolux

Hladilnik Cooling 360° ima funkcijo naprednega kroženja zraka. To pomeni, da posebej zasnovan sistem potiska hladen zrak v vse kotičke skozi dobro razporejene zračnike. Ima tudi vrhunsko hrbtno stran iz nerjavnega jekla, ki se po odpiranju vrat hitreje ohladi. Kar pomeni, da varuje teksturo vseh sestavin. Uživajte poln okus v vsakem grižljaju.

Hlajenje v vseh kotičkih

Hladilnik s kroženjem zraka s Cooling 360° zagotavlja hlajenje v vseh kotičkih, za kar poskrbijo optimalno razporejeni zračniki. Hrbtna stran iz nerjavnega jekla prispeva k dizajnu in funkcionalnosti ter omogoča hitro obnovitev temperature po odpiranju vrat. Tako bodo vaša živila ostala hrustljava in bodo ohranila okus.

Vrhunski izgled z DesignLine

Nepremagljive smo očarane nad vrhunskim izgledom hladilnika z zamrzovalnikom, saj ima čiste linije in popolno dopolni sodobno kuhinjo. Tako lahko uživate v kakovosti, praktičnosti in lepoti.

Hrana ostaja sočnejša s tehnologijo TwinTech

S tehnologijo TwinTech® No Frost vam zamrzovalnika ne bo nikoli več treba odtakati. Njen sistem dvojnega hlajenja ohranja hrano 60 % bolj vlažno kot hladilniki z enim evaporatorjem. S tem, da ne uporablja suhega zraka zamrzovalnika, ohranja idealno vlago in preprečuje izsuševanje hrane. Vaša hrana bo sočna in hrustljava.

Na hladnem v predalu Extra Chill

Zavarujte kakovost, okus in svežino narezanih živil in sirov v predalu Extra Chill. Predal ohranja nižjo temperaturo kot v preostalih delih hladilnika in tako omogoča aktivno kroženje hladnega zraka.

Desetletna garancija na kompresor

Bodite povsem brez skrbi, saj ima kompresor desetletno garancijo. Garancija krije poškodbe, ki nastanejo med delom, prevozom, odstranjevanjem plina in ponovnim polnjenjem ali splošnimi vzdrževalnimi deli. To je popoln hladilnik za Nepremagljive, saj nudi vse, kar potrebujete za sodobno življenje in hiter življenjski tempo.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam