Kakšno pižamo izbrati, da bomo spali dobro, zdravo in bomo hkrati odlično videti?

Saj poznate tisti prijetni občutek, ko smuknete v novo, sveže oprano mehko pižamo? Čeprav se vsi strinjamo, da nam to ugaja, pa so mnenja o tem, kako pogosto menjati pižamo, deljena.

A dejstvo je, da je čez noč naše telo ‘tarča’ številnih bakterij, pršic, znoja in še česa, kar lahko vpliva tudi na morebitne okužbe, dobro počutje in kakovost spanca. Zakaj redno menjavati pižamo in kakšno izbrati, da nam bo kar najbolje služila tako po funkciji kot dizajnu?

V postelji preživimo približno tretjino življenja – in s tem tudi v pižami. Še več! Po raziskavah v nobenem oblačilu ne preživimo toliko časa, kot ga v pižami. Običajno pižamo oblečemo po večernem prhanju, a ob tem sploh ne pomislimo, kaj vse, od bakterij do znoja, se je čez noč nabralo na naši koži. Iz zdravstvenih in higienskih razlogov zato strokovnjaki priporočajo, da jo zamenjamo vsaj na dva dneva. Navsezadnje si tudi nogavice in spodnje perilo preoblačimo vsak dan … Obstaja pa še kar nekaj razlogov, da ni dobro vsak dan spati v isti pižami.

  • Mozolji, bradavice in izpuščaji

Ali veste, da so fibroni nalezljivi? Tudi bradavice. Mozolji pa se tako ali tako vedno pojavijo ob najbolj nepravem času in na najbolj nepravem mestu. Ste kdaj pomislili, da bi bilo to lahko tudi zaradi pižame? Še en podatek: za 13 odstotkov alergij so kriva naša oblačila, med katera sodijo tudi pižame.

  • Vonjave

Glede na to, da pižama vso noč vpija znoj, se že po prvi noči razvijejo bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj. Nobeno prhanje vam ne pomaga, če potem skočite v pižamo, prepojeno z včerajšnjimi bakterijami.

  • Pršice

Drobne, mikroskopske organizme, imenovane pršice, najdemo v vsakem domu. Naj se še tako trudite, se jih ne morete znebiti, lahko pa močno zmanjšate njihovo število. Hrana za pršice je vaša odpadla in odmrla koža, te pa je največ na posteljnini in pižami. Torej je to še en pomemben razlog, da bi morali vsak dan spati v sveži pižami.

  • Nespečnost

Ali ste vedeli, da lahko pižama vpliva tudi na kakovost spanca? Pižama, polna bakterij, namreč povzroča srbečico, lahko tudi manjše alergije, kar okrni naš še kako potrebni počitek. Raziskave celo kažejo, da ljudje v ‘starih’ pižamah 15 odstotkov pogosteje smrčijo.

Alma Ras: Spalni program in perilo iz najboljših materialov evropskega porekla

Ne le redno pranje in menjava pižame, izredno pomembna je tudi njena kakovost, da koža lahko diha, in ne nazadnje tudi njen videz. Spalni program in perilo iz najboljših visokokakovostnih materialov evropskega porekla je zdaj prišel tudi na police TC Maximusa. To so izdelki Alma Ras, ki že na prvi pogled navdušujejo tudi tiste z najbolj izbranim okusom. Njihove pižame bodo zato postale kos, ki vas ne bo pospremil le v posteljo, ampak bo z vami v popolnem udobju in eleganci dizajna tudi doma čez dan.

Blagovna znamka Alma Ras namreč neguje ženstvenost in prefinjeno eleganco, hkrati pa poudarja čutnost in privlačnost, a nikakor ne na račun dobrega počutja, saj njihovi materiali in kroji ponujajo popolno udobje za vsako damo in vsako postavo.

Od svoje ustanovitve, davnega leta 1998, simbolično na dan žena podjetje Alma Ras prek istoimenske blagovne znamke slavi ženske, sledi njihovim potrebam in zahtevam v sodobnem času. Imajo lastni razvojno-ustvarjalni oddelek, v katerem stremijo k temu, da so njihovi izdelki udobni in funkcionalni, kakovostni materiali pa omogočajo dolgoživost njihovih izdelkov, ki jih najdemo v različnih deželah sveta – od Bosne in Hercegovine, Makedonije do Nemčije, Danske in še kje. Z dolgoletnimi izkušnjami in sodelovanjem s svetovno znanimi blagovnimi znamkami je izvoz zajel velike svetovne trge, kar je še ena potrditev kakovosti dela podjetja in jasno opredeljene vizije, na katero stavijo tudi številne znane osebnosti. 

Pozabili pa niso niti na moške … Za najbolj pogumne in drzne je od leta 2013 naprej na voljo blagovna znamka Manners, s katero ne morete zgrešiti. Različni tipi moških so navdih za ustvarjalni oddelek podjetja, ki se izraža s široko paleto sodobnega moškega spodnjega perila in udobnih pižam. Skrbno izbrani naravni materiali, kroj in elegantni dodatki bodo ustrezali vsem zahtevam in poudarili prefinjen slog današnjega človeka. Poleg tega Alma Ras že od začetka ponuja tudi otroško kolekcijo, s tem dopolnjuje svoj portfelj ter postaja popolni nakupovalni prostor za vso družino. Zdaj torej ni več izgovorov, da se ne bi tudi vi počutili odlično v svoji pižami in kar najboljše privoščili tudi svoji koži ter posledično zdravju.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam