Kako pripravimo čudovit boho piknik

Ko se poletne temperature dvigujejo in svetloba vsak večer zbledi pozneje, se začne sezona piknikov. Dolgo je že, odkar so tovrstna druženja pomenila zgolj plastične krožnike, čevapčiče in pivo – zadnja leta so pikniki postali prave boho zabave. 

Tako lahko na enem mestu združimo čarobnost narave, razvajanje brbončic, lepoto dekorja in dobro družbo. Za to ne potrebujete globoke denarnice, pač pa le nekaj dobrih idej, iznajdljivosti, ustvarjalnosti in nasvetov. Naj tudi vaše dvorišče za nekaj ur postane središče urbane in čarobne boho piknik zabave! Pot do tja pa vas vodi skozi tri ključne korake …

Izberite lokacijo

Čar tovrstnih mini zabav je, da jih lahko uvrstite v marsikateri prostor, zanje vam ni treba najemati drugih prostorov. Le kje je lepše kot pod svobodnim soncem?! Plaža, lokalni park, gozdna jasa ali kar vaša terasa ali vrt. V tem primeru poskrbite le, da bo trava pokošena.

Združite vse lepo in udobno na enem mestu

Hiša vizij je podjetje, ki nudi celostno oblikovanje prostorov za dogodke. Specializirani so za izvedbo scenografij, dekoracij, osvetlitve in ozvočenja. In ker je naš namen in njihova vizija iz dogodka ustvariti doživetje in prostor, ki prevzame, nam je z nasveti pomagala njihova strokovnjakinja Zoja Bevc, ki pravi, da je pri urejanju in dekoraciji osrednjega piknik prostora za boho zabavo pomembnih šest elementov.

Kombinacija materialov

Kombinirajte različne materiale.

Drznite si kombinirati različne materiale, kot so les, steklo, kovina in tekstil. Več je več je tukaj vodilo. 

Kombinacija barv

Izberite si paleto 4 do 5 barv in jih potem drzno kombinirajte. Dobro je, da se določena izbrana barva ponovi vsaj dva- do trikrat, da dosežemo barvno harmonijo. 

Kotički

Postaja s hrano.
Šank, kjer goste lahko zabavate z mešanjem koktajlov. Nam jih je pripravljala naša Alma.

postavite manjše kotičke, da v prostoru ustvarite večje doživetje. Kombinirajte piknik sedišča na tleh s postajami za hrano ali šankom. 

Dekoracija hrane

Zelo šik sta črna in zlata kombinacija.
Slastne droživete bagetke smo zavili v okrasne prtičke.

za postavitev hrane izbirajte med različnimi vrstami krožnikov, desk, podstavkov. Naj bo vse skupaj igrivo in barvito. 

Cvetje

Cvetje je pri boho stilu obvezno.

izberite prostor, obdan z zelenjem. Cvetje za na mizo lahko naberete na vrtu ali travniku. Lahko ga kombinirate z zelišči ali zelenimi vejami okoliškega grmovja. 

Sproščeno razpoloženje

Boho stil se najlepše kobinira s sproščeno energijo in nasmejanimi ljudmi.

boho stil dovoljuje, da ni vse načrtovano vnaprej. Veliko je prostora za improvizacijo, predvsem pa se najlepše kombinira s sproščeno energijo in nasmejanimi ljudmi.

Osrednji prostor boemske zabave določite z veliko preprogo ali tako, da na travo ali teraso položite več manjših preprog. Nizka miza je nujna za postavitev temeljev za tovrstne teme. Uporabite lahko tudi palete. Dekoracijo popestrite s priljubljenimi makrameji, medtem ko bodo sveče poskrbele za romantiko in svetlobo, ko bo padel mrak. 

Kje lahko naredimo največ napak?

Največji izziv pri načrtovanju je kombinacija barv. Če izberemo premalo barv, lahko postavitev deluje pusto. Če jih izberemo preveč, je dekoracija prenasičena. Dobro je, da prinesemo kakšen kos več in potem na licu mesta dodajamo in odvzemamo, da pridemo do prave kombinacije. Za osnovno podlago uporabimo dovolj debele materiale, npr. preproge za zunanjo uporabo, dovolj debele odeje … Če bo material pretanek, sedenje na tleh ne bo udobno in potem je vse zaman.

Nikakor ne postavljajte boho postavitve na tla, ki so močvirnata ali izredno vlažna. Tkanine se bodo napile vlage in nemogoče bo sedeti na tleh. Tudi sicer pred postavitvijo preverite vlažnost tal. Če so preveč vlažna, dajte pod preproge polivinil, da zagotovite udobno sedenje. Presodite, ali bo vsem gostom udobno sedeti na tleh. Če ugotovite, da ne, lahko brez skrbi dodate kakšno klasično mizo in jo okrasite v podobnem stilu. 

Hrana in pijača

Ne nazadnje, a nikakor ne najmanj pomembni sta jedača in pijača. V današnjem času je na voljo veliko cateringov, kadar želimo stvari prepustiti drugim. Druga možnost je, da na naš piknik povabimo kuharskega chefa, kot je denimo Alma Rekič, ki bo v sodelovanju z našimi željami poskrbel za popolno razvajanje brbončic. 

Predjedi, ki jih lahko pojemo stoje.
Hrano na boho pikniku lahko postrežete precej drugače, kot so sicer vajeni vaši gostje.
Droživete dobrote je za nepremagljivi piknik pripravila naša Polona Klančnik (PolaBekeraj).
Almine dobrote.

Seveda pa se lahko tudi sami lotite priprave hrane in pijače. V tem primeru izberite več različnih kanapejev, preizkusite preproste, a zanimive okuse, ki na vašem jedilniku niso vsak dan, ne pozabite niti na prigrizke in sladkosti. Tako kot so pomembni okusi, sta namreč tudi dekoracija in postrežba hrane. 

Izdelajte mini ‘food station’ in postavite mini bar postojanko s koktajli in vinom. To poletje bodo še posebno v modi koktajli. Šank lahko na primer okrasite z recepti za koktajle, ki jih natisnete in uokvirite. 

Uporabite lahko zaboje, sode, palete … Predvsem pa si ne pozabite vzeti dovolj časa za pripravo hrane. Lahko pa vam že pri tem pomagajo povabljeni prijatelji in tako ustvarite še uvod v pravi boho piknik, ki vam bo vsem še dolgo ostal v lepem spominu. 

In nazadnje … Ne pozabite na zaščito vaših gostov!

Ne pozabite na zaščito vaših gostov, da bodo v miru uživali v dobri hrani in lepem okolju.

V poletnih dneh pa nikakor ne pozabite tudi na zaščito gostov, tako da na vidno mesto položite Autan za odganjanje klopov, žuželk in komarjev. Pikanje med zabavo zna biti namreč zelo nadležno. Tudi na mizo postavite sivko in svečo za odganjaje instektov. Uporabno in okrasno hkrati …

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam