Če vas moški ne postavlja na prvo mesto, ga postavite na zadnje

Ljudje vstopamo v odnose, da bi bili boljši, ne slabši, a prepogosto ostajamo v odnosih, ki nas dejansko delajo nesrečne. Strah pred samoto je včasih močnejši od iskrenih čustev, ki nam sporočajo, da v naši zvezi nekaj ni v redu in da bi jo bilo bolje prekiniti. Ali pa preprosto nočemo videti, kaj je v resnici pred nami – nekdo, ki nas nima rad, vsaj ne dovolj. Danes je pred vami mali vodnik do srečnih razvez.

Razpad zveze je treba sprejeti, čeprav je težko

Razpada zveze ni vedno lahko sprejeti, zato pogosto storimo vse, da bi se temu izognili, medtem ko smo do sebe največkrat najbolj kruti in drugim dovolimo preveč. Morda mislimo, da nas bodo imeli bolj radi, ko bomo postali boljši in bomo dajali vse od sebe.

Sprejeti nas morajo takšne, kot smo

Vedeti pa moramo, da smo že takšni, kot smo, dovolj dobri in da če nas nekdo ne sprejema kot take – problem ni v nas. Pomembno je, s kom smo v zvezi ali kako se počutimo ob partnerju, še posebej, če smo večino časa žalostni, razočarani, jezni ali obupani.

Takrat je pomembno narediti nekaj za lastno srečo, tudi če to pomeni, da se ločimo od nekoga, ki ga imamo očitno radi bolj kot on nas. V nadaljevanju vam zato predstavljamo pet stvari, ob katerih premislite, ali je res vredno vztrajati v napačnem odnosu in hkrati pozabiti na svojo srečo.

Pogosto se mu opravičujete: 

Mnenje okolice zagotovo ni nekaj, kar bi moralo voditi vajin odnos, a če ima vaš partner težave z vsemi ljudmi, ki vam kaj pomenijo, je to zagotovo rdeča zastava. Če imate ob tem občutek, da delate vse narobe, je čas, da odidete.

Njegovi cilji so postali vaši:

Pomembni so tudi vaši cilji, prav tako kompromisi, vsekakor pa ni prav, da pozabite na vse svoje želje samo zato, da bi bili z njim. Nenehno prilagajanje in zatiranje lastnih potreb vodi v nezadovoljstvo, ki na dolgi rok le še narašča in vodi v večje težave.

Počutite se, kot da ste vedno na zadnjem mestu: 

Res je, da je tempo življenja vse hitrejši in pogosto nimamo časa za vse, kar bi si želeli, a vseeno ni prijetno, če vam partner nenehno daje občutek, da ste na zadnjem mestu. Do vas se mora obnašati, kot da ste kraljica.

Pravi, da ste nerazumni:

Če imate občutek, da vas daje v nič in se obnaša, kot da nič ne razumete, je to izjemno nespoštljivo. Moški, ki ne spoštuje svoje ženske, je slab moški in se ne bo spremenil. Če vam ob tem zatrjuje, da ste za nastalo situacijo krivi sami, pobegnite čim dlje.

Ne počutite se več dobro v svoji koži: 

Vaša samozavest se bo počasi, a zanesljivo začela rušiti ob njem, zato se lahko upravičeno sprašujete, kaj počnete z njim. Moški, ki vas ne spodbuja in vam ne pomaga, da se počutite dobro v svoji koži, ni moški za vas.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam