Kdo so “mandljeve mame”, oziroma “Almond moms”?

Slavni mami Gwyneth Paltrow in Yolanda Hadid sta najnovejši tarči kritik TikToka. Opredelili so ju kot “mandljevi mami”. 

Gwyneth Paltrow je očitno ena izmed njih, ko je razkrila svoj prehranjevalni režim. Tako kot Yolanda Hadid, nekdanja članica zasedbe Resničnih gospodinj z Beverly Hillsa, ki je rodila največji manekenki današnjega časa, Gigi in Bello Hadid.

Yolanda ain Bella Hadid (Foto: Profimedia)

Glede na to, da gre za ustanoviteljico Goopa in nekdanjo supermanekenko, je tema zelo vroča. Gwyneth in Yolanda sta bili namreč izbrani za tipični “mandljevki”. In čeprav imajo mandlji morda odličen okus v pecivu ali so odličen nadomestek za mleko, se zdi, da si tega opisa kot starš ne želi nihče.

Post in mandlji

O “mandljevih mamah” se govori že nekaj časa, vendar je po nedavnem gostovanju Gwyneth Paltrow v podkastu doseglo nov vrhunec. V pogovoru z doktorjem Willom Colom je igralka razkrila kar nekaj stvari. Povedala je, da je med drugim privrženka prekinitvenega posta, za kosilo najraje uživa kostno juho, zgodnja večerja pa je po paleo pravilih, torej veliko zelenjave.

Gwyneth je pojasnila tudi, da strogo dieto kombinira z intenzivno vadbo. Potem ko so posnetki epizode podkasta prišli na TikTok, se je zdelo, da se v vseh komentarjih ponavlja isto. Komentarji so bili med drugim: “Mati vseh mandljevih mam”, “Mandljeva mama je šefica” in “Prava mandljeva mama”.

Kakšna je opredelitev “mandljeve mame”?

Tako imenovana “mandljeva mama” je mama, ki vsiljuje toksično dieto – na primer predlaga otroku, naj poje en mandelj, ko začuti lakoto. Čeprav Gwyneth ni dajala nasvetov, ki bi jih morali upoštevati njeni otroci, je namigovala, da bi njene prehranjevalne in vadbene navade lahko škodljivo vplivale na mlajše.

Gwyneth se je seveda odzvala na odzive. Na svojih družbenih omrežjih je pojasnila, da je dieto oblikovala skupaj s svojim zdravnikom, da bi ji pomagala pri simptomih dolgotrajnega Covida. Pojasnila je: “Deluje res dobro. To temelji na mojih zdravniških izvidih in obsežnih testiranjih v daljšem časovnem obdobju … Ni mišljeno kot nasvet za kogar koli drugega.”

Gwyneth Patrow in hčerka Apple. (Foto: Profimedia)

Ob iskanju hashtaga #almondmom na TikToku, ki ima zdaj že več kot 269 milijonov ogledov, so tudi drugi uporabniki delili svoje izkušnje s takšnimi starši. Iz številnih videoposnetkov je razvidno, da so med ponavljajočimi se posnetki starši, ki niso dovolili, da bi v hiši ostale sladkarije, ali so od otrok vedno zahtevali, da jedo le solate.

Kdaj so “mandljeve mame” postale nekaj posebnega?

Večinoma se domneva, da je izraz navdihnilo ravnanje Yolande Hadid v epizodi oddaje Resnične gospodinje z Beverly Hillsa iz leta 2012. Ko je Gigi v tej epizodi poklicala svojo mamo, je bila šele na začetku svoje karierein še ni bila supermodel, kot je danes. V epizodi je Gigi še zelo mlada in mami poved, da je lačna in da se ne počuti dobro. Video ste verjetno videli, saj je bil viralen. Yolanda ji je odgovorila, naj poje nekaj mandljev in jih dobro prežveči.

Video je seveda sprožil val ogorčenja. Yolanda pa je svoj nasvet pojasnila in povedala, da je bil posnetek vzet iz konteksta in da je komentar izrekla, ko je bila napol zaspana. V videu tega sicer ni videti. Smo pa lahko videli tudi, kako hčerama ne pusti jesti torte.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam