Nepremagljive beremo: Ujemi ritem življenja, knjiga o osebnem menedžmentu

Ta knjiga mi res veliko pomeni. Bom kar odkrita – v njej je namreč tudi moja zgodba. Avtorica knjige Irena Potočar Papež se je namreč odločila, da bo poleg svojih spoznanj o tem, kako uspešno krmariti skozi življenje, dodala zgodbe žensk, za katere je prepričana, da lahko s svojo življenjsko zgodbo navdihnejo njene bralce.

Pa tokrat torej začniva na koncu. Avtorica je že v uvodu napisala, da knjigo lahko beremo kjerkoli. Meni na primer je zanimivo prebrati eno njeno poglavje in eno zgodbo gostujočega peresa v kosu. Se ravno izide – prvih je 15 in tudi drugih je 15?

Navdihujoča gostujoča peresa

Konec knjige bogati 15 gostujočih peres, ki s svojimi zgodbami navdušujejo avtorico knjige o osebnem menedžmentu. So pravi navdih, dajejo voljo in moč, dajejo vedeti, da se da, če si dovolj močno želimo. Da resnično lahko iz sebe in svojega življenja naredimo točno to, kar si želimo, če se tako odločimo. Življenjske zgodbe gostujočih peres, Nepremagljivih Ivjane Banić in Petre Arula, pa Suzi Asfour, Lee Filipovič, Lorelle Flego, Ljubice Horvat, Zori Jakolin, Nataše Jeze Kotnik, Simone Lebnik Ambrožič, Andrejke Preskar, dr. Ane Tavčar, Blanke Thomas, Irene Vide, Anje Vogrič dajejo upanje takrat, ko obupujemo, ko menimo, da res ne gre več, da je vse zaman, pomagajo pa nam lahko tudi takrat, ko nam do naslednje stopničke manjka le še pol koraka, ko potrebujemo le še eno prijazno spodbudo. Pravzaprav se mi zdi, da prav branje teh zgodb da vedeti, kako je življenje nepredvidljivo, včasih kruto, in da nam res lahko uspe, če smo prepričani, kaj hočemo. Če vidimo svoj cilj. Te zgodbe so zame navdih, dajejo mi upanje in oprijemljivo vedenje, da se da. 

Življenjsko poslanstvo, ljubezen, vztrajnost,

pa samopodoba, prijaznost, pozitivna naravnanost in zdrava tekmovalnost … ter druge pomembne vrednote, veščine in spoznanja je Irena Potočar Papež povezala v izjemno berljivih 15 poglavij, ki nam dajo misliti, sprožajo aha trenutke, spoznanja in potrditve, da smo na pravi poti. Vsako poglavje je sestavljeno iz štirih delov: kratkega teoretičnega uvoda, vaje, ki se jo splača narediti, da utrdimo nova spoznanja oz. da se približamo ciljem, ki jih želimo doseči, sledi zgodba avtorice ali zgodba nekoga, ki ji jo je zaupal, za piko na i pa še zaključni nagovor avtorice.

Kako mi je knjiga o osebnem menedžmentu pomagala najti svoj ritem življenja?

Pred knjigo Ujemi ritem življenja sem o delu na sebi, iskanju sreče, svojega poslanstva prebrala že vrsto knjig. Če bi bila to moja prva knjiga na to temo, bi me ob branju verjetno ničkolikokrat prešinilo: »Saj res! Kako na to nisem pomislila že prej?« A čeprav tovrstno tematiko že poznam, sem se iz poglavja v poglavje lahko globlje potapljala vase in si zapisovala, kje še lahko delam na sebi, kje se lahko izpopolnim, izboljšam, bolje zaživim in lažje ujamem svoj ritem. Pika na i pa so bile še vse zgodbe na koncu knjige, ki so potrdile, da se resnično splača. Hoditi, plesati, dihati v svojem ritmu, saj le tako resnično živim sebe, svojo srečo, svoja poslanstva. Zgodbe gostujočih peres so mi to več kot potrdile.

Darilo, ki je vredno svojega imena

Knjiga Ujemi ritem življenja se mi zdi čudovito darilo. Najprej sebi in potem vsem tistim, ki mi nekaj pomenijo, za katere mi ni vseeno, ki jih imam rada. Navsezadnje je tudi lepa za oko, prijetna za listanje in primerna za dopisovanje svojih misli.

Na kratko o knjigi

Knjigo sestavlja 15 poglavij, v katerih avtorica izpostavlja vrednote in lastnosti, s katerimi posameznik živi v svojem zadovoljnem ritmu življenja. Vse, kar se z njim dogaja, namreč izhaja iz njega samega; ko je zadovoljen sam s sabo, lahko to daje tudi drugim tako na zasebnem kot tudi poslovnem odru življenja. Za vse to potrebuje življenjsko poslanstvo, navdušenost in strast, pozitivno naravnanost, ustrezno samopodobo, spoštovanje, ljubezen, pogum, vztrajnost, zdravo tekmovalnost, razmišljanje brez predsodkov, sočutje, prijaznost, hvaležnost, jasne cilje in življenjsko ravnovesje. In prav to so teme poglavij, ki jih je vredno prebrati. Če je človek v pravem ritmu in živi kakovostno, je tudi bolj uspešen, priljubljen, pomirjen, inovativen in srečen. Ko zna voditi sebe, pritegne v svoje življenje obilje lepega in dobrega.

Knjigo o tem, kako postati in ostati nepremagljiva – Ujemi ritem življenja – je napisala —

Irena Potočar Papež

Irena Potočar Papež, prof. slovenščine in univ. dipl. pedagoginja, ki svoje znanje in več kot dvajsetletne izkušnje iz različnih poslovnih okolij deli z udeleženci predavanj in delavnic ter v TV-oddajah. Vodi različne dogodke in je poleg Ritma življenja avtorica knjig Jezikovna odličnost, Bonton (bonbon) za vsak dan, Moj prijatelj BonTONČEK, Nasmehni se! ter Beležnice hvaležnosti. Je ljubiteljica v milozvočne zapise ujetih misli in se zaveda moči prijazne besede ter hvaležnosti.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam