Juha je vedno dobra ideja, saj je odlična izbira za kosilo ali večerjo. Zelo se prileže po napornem dnevu, sploh, če vam je zmanjkalo časa, da bi pojedli kaj pametnega.
Čeprav je današnja juha najboljša iz svežih špargljev, lahko uporabite tudi zamrznjene ali konzervirane. Šparglje lahko blanširate in zamrznete v porcijah, saj lahko tako to juho pripravljate vse leto. Zamrznjene šparglje pa lahko uporabite tudi za rižote ali testeninske omake.
Skupni čas priprave: 10 minut
Kuhanje: 30 minut
Porcija: 2 osebi
Sestavine:
- 2 srednje veliki čebuli, sesekljani
- 2 skodelici sesekljane zelene
- 1/4 skodelice masla
- 1 strok česna, sesekljan
- 1/2 skodelice večnamenske moke
- 1 velik krompir, olupljen in narezan na kocke
- 4 skodelice polnomastnega mleka
- 4 skodelice piščančje juhe
- 1/2 čajne žličke posušenega timijana
- 1/2 čajne žličke posušenega majarona
- 4 skodelice sesekljanih svežih špargljev, kuhanih in odcejenih
- Sol in poper po okusu
- Rezine mandljev
- Sir čedar, nariban ali narezan na majhne koščke
- Sesekljan svež paradižnik
- Slanina za dekoracijo po želji

Navodila za pripravo:
Na maslu podušite čebulo in zeleno, dokler se ne zmehčata. Dodajte česen in pražite še kakšno minuto. Nato vmešajte moko. Dodajte krompir, mleko, piščančjo juho in zelišča. Po želji dodajte še tista, ki ji navadno uporabljate. Občasno mešajte in kuhajte na nizki temperaturi, dokler se krompir ne zmehča in juha zgosti, približno 20-30 minut.
Dodajte šparglje, sol in poper ter pogrejte. Preden juho servirate, jo posujte z mandlji, sirom in sesekljanim paradižnikom. Po želji lahko prepražite tudi slanino, ki jo dodate za dekoracijo. Poskrbela pa bo tudi za prijeten okus in vonj juhe. Dober tek.