Težko pričakovani čas paradižnikov je nastopil. Tako dolgo čakamo paradižnik, potem pa ga imamo na vrtu v izobilju.
Obožujem čas, ko začne zoreti. Prav tako je to čas, ko lahko uživamo osvežujočo hrano. In prav takšne so paradižnikove mini pice. Sila preproste in tako zelo okusne, jemo lahko tople ali hladne, kot prilogo ali samostojno. Izbira je vaša. To je recept, ki ne potrebuje posebnih navodil in količin. Če mi dovolite, to je recept, ki ga narediš »od oka«.
Potrebujete cel paradižnik ali več njih. Lepo ga narežete na 1 cm debele rezine. Izdolbete paradižnikovo sredico in paradižnikove krogce lepo zložite v pekač. Sredico ali paradižnikovo meso lepo sesekljate in dodate sol, česen, jajce, baziliko, žlico kremnega sira, malo mocarele in parmezan. Vse sestavine lepo zmešate in z žlico napolnite paradižnikove krogce.
Postavite v ogreto pečico in pecite približno 18 do 20 minut na 200 stopinj, oziroma, da lepo pozlatijo.
Dober tek vam želim, to je idealna hrana za kopalke. 🙂