Kremna polenta s piščančjim ragujem

Drage nepremagljive, kakšna dobra ideja za kosilo ali večerjo vedno pride prav, zato danes z vami delim recept za piščančji ragu, ki ima za prilogo kremno polento.

Sestavine so za 4 osebe, za pripravo obroka pa boste potrebovale eno uro.

Sestavine:

  • 400 g piščančjega fileja – narezanega na kocke
  • 50 g paradižnikove mezge
  • 50 g sušenega paradižnika v olju
  • 50 g češnjevega paradižnika
  • 100 g na kocke narezane paprike (rumena in zelena)
  • 3 stroki sesekljanega česna
  • 2 šalotki
  • 20 g sesekljanega peteršilja
  • Polovica sesekljanega pekočega feferona
  • 100 g sveže rukole
  • 100 g naribanega parmezana
  • 50 g kisle smetane
  • 100 g polente
  • Sol, poper
  • Oljčno olje
  • 30 g masla
  • 1 dl mleka

Priprava:

Na oljčnem olju prepražimo šalotko in česen, dodamo sušeni paradižnik in papriko. Pražimo približno 5 minut, nato dodamo meso ter feferone in pražimo do zlate barve. Dodamo na polovice narezan češnjev paradižnik in mezgo, prilijemo pol litra vode in začinimo ter dušimo približno 15 minut, da ragu postane gostljat.  

V 400 ml vode z mlekom in soljo posebej skuhamo polento, ko je ta kuhana, ji primešamo maslo in sesekljan peteršilj ter dobro zmešamo.

Na dno globokega krožnika položimo svežo rukolo, ki smo jo posuli s parmezanom, najprej dodamo polento, čez njo pa še ragu. Na vrh raguja damo žličko kisle smetane in postrežemo.

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. 

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam