Vsebino omogoča ELECTROLUX

Lahka grška skleda, slastna in osvežujoča jed za poletne dni

Uživanje v svežih, lahkih in okusnih jedeh je ena izmed najboljših stvari poleti.

Ena takšnih jedi je grška bovla, ki združuje čudovite okuse Grčije v eni skledi. Ta jed je popolna kombinacija beljakovin, zelenjave in ogljikovih hidratov, ki vas bo osvežila in nasitila. Tukaj je celoten recept za pripravo lahke grške bovle, ki vsebuje piščančje kroglice po grško, ki smo jih Nepremagljive pripravila v cvrtniku na vroči zrak Electrolux, tzatziki, grško solato, zeleno solato in kuskus.

Recepti za sestavine grške bovle (za 4 osebe)

Idealna je za poletno kosilo ali pa za večerjo, obožuje pa jo vsa družina.  

Piščančje kroglice po grško v cvrtniku na vroči zrak

Sestavine:

  • 500 g mletega piščančjega mesa
  • 1 majhna čebula, drobno sesekljana
  • 2 stroka česna, strta
  • 1 jajce
  • 50 g drobtin
  • 1 žlička posušenega origana
  • 1 žlička posušenega timijana
  • Sol in poper po okusu

Priprava:

  1. V veliki skledi zmešajte mleto piščančje meso, čebulo, česen, jajce, drobtine, in origano.
  2. Začinite s soljo in poprom ter dobro premešajte.
  3. Iz mešanice oblikujte majhne kroglice.
  4. Oblikovane kroglice položite v predal cvrtnika na vroči zrak in pecite približno 20 minut na 200 stopinjah, dokler niso zlato rjave in pečene do konca.

Tzatziki

Sestavine:

  • 1 velika kumara
  • 250 g grškega jogurta
  • 2 stroka česna, strta
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 žlička posušenega kopra  
  • Sol in poper po okusu
tzaziki

Priprava:

  1. Kumaro naribajte, posolite, pustite stati 15 minut. Nato jo dobro odcedite, da odstranite odvečno vodo.
  2. V skledi zmešajte grški jogurt, česen, olivno olje, limonin sok in koper.
  3. Dodajte odcejeno kumaro in dobro premešajte.
  4. Začinite s soljo in poprom po okusu.
  5. Tzatziki naj počiva v hladilniku vsaj 30 minut pred postrežbo, lahko ga naredite tudi več, na zalogo in ga naslednji porabite še kot prilogo za jedi z žara.

Grška solata

Sestavine:

  • 4 zreli paradižniki, narezani na kocke
  • 1 velika kumara, narezana na kocke
  • 1 rdeča čebula, narezana na rezine
  • 150 g feta sira, narezanega na kocke
  • 100 g oliv Kalamata
  • 2 žlici olivnega olja
  • Sok polovice limone, oziroma količina po okusu
  • Sol in poper po okusu
Grška solata

Priprava:

  1. V veliki skledi zmešajte paradižnike, kumare, rdečo čebulo, feta sir in olive.
  2. Dodajte olivno olje in sok limone
  3. Začinite s soljo in poprom po okusu ter dobro premešajte.

Kuskus

Sestavine:

  • 200 g kuskusa
  • 250 ml vrele vode
  • 1 žlica olivnega olja (po želji)
  • Sol po okusu

Priprava:

  1. Kuskus stresite v veliko skledo in prelijte z vrelo vodo.
  2. Dodajte olivno olje in sol.
  3. Pokrijte in pustite stati 5 minut, nato pa premešajte z vilicami, da se zrna ločijo.

Zdaj pa je čas, da sestavimo našo grško bovlo …

Ko so vse sestavine pripravljene, je čas, da sestavite svojo grško bovlo:

  1. V vsako skledo najprej dodajte plast kuskusa.
  2. Na eno stran sklede položite nekaj grške solate.  
  3. Na drugo stran sklede položite zeleno solato in Kalamata olive.
  4. Dodajte nekaj žlic tzatzikija.
  5. Na sredino položite piščančje kroglice.

Postrezite takoj in uživajte v osvežilni in okusni grški bovli, video recepta pa najdete na našem instagram profilu.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam