Tako smo nepremagljive uživale na Skrivni večerji …

Skrivna večerja, že 21. po vrsti, se je v soboto, 10. julija, odvijala v Posavju, v čudovitem parku gradu Sevnica. Goste sta razvajali naši nepremagljivi Alma Rekič in Polona Klančnik.

Skrivna večerja so kulinarični dogodki, ki jih skupaj z mojo prijateljico in poslovno partnerko Melindo Rebrek organiziram že četrto leto. Tokratna Skrivna večerja, prva v letu 2021 in 21. po vrsti, je kar klicala po posebni lokaciji in park gradu Sevnica naju je takoj pritegnil s svojo energijo in prekrasnim razgledom. Gostje so uživali pod mogočno krošnjo stare rdeče bukvije, s kulinaričnimi dobrotami pa sta nas razvajali nepremagljivi Alma Rekić (Restavracija Berc, Bled) in Polona Klančnik (PolaBekeraj). Vse o Skrivni večerji, kaj to je, kako poteka in na kakšnih osupljivih lokacijah sva jo z Melindo že pripravili, si lahko ogledate TUKAJ.

Gostje Skrivne večerje so uživali v parku gradu Sevnica.

Bil je zares lep in nepozaben poletni večer v odlični družbi, glavna zvezda tokratne kulinarične zgodbe pa je bila modra frankinja. Avtohtona slovenska sorta vina, ki se je odlično ujela z jedmi, ki sta jih pripravili Alma in Polona.

Kaj smo na Skrivni večerji jedli in pili?

Naši Alma Rekić in Polona Klančnik sta se zares izkazali in navdušili s hrano, ki sta jo pripravili gostom Skrivne večerje.

Skrivna večerja se je zaključila s sladico v grajski vili, katere del je tudi prenovljena Klet modre frankinje, s svojimi vini pa so sodelovali vidnejši posavski vinarji, kot so Klet Krško, vina Kozinc, Jelenič, Kerin in vinska klet Albiana.

Pozdrav iz kuhinje

Droživeti pozdrav iz kuhinje

Fermentiran kreker, droživet grisin, kroglice iz kremnega sira s pehtranom in dehidrirano potoniko. Vinska spremljava: penina Joker Zara brut rose (vina Kozinc) in Turn Classic modra frankinja (Klet Krško).

Hladna predjed  

Ribji namaz s hladno in toplo dimljeno postrvjo, grahova krema, zeliščno olje. Vinska spremljava: Albiana rose (vinska klet Albiana).

Topla predjed 

Sirova dimljena juha je bila lepo presenečenje večera.

Sirova dimljena juha

Glavna jed  

Kronice krškopoljca s čemaževim pirejem, zelenjava, glazirana v medu, divjačinska omaka z modro frankinjo, ocvrta koža krškopoljskega prašiča. Vinska spremljava: modra frankinja Y (vina Jelenič).

Sladica 

V medu karamelizirana jabolka, fermentirani crumble, sladoled iz modre frankinje in sveže jagodičevje. Vinska spremljava: bela frankinja Kerin (Hiša frankinje).

Lokacija

Veličasten park, v katerem je potekala Skrivna večerja, je priljubljena lokacija za poroke, obiskujejo pa ga tudi zaradi energijskih točk, na katerih se lahko napolnite z energijo. Grad Sevnica in Lutrovska klet sta kulturna spomenika, Grajski park in Grajski gozd sta zaščiteni naravni vrednoti, ki s številnimi in tudi posebnimi drevesi ponujata poleg občudovanja tudi možnosti učenja in izobraževanja o gozdu, po vodenem ogledu gradu se lahko sprostite v grajski vinoteki in pokušate odlična vina in lokalne dobrote, si privoščite oddih v čudovitem apartmaju v grajski vili v grajskem vinogradu, kjer raste 500 trt modre frankinje.  

Na Skrivni večerji sta se nam pridružili tudi moji nepremagljivi Dolores in Rebeka.

Preživeli smo zares lep, sproščen in poučen poletni večer. Med hodi smo pripravili tudi krajši voden ogled po gradu in spoznali njegovo zgodbo, skozi zgodbo glavne zvezde večera pa nas je ob vsakem hodu večerje vodil Miha Ritonja, enolog iz vinske kleti Albiana, za piko na i pa je poskrbela grofica Mathilde z molitvijo v Lutrovski kleti, ki je čarobno zaključila tokratno kulinarično popotovanje.

Foto: David Lotrič Banovič

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!“

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam