PUKLAVEC FAMILY WINES

Letošnji hit poletja je Limonce Spritz! Kako ga postrežemo kot profesionalke?

Letos imamo novo hit pijačo poletja – Limonce Spritz! S svojo osvežilno noto in elegantno predstavitvijo bo ta pijača zagotovo postala stalnica nepremagljivih poletnih druženj. 

*Minister za zdravje opozarja: Prekomerno uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

Ko si želimo v dobri družbi ali na vroč poletni dan privoščiti osvežilno pijačo, ki nas popelje v prijetno mediteransko vzdušje, ni boljšega kot Limonce Spritz, priljubljen koktajl, ki smo ga zagotovo že kdaj vse pile na počitnicah v Italiji. Ta prefinjena mešanica kombinacija penine Jeruzalem Ormož (Brut ali Sec), osvežilnega limoninega likerja Limonce in mineralne vode že navdušuje in osvaja tudi Slovenijo, nad njo pa smo seveda navdušene tudi Nepremagljive. V toplih poletnih večerih ni nič lepšega kot sproščeno klepetanje ob kozarcu osvežilne pijače. Takšni trenutki so srce in duša naših poletnih doživetij, kjer se ustvarjajo nepozabni spomini. Toda, kako lahko postrežemo Limonce Spritz kot prave profesionalke? Pripravile smo nekaj nasvetov, ki bodo vašo postrežbo te okusne pijače dvignili na višjo raven. Limonce Spritz je idealna pijača za različne priložnosti. Postrežemo ga lahko na poletnih piknikih, vrtnih zabavah ali kot osvežitev med popoldanskim druženjem s prijateljicami. Zaradi svoje osvežilne narave je odličen tudi kot aperitiv pred večerjo.

Izberite prave sestavine

Za popoln Limonce Spritza potrebujemo kakovostne sestavine. Potrebovali boste:

  • Limonce limonin liker: Ta liker je srce in duša Limonce Spritza. Njegov svež, intenziven okus limone bo vašo pijačo povzdignil. Je tradicionalni liker, brez konzervansov, barvil ali umetnih arom in je najbolj prodajan limonin liker na svetu, narejen iz lupine popolnoma dozorelih sicilijanskih limon
  • Peneče vino: Izberite kakovostno peneče vino, kot je penina Jeruzalem Ormož, lahko izberete brut ali sec, Brut ali Sec.  
  • Mineralna voda: Nikar pa ne pozabite na mineralno vodo z mehurčki, ki Limonce Spritzu doda svežino in še dodatne mehurčke.

Ključ do uspeha je v popolnem razmerju sestavin!

Za popolno mešanico Limonce Spritza je nujno, da upoštevamo naslednje razmerje:

  • 60 ml Limonce limoninega likerja
  • 90 ml penine Jeruzalem Ormož
  • 30 ml mineralne vode z mehurčki 
  • S tem razmerjem boste dosegli popolno ravnovesje med sladkostjo, kislostjo in mehurčki.

Kako Limonce Spritz zmešamo in postrežemo?

Za ta koktajl lahko izberemo elegantne vinske ali pa koktajl kozarce in preden pijačo postrežemo, jih lahko z anekaj minut postavimo v hladilnik, da bodo lepo ohlajeni. Kozarce potem do vrha npolnimo z ledom, vsak kozarec okrasimo z rezino sveže limone, za še dodatno aromo lahko dodamo še vejico sveže mete. 

Ko je vse pripravljeno, v kozarce nalijemo Limonce limonin liker, dodamo penino in na koncu še mineralno vodo. Pijačo rahlo premešamo, da se sestavine premešajo, vendar previdno, da ne izgubimo preveč mehurčkov. 

Kot vidite, postreči Limonce Spritz kot prave profesionalke ni težko, če sledimo tem preprostim korakom. Naj se poletje začne z okusom limone in z mehurčki!

Foto: Piquant Photography

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam