Maja Ferme bo pol leta z družino potovala po svetu

Čudovit dan je, da se odpravimo na pot okoli sveta. Vem, da ste pomislile na marsikaj, a na polletno potovanje okoli sveta se je z družino odpravila naša oblikovalka Maja Ferme, ki se z modo ukvarja že več kot 25 let.

Majino dnevno kolekcijo PremiumFERME smo pred kratkim predstavile tudi v naši rubriki Nakupovalni vodnik. Danes pa smo ji postavile kar nekaj vprašanj, saj nas je zanimalo predvsem, zakaj na takšno potovanje, koliko spakirati in seveda, kakšen finančni zalogaj je to.

Rekli ste, da bi hčerki radi pokazali svet. Je to razlog vašega potovanja, ki bo trajalo pol leta? Boste obiskali kakšno destinacijo, ki ste si jo tudi vi vedno želeli obiskati? Česa se najbolj veselite?

Že Albert Einstein je rekel, da je domišljija bolj pomembna kot znanje, sama pa bi dodala, da je čas danes najdragocenejši. Zato sem želela, preden hči odraste preživeti več časa z njo, s svojo družino in podariti vsem nam čas in nepozabna doživetja. Zdaj, ko smo na poti, vidim, da je bila to ena najboljših odločitev v življenju. Paris Noa je presrečna, ker je lahko po ves dan z nama, kar objema naju, vriska in pravi, kako je vesela, da je z mamico in tatijem ves dan. Seveda pridejo na poti tudi številne manj ljube situacije, ki smo jih v tem času doživeli kar nekaj, vendar smo tudi tedaj stopili skupaj in si pomagali ter si stali ob strani. Zame je to bolj kot vse ostalo neprecenljivo.

Takšno potovanje zagotovo terja veliko načrtovanja. Ste za potovanje varčevali ali ste morda kaj prodali? Verjetno je to kar finančni zalogaj. 

Preden smo se odpravili na pot, smo morali sprejeti kar nekaj velikih odločitev, tako poslovnih kot osebnih. V tem času smo spoznali tudi precej popotnikov in dobili nove prijatelje, ki veliko potujejo in si razširili obzorja tudi kar se tiče financ. Spoznali smo, da je pot okoli sveta stvar poguma in ne financ. Potujete lahko s 100 € v žepu ali pa imate milijone in ostanete doma. Zato se tudi na koncu nismo odločili za nobenega sponzorja, pač pa smo se odločili prodati avto in svoje prihranke vložiti v to pot. Bolj kot še enega projekta sem si želela časa in sproščenih dogodivščin s svojo družino.

Zagotovo je naslednje vprašanje nekaj, kar se je porajalo skoraj vsem Nepremagljivim. Kako v samo dva kovčka spakirati vse, kar boste potrebovali za pol leta? 

S tem sem imela največ težav, saj se ukvarjam z modo in vajena sem potovati z bogato garderobo. Vendar ko sem prisluhnila popotnikom, sem razumela, da vse, kar lahko kupimo doma, lahko kupimo tudi kjerkoli drugje. Poleg tega imamo svojo spletno trgovino, kjer lahko nakupujete ne glede na to, kje ste. Tako je bil problem hitro rešen.

Kam vse greste in kako ste izbirali kraje, ki jih boste obiskali? Ste izbrali samo tople destinacije, lahko bi rekli eksotične? Ste preverjali tudi varnost v državah, ki jih boste obiskali, še posebej, ker potujete z otrokom?

Večinoma bomo potovali v toplejše kraje, čeprav nas čaka tudi zima, pomlad in jesen. Destinacije smo izbirali tako, da si je vsak od nas izbral tri dežele, ki jih želi na tej poti nujno videti, vse ostalo pa smo prilagodili. V katero smer bomo potovali in kdaj smo prav tako planirali zaradi podnebja in bolezni, ki so povezane z njim. Torej smo načrtovali kar se da varno potovanje, čeprav tako kot v Sloveniji ne veš, kaj te bo doletelo in kdaj boš zbolel, tudi na poti ne moreš vedeti.

Na dan odhoda na pot okoli sveta …

Preko storyev nas boste obveščali o svojem potovanju, tako da bomo vsaj malce dihale z vami. Kako vas lahko še spremljamo, da bomo na tekočem z vašimi dogodivščinami?

Tako je preko Instagrama @majaferme bomo dnevno objavljali utrinke iz potovanja OKOLI SVETA. Na naši spletni strani www.premiumferme.com pod zavihkom OKOLI SVETA pa bo vsak mesec objavljen kratek film spotovanja, ki ga snemamo skozi moje oči, skozi oči mojega moža, ki je vedno zabaven in skozi oči 5-letne deklice Paris Noa. Poleg pa bo tudi ves zapis in nasveti za določeno destinacijo, ki smo jo obiskali.

Kaj bi svetovali našim Nepremagljivim, na kaj morajo biti najbolj pozorne, ko bodo načrtovale takšno potovanje?

Vsem Nepremagljivim želim, da izpolnijo sanje, ki jih sanjajo. Življenje je eno samo, ne čakajte, pogumne ste bolj, kot si upate priznati! Predvsem pa vas vabim, da potujete z mano in da prepričam o takšni poti še katero med vami.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam