Majhni triki za bolj napeto, sočno in sijoče telo!

Uf, verjetno poznate ta občutek, ko kar nenadoma opaziš, da določeni deli telesa ne stojijo tako, kot so včasih, in se začno povešati. In ponavadi se to zgodi ravno na mestih, kjer si to najmanj želimo.

No, vse vemo, da se recept skriva v pravilni prehrani in gibanju, a ker si seveda NEPREMAGLJIVA, naj te razveselim, da obstajajo majhni triki, s katerimi bo tvoje telo bolj napeto, sočno in sijoče. 

1. Proti povešenim prsim

Naj te razveselim, da niso potrebne uteži in zahtevne vaje, pri katerih potrebuješ razlago osebnega trenerja. Pravzaprav potrebuješ samo čas zase, svoje dlani, po želji še svoje najljubše olje za telo in pripravljena si na masažo prsi. Prvič slišiš?

Vem, da se o tem ne govori veliko, a naj ti povem, da so v kitajski medicini krona ženske energije in povezujejo vseh pet notranjih organov. Ne samo da boš z masažo dvignila in učvrstila svoje prsi, masaža prsi drenira limfo, prav tako uravnavaš kortizol, aktiviraš žleze in poskrbiš za pomlajevalne učinke v telesu. No, mislim, da so vsi razlogi dovolj dobri, da lahko kar takoj začneva.

Pravzaprav potrebuješ samo čas zase, svoje dlani, po želji še svoje najljubše olje za telo in pripravljena si na masažo prsi.

Prsi masiraš tako, da krožiš najprej navznoter, proti srcu, in nato navzven. Ko masiraš, vrtiš navznoter, to prsi povečuje, medtem ko vrtenje navzven čisti limfo, odnaša zastala čustva, zmanjša in učvrščuje prsi.

Najprej lahko masiraš vsaj desetkrat v eno in drugo stran in nato število ponovitev počasi povečuješ, da ponoviš vsaj 36-krat v eno smer. Še bolje bo, če se boš masaži prsi posvetila 10 do 20 minut dnevno. Pomembno je, da si pri masiranju nežna, da jih masiraš z občutkom, v ljubeči in mirni energiji. Seveda naj poudarim, da rezultati ne pridejo čez noč, ampak da je tako kot pri vseh stvareh pomembna vztrajnost.  

Ne samo da boš z masažo dvignila in učvrstila svoje prsi, masaža prsi drenira limfo, prav tako uravnavaš kortizol, aktiviraš žleze in poskrbiš za pomlajevalne učinke v telesu.

2. Proti povešenim stegnom

Sicer sem o tem že govorila in si lahko več prebereš v članku o celulitu, a naj te še enkrat spomnim. Masiraj, krtači, stresaj in hidriraj. Vključi čim več naštetega v svojo rutino. Krtačenje telesa, še posebej stegen, lahko vključiš zjutraj, preden se odpraviš v službo ali po opravkih. Ne samo da bo tvoja koža lepša in bolj napeta, izboljšala boš tudi cirkulacijo krvi, aktivirala limfo in s tem pospešila izločanje toksinov iz telesa.

Tehnika stresanja telesa, tvojih stegen in nog ni samo učinkovita pri stresanju stresa in sproščanju tvojega celotnega telesa, temveč pripomore tudi k lepšim stegnom in manj odvečne kože. Zato kadarkoli čez dan stresaj in se sprosti. Zvečer, preden greš spat, si privošči daljšo kopel in piling.

Ne potrebuješ dragih pilingov z milijon dodatki, saj lahko uporabiš grobo morsko sol in olivno olje. Mešanico nanesi na svoje kritične točke in nežno masiraj nekaj minut. To bo vzpodbudilo pretok krvi, rezultat pa bo zdrava in elastična koža. Po pilingu svojim stegnom privošči še masažo. Pa seveda ne pozabi na veliko vode, in saj veš, da tudi telovadba, kot so tek, počepi, izpadni koraki, ne škoduje. Pri vsem tem pa ne pozabi, da je disciplina vedno ključ do rezultatov. 

3. Proti povešenemu trebuščku

Lahko bi ti rekla, da vsak da naredi 300 trebušnjakov in dve minuti drži plank, a to je nasvet, ki ga lahko prebereš povsod. Zato ti raje svetujem nekaj preprostejšega: dihaj! In to trebušno. Ko boš začela dihati s svojim trebuščkom, ne samo da boš začutila svoje skrite trebušne mišice, poskrbela boš za celotno zdravje svojega telesa. Trebušno dihanje prav tako umirja um, poskrbi za masažo notranjih organov, spodbuja pretok limfe, izboljša prekrvavitev in še bi lahko naštevala. Preprosto si vzemi čas in vsak dan za deset minut lezi ali sedi in uživaj v svojem dihu.

Ko boš začela dihati s svojim trebuščkom, ne samo da boš začutila svoje skrite trebušne mišice, poskrbela boš za celotno zdravje svojega telesa.

Trebušček se ob vdihu napolni kot balonček v vse smeri in ob izdihu izprazni, tako da popek rahlo potuje proti hrbtenici in navzgor. Če boš delala pravilno, boš svoje trebušne mišice ob nekaj ponovitvah gotovo že čutila. Če si s trebušnim dihanjem že seznanjena in je tvoja diafragma že dobro natrenirana, potem lahko poskusiš z dihom ognja oz. kapalbhati.

To je odlična dihalna vaja za prebavo, za vzpostavljanje ravnotežja, za oblikovanje trebuščka in fizično moč. Hitri in močni izdihi delujejo očiščevalno in tvoje telo prebudijo, osvežijo in mu dostavijo svežo energijo. Zaradi hitrega dihanja ti zagotavljam, da bo tvoj trebušček oblikovan in še tako globoke trebušne mišice aktivirane. 

Hitri in močni izdihi delujejo očiščevalno in tvoje telo prebudijo, osvežijo in mu dostavijo svežo energijo.

Kako izvajamo tehniko kapalbhati? Najbolje je, da sediš, seveda s poravnano hrbtenico. Dihamo ves čas skozi nos, prav tako se osredotočiš na gibanje svojega trebuščka. Ob vdihu se napolni in sprosti, ob izdihu ga potisneš proti hrbtenici. Vdih in izdih naj bosta enakomerna, usta so zaprta. Globoko vdihneš in potem močno izdihneš skozi nos. Pusti, da se vdih zgodi avtomatsko, sam od sebe, ti se osredotoči samo na svoj izdih, ki naj bo sunkovit in močen.

Začneš lahko počasneje, potem pa dihanje malce pospešiš. Po nekaj ponovitvah boš ugotovila, da je vaja naporna in čutila boš svoje trebušne mišice. Ko čutiš, da je dovolj, si vzemi počitek in šele nato vajo ponovi. Vajo je najbolje izvajati na prazen želodec ali vsaj dve uri po jedi, saj je ta tehnika zelo močna, zato naj je ne izvajajo nosečnice, izogibaj se jo med menstruacijo, prav tako, če imaš težje poškodbe hrbtenice.

4. Proti povešeni ritki

Rada bi ti rekla, da obstaja poseben trik, a žal ga sama ne poznam. Potrebni so trdna moč, delo in motivacija. Naše zadnjične mišice so namreč zelo pomembne, predvsem za zdravje in stabilnost naše spodnje, ledvene hrbtenice, zato je najbolje, da se spraviš na delo.

Super vaje za krepitev zadnjice so počepi, dvig zadnjice (v ležečem položaju), izpadni korak, visoki poskoki, lahko preprosto tečeš po stopnicah. Vsak dan nekaj minut. Če si ljubiteljica joge, je tu mnogo joga asan, ki bodo okrepile tudi tvojo ritko. Ena od takih je gotovo bojevnik 3, saj ob lovljenju ravnotežja aktiviraš celotno telo in treniraš mišice hrbta, zadnjice in celega telesa. 

Potek vaje: z vso težo se postavi na levo nogo, napni mišice in zravnaj zgornji del telesa. Trup nagni naprej in istočasno nagni desno nogo ravno za sabo. Roke iztegni daleč naprej, dokler nista tvoj trup in desna noga vzporedna s tlemi. Stisni zadnjične mišice, hrbet pa naj bo poravnan, desna noga iztegnjena. Položaj zadrži in aktiviraj celotno telo. Nato se počasi vrni v prvoten položaj in ponovi na drugi strani. Naredi vsaj pet ponovitev na vsaki strani in sprosti.

Za konec naj samo še omenim, da je nujno potrebno pravilno izvajanje vaj, saj si lahko ob napačnem izvajanju naredimo več škode kot koristi. Zato se, če nisi prepričana, najprej vedno posvetuj, preden začneš vajo redno izvajati doma. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam