URBANA ESTETIKA

MiraDry je revolucionarna rešitev za neprijetno potenje

Pretirano potenje nam lahko zagreni vsakodnevno življenje, a na srečo obstaja trajna in varna rešitev.

Potenje je naraven fiziološki proces, ki našemu telesu pomaga uravnavati temperaturo, prekomerno potenje pa povzroča nelagodje in vpliva na samozavest. Vsi, ki se soočajo s to težavo, dobro vedo, kako zelo jim prekomerno potenje in posledično tudi neprijeten vonj, lahko zagrenita vsakdanje življenje. Še posebej moteče je to poleti, ob stresnih dogodkih, ko smo športno aktivni, ženskam se stanje lahko poslabša tudi v menopavzi, nekateri ljudje pa se potijo tudi brez znanega razloga. A na srečo obstaja inovativna rešitev, ki odpravi te težave. To je nekirurški postopek miraDry. Nepremagljive smo ga našle v Urbani Estetiki, ki jo vodi Nina Suvorov, dr. med., spec. plastične in estetske kirurgije.

Kaj je miraDry?

Je edini nekirurški postopek, s katerim varno in trajno odstranijo žleze znojnice v predelu pazduh in s tem preprečijo nadaljnje potenje. Toplotna energija ciljno odpravlja znojnice, hkrati pa odstrani tudi večji del dlačnih foliklov in tako so pozitiven stranski učinek terapije manj poraščene pazduhe. Žleze, ki jih odstranijo, se ne obnovijo več, rezultati pa so opazni takoj po postopku. Stopnja potenja se zmanjšuje še nekaj mesecev po opravljenem postopku. Bojazen, da bi to vplivalo na splošno sposobnost ohlajanja telesa ali druge fiziološke procese, ki potekajo v telesu, je povsem odveč. Ljudje imamo namreč v telesu od dva do štiri milijone znojnic in žleze znojnice pod pazduho predstavljajo zgolj dva odstotka vseh žlez znojnic v telesu. Terapija je neboleča in tudi edina nekirurška metoda, ki ima odobritev ameriškega vladnega urada za hrano in zdravila FDA za odpravljanje potenja pod pazduhami.

Kako je videti poseg miraDry?

Pred začetkom postopka zdravnik označi kožo pazduh, kjer se potite, nato z lokalnim anestetikom omrtviči predel in tako poskrbi, da postopek miraDry poteka brez večjega neugodja. Po koncu terapije se področje očisti, nato se prične s hlajenjem. Na dan posega je priporočljivo jemanje analgetika in hlajenje s pomočjo hladilnega gela v vrečki, kar pomaga pri zmanjšanju otekline in bolečine.  

Kaj lahko pričakujete od posega?

Študije so pokazale, da se potenje v pazduhah zmanjša v povprečju za 82 % po eni ali izjemoma dveh terapijah, kar vam omogoči normalno življenje brez zadrege. Zadovoljstvo uporabnikov, ki ga, kot pravi dr. Nina Suvorov, v Urbani Estetiki vedno postavljajo na prvo mesto, je po terapiji miraDry izjemno visoko. Študije so pokazale, da je z rezultati terapije po 6 mesecih zadovoljnih kar 93 % uporabnikov. 

miraDry je edini nekirurški postopek, s katerim varno in trajno odstranijo žleze znojnice v predelu pazduh in s tem preprečijo nadaljnje potenje.

Kako dolgo traja okrevanje?

V Urbani Estetiki priporočajo izogibanje fizičnim naporom in telesni vadbi vsaj tri dni po posegu, predel pazduh lahko umivate dvakrat dnevno z blagim milom, vsaj tri dni po terapiji pa odsvetujejo tudi britje pod pazduhami in uporabo dezodoranta. K običajnim vsakodnevnim opravkom in na delovno mesto se lahko vrnemo že dan po terapiji. Terapijo miraDry lahko opravljamo kadarkoli v letu, neodvisno od zunanje temperature in stopnje potenja.

Kje lahko izvem več o terapiji miraDry?

Prijazno osebje Urbane Estetike vam bo z veseljem odgovorilo na vsa vprašanja o terapiji miraDry, pišite jim lahko na info@urbanaestetika.si ali pa jih pokličite na 051 308 048.   

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam