Mrki ta oktober prinašajo turbulence v odnose in finance

Prav mirnega dogajanja v tem mesecu ne pričakujte, saj se nam obetata sončni mrk v tehtnici in lunin v biku, ki bosta premešala karte in prinesla spremembe.

Najbolj ju bodo poleg tehtnic in bikov čutili prvega ovni, raki, kozorogi, drugega škorpijoni, levi in vodnarji. Pomembni so predvsem, če padeta na pomembne točke, osi ali planete v vaši rojstni karti. Če se vsaj malo spoznate na astrologijo, lahko to preverite – prvi bo na 21. stopinji tehtnice, drugi na 5. stopinji bika.

Za mrke je značilno, da so t. i. znanilci prehodov – začenjajo in končujejo življenjska obdobja, nam spodnesejo tla pod nogami, nas prestavijo na drugo mesto – izgubimo službo, končamo odnos, da bi se poslovili od vsega, česar ne potrebujemo več, a si sami tega nismo upali zaključiti. Sprva jih doživljamo kot izgubo, pretres, šok, a čez nekaj mesecev, ko nam prinesejo nov začetek, uvidimo, za kaj so bili dobri.

Sončni mrk v tehtnici bo 14. 10. in ne bo najbolj spodbuden. Veliko se bomo ukvarjali z odnosi, marsikatero partnerstvo se lahko konča, saj je točka mrka v kvadratu s Plutonom. Na družbeni ravni prihajajo izzivi v zdravstvu, prisiljeni bomo v transformacijo.

Lunin mrk v biku bo 28. 10. zaključil zadeve, s katerimi smo se ukvarjali. Želi bomo rezultate vloženega truda v dobrem in slabem. Znamenje bika povezujemo z materialnim področjem, tako čas okoli mrka še posebno ni primeren za vlaganje in finančne odločitve – v času med mrki na splošno odsvetujemo pomembne poteze, saj bo veliko turbulenc, stvari se bodo spreminjale, ne bomo imeli nadzora nad dogodki, zastavljeni načrti se bodo odvili po svoje. Pazite, da ob tem mrku ne pretiravate in preveč zapravljate, čeprav vas bo gnalo v to. Razmislite, ali morate karkoli spremeniti pri svojem finančnem poslovanju. Na družbeni ravni lahko pričakujemo prazne obljube vladajočih, zmedo, nejasnosti, tudi kakšen škandal. 

Tudi sicer se bo oktobra veliko vrtelo okoli odnosov. Sonce bo v tehtnici, tam se mu 5. 10. pridruži Merkur. Želeli si bomo dvojine in pripravljeni bomo za to marsikaj potrpeti in sklepati kompromise. Želeli si bomo čim bolj harmonično življenje, brez sprememb in velikih pretresov, česar ne bo zlahka doseči, ker nas bodo premetavali mrki. Venera sicer 9. 10. vstopi v devico, tako bomo manj drzni pri osvajanju, skromni, sramežljivi, nič več vročekrvni in velikopotezni kot prej. Kljub temu bodo v nas prasketale strasti in želja po erotičnih doživetjih, posebno po 12. 10., ko Mars vstopi v škorpijona. Ta nas bo gnal k odločnosti, uresničevanju zadanih si ciljev, več motivacije bomo imeli za šport in fizično delo. Po 22. 10., ko v isto znamenje vstopi še Merkur, bomo sneli rokavice in vsem naravnost povedali, kar jim gre. Paziti moramo le, da ne ranimo drugih s svojimi besedami. Čas je odličen za poglobljen študij, raziskovanje, premišljevanje o pomembnih temah … 

Pomembne sestanke lahko skličete 3. 10., čas je primeren za spreminjanje svojih navad, 20. 10. se nam lahko razjasni nekaj, kar nas je dolgo mučilo, a nas resnica vseeno prizadene. Za vztrajno in natančno delo in resne dogovore bo primeren 22. 10., 28. 10. ne obljubljajte preveč, ker ne boste mogli uresničiti obljubljenega, 29. 10. bo odličen za vse, pri čemer boste potrebovali hiter, prilagodljiv um, nagle reflekse in namazan jezik.

V mesecu oktobru se bo vse vrtelo okoli odnosov.

Čeprav boste hrepeneli po ljubezni, v tem mesecu v njej ne bo najbolj rožnato. Kot rečeno, nas bosta pretresala mrka, Venerin prehod znamenje device bo prej zategnil ročno zavoro kot prinesel nove priložnosti, 10. 10. nas čaka še ohladitev v odnosu in nerazumevanje partnerja. Malce boljše bo šele konec meseca, 22. 10. in 31. 10., ko se samski odpravite ven, saj lahko spoznate nekoga novega, vezani pa se s partnerjem odpravite na kakšno pustolovščino in se pustite presenetiti. Ker Venera vlada tudi denarju, ni čas za pomembne finančne spremembe, vsaj ne pred koncem meseca. 

Osmega oktobra raje popustite kot se borite za svoj prav, saj imate opravka z brezobzirnim močnejšim nasprotnikom. Po 12. 10. boste imeli več energije, volje, zanosa, a energije ne usmerite v maščevalnost in ljubosumje, ampak jo konstuktivno uporabite za doseganje ciljev. Za vztrajno dolgotrajno delo bosta kot nalašč 13. 10. in 24. 10.

Kako najbolje izkoristiti oktober:

  • Prepustite se dogajanju oz. vplivu mrkov. Bodite prilagodljivi in potrpežljivi. Naj odnesejo, kar morajo, ne žalujte za tem. Čeprav se vam bo zdelo, da se vam je življenje obrnilo na glavo, se zavedajte, da boste čez čas spoznali, da je bilo tako bolje za vas.
  • V tem mesecu sami ne uvajajte nenujnih sprememb in ne sprejemajte nespremenljivih odločitev. Počakajte, da turbulence minejo, saj boste imeli po tem spet več platna in škarij v svojih rokah. 
  • Počakajte z nakupi in finančnim vlaganjem. V odnosih spustite partnerja, ki v resnici ni pravi za vas, ne oklepajte se ga za vsako ceno.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam