8 pogostih mitov o slogu

Katera so stilska pravila, ki so se vas držala čez leta? Ne mešajte mornarsko modre in črne barve? Zlata in srebrna ne gresta skupaj? Čas je, da o teh pravilih premislite.

V nadaljevanju razčlenjamo osem zastarelih idej, ki jih je treba opustiti. Trendi se spreminjajo, nič pa ni narobe, če sledite svojemu slogu in kdaj naredite tako, da vam je všeč. Danes razbijamo mite in se osvobajamo starih pravil, ki ne držijo. Govorile bomo o ujemanju torbice in čevljev, o kratkih hlačah v pisarni ter kombinaciji srebrnega in zlatega. 

Vodoravne črte vas naredijo širše, navpične pa vas naredijo višje.

Zabavno dejstvo: To pogosto slišano idejo je leta 2011 ovrgla znanstvena študija. Namesto da se izogibate prikupnemu morskemu motivu, raje razmislite, kakšne črte nositi in kako.

Nasvet je naslednji. Ožje črte – četrt centimetra ali tanjše – so vsesplošno laskave. Oblikujte jih z visokimi krili in kratkimi hlačami, da poudarite pas.

Zlatega in srebrnega nakita ne smemo mešati

Minili so dnevi, ko je bil ves nakit v enem tonu. Kombinirajte, kombinirajte in še enkrat kombinirajte. Nakit je lahko v srebrni ali zlati, svetleč ali mat, majhen ali velik. Dodajte osebno noto in zasijte. Pravilo, ki se ga držite, je, da pravila ni.

Nošenje nogavic s sandali je modni prekršek

Ta par je skoraj tako sporen kot razprava o ananasu na pici ali večna debata o kravjem ali ovsenem mleku. Kdo ima prav? Mi menimo, da je ta kombinacija prikupna in praktična – še posebej, če so to sandali prestižne znamke, ki so praktično večni in tako primerni za vse letne čase.

Jeseni in pozimi ne smete nositi bele barve

Zgodovinarji domnevajo, da se je ta misel pojavila na začetku 20. stoletja, ko je bila bela barva izbrana za bogate Američane, ki so imeli sredstva za pobeg iz mesta, ko je postalo prevroče. Ko so se septembra vrnili, so svetle lanene obleke zamenjali za temnejša jesenska oblačila – ta praksa se je verjetno razširila v srednji razred in sčasoma postala splošna.

Danes je bela barva brez letnega časa. V hladnejših mesecih raje izberite tople tone, kot so slonokoščena, barva pšenice in smetane, kot pa ostro in svetlo belo barvo, nato pa videz podkrepite s črnimi dodatki.

Čevlji se morajo ujemati s torbico

Enostavno? Da. Nujno? Ne. Čeprav je ujemanje dodatkov zanesljiv način, da boste takoj videti bolj urejeni, lahko z mešanjem dosežete enako elegantne rezultate. Tudi tukaj se držite pravila, da sledite svojemu slogu. 

Nizek pas ni smrtni greh

Kot vam bo povedal vsak pripadnik generacije Z, so nizke hlače spet v modi. Zanje to pomeni vrečaste kavbojke, ki hladno visijo na bokih. Za vas pa je to krilo na svinčnik, ki je prijazno do pisarne. Kombinirajte ga s srajco ali pletenino prevelikih dimenzij, videz pa utrdite s pasom.

Črna in mornarsko modra ne gresta skupaj

Nekatere barvne kombinacije, kot sta črna in mornarsko modra (pa tudi črna in rjava ter črna in rožnata), imajo slab glas. Trik, kako jih spraviti v odlično kombinacijo? Izberite mehke, zemeljske odtenke, ki se dopolnjujejo in si ne nasprotujejo.

V pisarno ne morete nositi kratkih hlač

To ni več strogo pravilo, zlasti če je vaše delovno mesto bolj neuradno kot korporativno. Izogibajte se pretesnim (dobra izbira so silhuete, navdihnjene z moškimi oblačili) ali prekratkim hlačam (poiščite rob, ki sega do sredine stegen – približno do konice prsta, ko roke počivajo ob strani). Videz zaokrožite z nečim pomembnim na vrhu in črnimi, poslovnimi dodatki.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam