Na te datume morate biti pozorne v maju!

Astrološki koledar za maj kaže, da bo ta mesec lahkotnejši in bolj neobremenjeno gremo naprej z energijo dvojčkov.

Z Jupitrovim začasnim vstopom v ribi ter luninim mrkom konec meseca se bodo karte premešale, okoliščine spremenile, prihaja drugačna energija. Še vse do sredine meseca se bomo sicer spraševali, po kateri poti naj gremo. Vse od konjunkcije Saturna in Plutona in nato še Jupitra in Saturna lansko leto nam je namreč jasno, da je čas za prelomne kolektivne spremembe, ki se jim ne bomo mogli izogniti. Vstop Jupitra in Saturna v vodnarja ob začetku letošnjega leta pa nam je prinesel razmah individualnosti, odtujenosti, ločenosti in tudi dobesednega držanja na distanci. Poglejte, od koga ste se sami odmaknili ter koliko vas morda delo od doma ločuje od sodelavcev in kolektiva, po drugi strani pa na osebni ravni poskusite najti svoje odgovore in rešitve na izzive tega novega časa. 

Pozor ob teh datumih!

Mesec se sicer začne s prestopom Merkurja v domače mu dvojčke, kar vam bo koristilo tako pri samoizpraševanju kot dogovarjanju, druženju ter ponovnem povezovanju z drugimi. Lahkotnejši pogovori, potreba po klepetanju in srečevanju s prijatelji, sproščena zabava – vse to bo spodbujal Merkur in odličen čas je za kakšen piknik v naravi. Le 3. 5. se izogibajte bahanju in pretiravanju, 22. 5. pa bodite čim bolj iskreni in pošteni, če želite, da so tudi drugi takšni do vas. Ker je 22. 5. Neptun v kvadratu z Neptunom, tedaj ne podpisujte pogodb, saj je večja možnost, da vas nekdo ogoljufa ali zavaja. Sredi meseca, 12. 5., pa je Merkur odlično postavljen za učenje, predavanje, različne tečaje, dogovore, tudi poslovne. In še eno pomembno opozorilo – ker se Merkur (do 23. 6.) obrne v retrogradno gibanje, vse nujne zadeve, nakupe in pogodbe opravite prej! 

22. 5. pa bodite čim bolj iskreni in pošteni, če želite, da so tudi drugi takšni do vas. Ker je 22. 5. Neptun v kvadratu z Neptunom, tedaj ne podpisujte pogodb, saj je večja možnost, da vas nekdo ogoljufa ali zavaja.

Sonce bo do 20. 5. še v biku in nas bo trmasto in nepremakljivo držalo na začrtani poti. Vseeno pazite, da se ne boste preveč zapeli v svoje fiksne ideje in toge poglede na problematiko, saj lahko s tem sabotirate sami sebe. Po 20. 5., ko se Sonce pridruži Merkurju in Veneri v dvojčkih, pa boste opazili, da ste veliko bolj prilagodljivi, iznajdljivi, spretni in lahko s konstruktivnim pogovorom in dobro taktiko veliko več dosežete tako zasebno kot poslovno. Že 13. in 17. 5., ko se Sonce poveže z Neptunom in Plutonom, pa razmislite, kaj si želite, zastavite si srednjeročne cilje. Umetniki naj izkoristijo vpliv za ustvarjanje, drugi pa za spreminjanje svojih navad in rutine. Okoli 21. 5. pa ne pretiravajte – vse, česar se boste tedaj lotili, bo preveč velikopotezno, preveč optimistično in se lahko izjalovi, nato pa boste razočarani.

Kako bomo dopustovali?

V času okoli sicer razmeroma spodbudnega mlaja v biku, 11. 5., lahko v vas dozorijo nove odločitve. Čas je za odločen, a premišljen korak naprej, nove cilje, predvsem na finančnem področju. Jasno povejte, kaj potrebujete, tako zasebno kot poslovno. Na zdravstvenem področju se bo kolektivno sicer še vedno veliko dogajalo, ogromno bo zmede, zavajajočih in nasprotujočih si informacij, a ker je Merkur v trigonu s Saturnom, se najbolj zanašajte na svoj razum.

14. 5. Jupiter vstopi v ribi, kjer prečka prvih nekaj stopinj, nato pa se obrne v retrogradno smer in se vrne v vodnarja – 28. 7. do konca leta. Kljub temu bomo v tem času začutili val nove energije. Na splošno je Jupiter v ribah veliko spodbudnejši za finance, daje nam novo upanje, žarek svetlobe po precej resnobnih mesecih. Spet se bomo bolj povezovali, bolj pozorni in sočutni bomo drug do drugega, altruistični, več se bomo ukvarjali z duhovnostjo. Spoznali bomo, da smo kljub ‘držanju razdalje drug od drugega’ vsi v istem čolnu.

Konec meseca nas bo pretresel še prvi letošnji mrk – 26. 5. nas namreč čaka lunin mrk v strelcu. Ker je to znamenje povezano s potovanji in tujino, lahko pričakujemo, da bo tedaj postalo jasno, kako bomo v prihodnje dopustovali. V ospredju bo vse, povezano s tujino, posebno če ste tudi poslovno povezani z njo.

Pravni spori se lahko rešijo oz. dobijo epilog. A kvadrati točke mrka na Jupiter svarijo, naj ne pričakujemo preveč, naj ne bomo naivni in preveč zaupljivi, sicer bomo lahko razočarani. Ne zanašajmo se zgolj na srečo! Naše zmage so lahko manjše, kot smo se nadejali, ali nam pustijo malce kislega priokusa. Izogibajte se finančnim tveganjem, vlaganjem in igram na srečo! Pred rezervacijo dopusta skrbno preverite razmere in pogoje, saj se boste lahko veselili, kako gladko bo vse teklo, nato pa padli na realna tla.

Izogibajte se finančnim tveganjem, vlaganjem in igram na srečo!

Nič ne pomaga, da sta v tednu okoli mrka, 22. in 27. 5., Merkur in Venera v kvadratu z Neptunom. Iluzije, zablode in napake vas lahko vodijo na stranpoti, v odnosih pa se lahko za zabavno in prikupno fasado skriva nekdo s figo v žepu. Tudi poslovno bodite v tem času izredno previdni, vse dvakrat preverite, še bolje pa bo, če vse pogodbe sklenete že v prvem delu meseca, saj se hitro po mrku še Merkur obrne v navidezno zadenjsko gibanje.

Kako pa kaj ljubezen?

In ljubezen? Do 9. 5. bo Venera še v biku. Usmerjeni bomo na materialno področje, iskali užitke, želeli bomo, da nas partner razvaja, sicer se bomo sami. Ženske bomo dale več na svoj videz in si privoščile kakšen lepotni tretma ali nov kos oblačila ali nakita. 6. 5., ko se Venera poveže s Plutonom, bodo privrele na plan strasti, kar izkoristite v spalnici. 8. 5. ne zapravljajte preveč in ne nakupujte, saj se lahko uštejete in kaj preplačate ali vam pozneje ne bo všeč.

Venera v kvadratu z Jupitrom prinaša razočaranje zaradi prevelikih pričakovanj, tudi v ljubezni. 19. 5. vam bo najpomembnejše, da se lahko zanesete na partnerja, odnos se lahko poglobi. Po Izogibajte se finančnim tveganjem, vlaganjem in igram na srečo!., ko Venera vstopi v dvojčkih, bomo v ljubezni na splošno bolj igrivi, živahni, zgovorni. Osvajali bomo z besedami in duhovičili. Več se bomo družili in zabavali, bolj spogledljivi bomo, a lahko nas bo mikalo tudi igračkanje in sedenje na dveh stolih. Kot rečeno, predvsem zadnji teden bodite previdni, saj vam lahko nekdo, ki se zdi simpatičen in je poln sladkih besed, laže v obraz in se pretvarja, da je drugačen ali samski. Kljub retrogradnemu Merkurju pa je 25. 5. lahko spodbuden v čustvenem smislu. Pojdite na zmenek, toda dvakrat preverite, da ste se o lokaciji in času dobro razumela!

Nasveti za čim lepši maj:

  • Izkoristite svežo in igrivo energijo dvojčkov ter si dajte duška z vsem, česar si do zdaj nismo smeli privoščiti – družite se, dobite se na kavi s prijateljico, zabavajte se, organizirajte piknik ali popoldne s koktajli … Odklopite se od resnosti in bremen, sprostite se, pošalite, lahkotneje jemljite trenutno situacijo ter izzive ublažite s humorjem.
  • Poslovne in zasebne dogovore, sestanke, pomembne odločitve in nakupe prestavite v prvo polovico meseca. Po tem bo namreč najprej mrk spreminjal vaše načrte, nato ne boste najbolj realno videli situacije zaradi Merkurjevega in Venerinega kvadrata z Neptunom, na koncu pa prihaja še retrogradni Merkur, ki povečuje možnost napak.
  • V odnosih izkoristite čas od 9. do 27. 5., torej od Venerinega vstopa v dvojčke do njenega kvadrata z Neptunom, in se predvsem samski več mrežite, spoznavajte nove ljudi, spogledujte se, osvajajte, bodite odprti in zabavni. Lahko vas očara nekdo, ki je mlajši od vas in ga z veseljem poslušate!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam